δεν-θέλω-να-κάνω-Χριστούγεννα-με-την-νύφη-μου-επειδή-είναι-υποχόνδρια-

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και αυτή η αναγνώστρια θέλει έναν τρόπο να μην κάνουν Χριστούγεννα στο σπίτι της νύφης και του γιου της, επειδή όπως λέει είναι υποχόνδρια. Ποια είναι η γνώμη σας;

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι δύο Γιορτές που τις γιορτάζουμε οικογενειακά. Έτσι και η νύφη της συγκεκριμένης αναγνώστριας, θέλει να κάνουν Χριστούγεννα φέτος, όλοι μαζί στο σπίτι τους. Όμως είναι υποχόνδρια και αυτή η αναγνώστρια ψάχνει λύση να μην πάει. Διαβάστε παρακάτω:

Ονομάζομαι Κατερίνα, είμαι 68 χρονών και έχω τέσσερα παιδιά, δύο αγόρια και δύο κορίτσια. Όλα μου τα παιδιά είναι παντρεμένα και κάθε χρόνο κάνουμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά είτε στο σπίτι της μεγάλης μου κόρης, είτε στο δικό μας.

Δείτε ακόμα Η μητέρα μου είναι χήρα και δεν θέλει να βρει άλλον σύντροφο – Φοβάμαι μην μείνει μόνη της

Αυτό δεν το κάνουμε από γεροπαραξενιά. Απλά το σπίτι του μικρότερου γιου μου είναι μικρό, της μικρής μου κόρης είναι στην Θεσσαλονίκη και όσων αφορά τον μεγάλο μου γιο, το αποφεύγουμε. Με όλες μου τις νύφες και τους γαμπρούς έχουμε άριστες σχέσεις.

δεν-θέλω-να-κάνω-Χριστούγεννα-με-την-νύφη-μου-επειδή-είναι-υποχόνδρια-

Δεν θέλω και νομίζω πως δεν είμαι κακιά πεθερά. Όμως η νύφη μου έχει μερικές παραξενιές που εμένα μου κάνουν την ζωή δύσκολη. Είναι υποχόνδρια. Μαζεύει το σπίτι μια φορά στο τόσο επειδή δουλεύει, αλλά όταν το κάνει, συμπεριφέρεται λες και το σπίτι είναι από ζάχαρη.

Δεν θέλει να καπνίζουμε μέσα, ξινίζει την μούρη της κάθε φορά που κάποιο από τα παιδιά ρίχνουν κάτι κάτω και ακόμη και όταν μας στρώνει για να κοιμηθούμε έχει αρνητική διάθεση. Πετάει σπόντες συνεχώς ότι αυτή έκανε τα περισσότερα ενώ εμείς όχι και ακόμη και το ότι μένουμε μέχρι αργά ξύπνιοι για να το γιορτάσουμε την ενοχλεί.

Δείτε ακόμα Η αδερφή του άντρα μου με υποτιμάει συνέχεια και ο άντρας μου δεν παίρνει θέση

Πρόπερσι ας πούμε ήταν και η τελευταία φορά που δέχτηκα να κάνω Πρωτοχρονιά στο σπίτι τους. Η νύφη μου ήταν κακοδιάθετη από την πρώτη στιγμή που πατήσαμε το πόδι μας εκεί μέσα. Κάτι σαν να την χαλάει που το σπίτι έχει τόσο κόσμο και τόση βαβούρα.

δεν-θέλω-να-κάνω-Χριστούγεννα-με-την-νύφη-μου-επειδή-είναι-υποχόνδρια-

Εμείς παίζαμε 21 μέχρι το ξημέρωμα όπως θέλει το έθιμο κι εκείνη μπορεί να καθόταν μαζί μας αλλά ήταν συνεχώς νευρική λες και της απαγόρευσε κανείς να πάει να κοιμηθεί μέσα. Το κερασάκι στην τούρτα όμως ήταν την επόμενη μέρα.

Που ξεκίνησε να παραπονιέται ότι τα έκανε αυτή όλα και ότι δεν έχει χρόνο να ασχολείται κάθε μέρα με το νοικοκυριό εξαιτίας της δουλειάς της, αλλά όταν το κάνει θέλει το σπίτι να είναι καθαρό. Εμείς στο μεταξύ είχαμε φέρει τα δικά μας φαγητά, την βασιλόπιτα που την έφτιαξα μόνη μου και γενικά ποτά και αναψυκτικά.

Δείτε ακόμα Δεν συμπαθώ την δασκάλα του παιδιού και θέλω να του αλλάξω σχολείο: Το παιδί όμως δεν θέλει

Σίγουρα αυτή είχε παραπάνω πράγματα να κάνει σαν οικοδέσποινα αλλά μετά από δική τους πρόσκληση πήγαμε. Δεν το αποφασίσαμε μόνοι μας. Και τα παιδιά, είναι παιδιά. Θα πέσουν, θα ρίξουν κάτι κάτω, εμείς τόσα χρόνια με την κόρη μου δηλαδή γιατί δεν παραπονιόμαστε; Εμάς μας αρέσει το σπίτι να είναι χαλιά μετά από κάθε επίσκεψη;

δεν-θέλω-να-κάνω-Χριστούγεννα-με-την-νύφη-μου-επειδή-είναι-υποχόνδρια-

Από τότε είπα ότι δεν θα ξανακάνουμε γιορτές εκεί. Καλή, χρυσή κοπέλα, αλλά εφόσον έχει τέτοιες παραξενιές με το σπίτι καλύτερα να κάνουμε γιορτές σε σπίτια ανθρώπων που δεν έχουν τέτοια θέματα. Όμως φέτος το πρότεινε και δεν ξέρω τι να τους πω, να το αποφύγω για να μην τους κακοκαρδίσω. Τί να κάνω;

All photos via: Pinterest

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

Close