δεν-θέλω-να-κάνω-Χριστούγεννα-με-την-οικογένεια-

Η αναγνώστρια δεν θέλει να κάνει Χριστούγεννα με την οικογένειά της αλλά δεν δέχονται το όχι σαν απάντηση και θέλει την συμβουλή μας.

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι μία οικογενειακή γιορτή όμως δεν το αντιλαμβάνονται όλοι με τον ίδιο τρόπο. Υπάρχουν και άνθρωποι που βαριούνται τα οικογενειακά τραπέζια και δεν θέλουν ακόμη και αυτές τις γιορτινές μέρες να κάνουν Χριστούγεννα με την οικογένεια. Όπως αυτή η αναγνώστρια. Διαβάστε παρακάτω: 

Με λένε Μαίρη, είμαι 35 ετών και είμαι ελεύθερη. Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα που για πολλούς φαίνεται απλό αλλά εμένα ξεκινάει και με πνίγει. Δεν θέλω να κάνω Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την οικογένειά μου για μερικούς πολύ σοβαρούς για μένα λόγους.

Δείτε ακόμα Ο πρώην άντρας μου θέλει να περάσει τα Χριστούγεννα με τα παιδιά στην Γερμανία

Καταρχάς, όλες μου οι αδερφές και οι ξαδέρδες είναι παντρεμένες και έχουν και παιδιά. Οπότε θα μαζευτούν όλοι να επιδείξουν τις υπέροχες ζωές τους σε αντίθεση με μένα, που στα 35 ακόμη δεν έχω σοβαρευτεί, σύμφωνα με την μάνα μου.

δεν-θέλω-να-κάνω-Χριστούγεννα-με-την-οικογένεια-

Επίσης με κούρασαν οι καυγάδες γύρω από την γαλοπούλα, οι τσιρίδες των μικρών και όλα αυτά τα αδιάκριτα σχόλια που γίνονται εις βάρος μου γιατί “μία οικογένεια είμαστε”. Θέλω να κάνω Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με τους φίλους μου, αλλά η οικογένειά μου δεν πρόκειται να το δεχτεί.

Η μητέρα μου είναι η κλασική Ελληνίδα μάνα, που έτσι και τολμήσω να το ξεστομίσω αυτό, θα φέρει την καταστροφή. Θα ξεκινήσει να μου λέει ότι δεν τους υπολογίζω πια, ότι προτιμώ να κάνω παρέα με τους φίλους μου παρά με εκείνους και πως μόνο σε αυτές τις γιορτές με βλέπουν.

Δείτε ακόμα Θέλω φέτος τα Χριστούγεννα να κάνω ταξίδι στο εξωτερικό και ο άντρας μου είναι τσιγκούνης

Γενικά την σύγκριση με τους φίλους την έχει στο τσεπάκι, κάθε φορά που έρχεται σε μία κατάσταση που δεν της αρέσει. Και ο πατέρας μου, είναι ο κλασικός Έλληνας μπαμπάς, που δεν θέλει να κάνω οτιδήποτε που θα τον εκθέσει σε φίλους και συγγενείς.

δεν-θέλω-να-κάνω-Χριστούγεννα-με-την-οικογένεια-

Με αυτό το “τι θα πει ο κόσμος” μεγάλωσα και συνεχίζω να το ακούω μέχρι και σήμερα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είμαι 35 ετών και επειδή είμαι ακόμη ανύπαντρη και η μικρότερη της οικογένειας, μου συμπεριφέρονται όλοι λες και είμαι μικρή και άμυαλη.

Δεν αντέχω άλλο την καταπίεση τους και το συναίσθημα που νιώθω, πως δεν μπορώ να κουνήσω ρούπι χωρίς την έγκρισή τους. Οι γιορτές είναι για να περνάμε καλά και όχι να καλύπτουμε τις ανάγκες των άλλων. Δεν ξέρω πως να τους αποφύγω πραγματικά. Τί θα κάνατε στη θέση μου;

δεν-θέλω-να-κάνω-Χριστούγεννα-με-την-οικογένεια-

All photos via: Pinterest

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

Close