Δημητσάνα: Το διαμάντι της Αρκαδίας είναι ο απόλυτος χειμερινός προορισμός

Δημητσάνα: Το διαμάντι της Αρκαδίας είναι ο απόλυτος χειμερινός προορισμός! Φέτος τον Χειμώνα έχουμε ανάγκη από λίγες διακοπές σε όμορφες ελληνικές τοποθεσίες. Υπάρχουν διαδεδομένες ελληνικές τοποθεσίες που αξίζει να επισκεφθείς και είναι αρκετά δημοφιλής.

Όμως πραγματικά όμορφα περνάς σε μέρη που δεν τα γνωρίζει πολύς κόσμος! Με αυτόν τον τρόπο, θα ανακαλύψετε τις κρυμμένες ομορφιές της Ελλάδας και θα έχετε να διηγηθείτε πρωτότυπες ιστορίες σε συγγενείς και φίλους. Ειδικά αν έχετε οικογένεια, τα κρυφά διαμάντια αυτής της χώρας θα γεμίσουν την οικογένειά σας με νέες εμπειρίες!

Αποφύγετε λοιπόν τις πολυσύχναστες χειμερινές αποδράσεις διότι με τα τωρινά δεδομένα μπορεί να μην είναι και τόσο ασφαλείς επιλογές. Επίσης, ακόμη κι αν δεν υπήρχε ο κίνδυνος του κορονοϊού, για ποιον λόγο να μην ανακαλύψετε νέα μέρη που δεν τα ξέρει πολύ κόσμος, από το να πάτε στα…ίδια και στα ίδια!

Δείτε ακόμα Φλώρινα: Ο απόλυτος Χειμερινός προορισμός

Αποφασίσαμε λοιπόν αυτά τα μέρη να αναδείξουμε μέσα από την φετινή μας στήλη. Σίγουρα δεν υποβιβάζουμε τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς για τον Χειμώνα, όμως γι’ αυτούς έχουν γραφτεί πολλά. Για την Δημητσάνα στην Αρκαδία όμως λίγοι έχουν γράψει και δυστυχώς πολύ λίγα πράγματα ξέρουμε.

Στο σημερινό άρθρο λοιπόν θα δούμε για ποιον λόγο η Δημητσάνα Αρκαδίας θεωρείται το διαμάντι της Αρκαδίας εδώ και πολλά χρόνια, για όποιον έχει τύχει να την επισκεφθεί. Ένας οικογενειακός προορισμός που όμως είναι ιδανικός και για εκείνους που έχουν ανάγκη λίγες στιγμές χαλάρωσης. Διαβάστε παρακάτω:

Λίγα λόγια για την Δημητσάνα!

Η Δημητσάνα είναι ένας πανέμορφος οικισμός χτισμένος σε υψόμετρο 960 μέτρων. Βρίσκεται ακριβώς πάνω από το φαράγγι του ποταμού Λούσιου. Οι κάτοικοι κι εκείνοι που την επισκέφθηκαν στο παρελθόν έχουν να λένε ότι η Δημητσάνα πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα μέρη της Πελοποννήσου.

Δημητσάνα Αρκαδίας: Λόγοι για την επισκεφθείς

Photo via: karidotsouflo.gr

Αν μένετε στην Αθήνα και αποφασίσατε να την επισκεφθείτε, φέτος τον Χειμώνα, αξίζει να σημειωθεί, ότι η Δημητσάνα απέχει 214 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα και είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας της Γορτυνίας, του νομού Αρκαδίας!

Δημητσάνα Αρκαδίας: Λόγοι για την επισκεφθείς

Photo via: travelvibe.eu

Είναι χτισμένη σε υψόμετρο 960 μέτρων, πάνω από το φαράγγι του ποταμού Λούσιου. Η Δημητσάνα μπορεί να καυχιέται πως αποτελεί ένα από τα ομορφότερα τοπία της Πελοποννήσου.

Γιατί να επισκεφθείς την Δημητσάνα;

Αν βρεθείς στην Δημητσάνα Αρκαδίας, θα συναντήσεις έναν τεράστιο πλούτο ιστορίας και αρχιτεκτονικής! Αυτός είναι και ο συνδυασμός που μαγεύει κάθε επισκέπτη. Τα γραφικά λιθόστρωτα σοκάκια, τα παραδοσιακά πετρόχτιστα σπίτια και ο Μαίναλος με τα πράσινα έλατά του είναι που την κάνουν το διαμάντι της Αρκαδίας.

Δημητσάνα Αρκαδίας: Λόγοι για την επισκεφθείς

Photo via: ellines.com

Όποιος επισκέπτεται την Δημητσάνα έχει την εντύπωση ότι δεν πραγματοποίησε ένα απλό ταξίδι. Πιστεύει ότι ταξίδεψε στον χρόνο τότε που όλα ήταν πιο αθώα και πιο ήσυχα. Μακριά από την βαβούρα των μεγαλουπόλεων και το άγχος της καθημερινότητας!

Το ελατόδατος του Μαίναλου!

Φυσικά αν αποφασίσετε να επισκεφθείτε την Δημητσάνα εσείς και η οικογένειά σας φέτος τον Χειμώνα, θα πρέπει σίγουρα να δείτε από κοντά το ελατόδασος του Μαίναλου αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν. Είναι ένα δάσος με καταπράσινα έλατα και αποτελεί πόλο έλξης για κάθε τουρίστα.

Δημητσάνα Αρκαδίας: Ελατόδασος Μαίναλου

Photo via: travelvibe.eu

Το υπέροχο καταπράσινο δάσος από έλατα δεν σε φέρνει μόνο σε επαφή με την φυσική ομορφιά του τόπου που φυσικά είναι απερίγραπτή. Εκεί μπορείς να έρθεις σε επαφή με άψογα χειμερινά σπορ στο χιονοδρομικό κέντρο που στεγάζεται στο μέρος. Καλύπτει δηλαδή όλες τις απαιτήσεις ενός τουρίστα, είτε έκανε μακρινή χειμερινή απόδραση, είτε κοντινή.

Ο ποταμός Λούσιος!

Φυσικά δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στον ποταμό Λούσιο. Έχει συνολικό μήκος 23 χιλιόμετρα και είναι ένα από τα θεάματα που δεν γίνεται να μην δεις από κοντά αν αποφασίσεις να φτάσεις μέχρι την Δημητσάνα. Ο ίδιος ο ποταμός αλλά και το φαράγγι που σχηματίζει ολοκληρώνουν μία μοναδική εικόνα φυσικού πλούτου!

Δημητσάνα: ποταμός Λούσιος

Photo via: naturagraeca.com

Το φαράγγι του Λούσιου έχει σπάνια φυσική ομορφιά. Στις απόκρημνες όχθες του θα βρείτε χτισμένες τις μονές Φιλοσόφου και Προδρόμου ενώ είναι ιδανικό για ράφτινγκ κι άλλες δραστηριότητες. Στη Μονή Φιλοσόφου, κρυμμένο μέσα στο βουνό, υπάρχει το παλιό κτίσμα της Μονής, όπου εκεί λειτούργησε και το κρυφό σχολείο.

Είτε από τη νέα Μονή Φιλοσόφου, είτε από την Ιερά Μονή Προδρόμου, μπορεί κάποιος πολύ εύκολα να φτάσει ακολουθώντας το σχετικό μονοπάτι κάθε φορά. Η διαδρομή στο μονοπάτι διαρκεί περίπου 15 λεπτά και σε κάποια σημεία είναι κατηφορική ενώ σε κάποια άλλα ανηφορική. Η μαγική εικόνα του τοπίου όμως σε αποζημιώνει.

Δημητσάνα: ποταμός Λούσιος

Photo via: travelvibe.eu

Το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης και ο Πύργος Ξενιού!

Επίσης σίγουρα θα πρέπει να βρεθείτε και στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης και να ανακαλύψετε την μοναδική ιστορία κάποιων επαγγελμάτων τα οποία εξαφανίστηκαν με τα χρόνια. Είναι μία πολύ χρήσιμη και όμορφη εμπειρία για μικρούς και μεγάλους!

Δημητσάνα: Λόγοι να την επισκεφθείς

Photo via: otavoice.gr

Δεν πρέπει να ξεχάσετε να επισκεφθείτε τον πολυώροφο και επιβλητικό Πύργο Ξενιού. Είναι ένα πετρόκτιστο κτίριο που έχει πέντε ορόφους. Στην περιοχή θα βρείτε επίσης Δημόσια Βιβλιοθήκη η οποία βρίσκεται στην πλατεία του Ναού της Αγίας Κυριακής.

Η Δημητσάνα είναι μοναδικός προορισμός για μικρούς και μεγάλους!

Αξίζει να σημειωθεί ότι θεωρείται πρότυπο επαρχιακής βιβλιοθήκης ενώ παλιότερα φιλοξενούσε την Σχολή της Δημητσάνας.  Στην χιονισμένα Δημητσάνα η παράδοση έρχεται να συναντήσει την φυσική ομορφιά! Αυτά τα δύο συστατικά κάνουν την Δημητσάνα ένα γαλήνιο και οικογενειακό μέρος για τις φετινές σας χειμερινές εξορμήσεις.

Δημητσάνα: Λόγοι να την επισκεφθείς

Photo via: ellines.com

Είτε έχετε οικογένεια και θέλετε να περάσετε μερικές στιγμές χαλάρωσης με τα παιδιά σας είτε έχετε ανάγκη να βρείτε την γαλήνη, η Δημητσάνα έχει αυτές τις προδιαγραφές! Είναι ένα μοναδικό μέρος για παιδιά αφού θα έρθουν σε επαφή με την φύση και την ιστορία όχι μόνο της Δημητσάνας αλλά και της Ελλάδας ολόκληρης. Ακόμη το σκέφτεστε;

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη 

 

 

Close