η_συγκλονιστική_μαρτυρία_μητέρας_που_εξαφανίστηκε_η_έφηβη_κόρη_της_

Η μαρτυρία αυτής της μητέρας για την εξαφάνιση της έφηβης κòρης της, συγκλονίζει.

Ο μεγαλύτερος φόβος κάθε ανθρώπου είναι να χαθούν τα ίχνη κάποιου αγαπημένου του προσώπου. Η εξαφάνιση είναι πιο δύσκολα διαχειρίσιμη ακόμη και από τον ίδιο τον θάνατο.

Στον θάνατο η ψυχολογία σου, λειτουργεί έτσι που με το καιρό το συνειδητοποιείς. Μερικές φορές παρηγορείσαι ότι ο αγαπημένος σου άνθρωπος βρίσκεται κάπου καλύτερα από εδώ. Ότι ηρέμησε ή άλλες παρήγορες σκέψεις. Στην εξαφάνιση όμως τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει.

Δείτε ακόμα «Σχεδόν κάθε μέρα δηλώνεται η εξαφάνιση ενός παιδιού»: 116 παιδιά εξαφανίστηκαν το 2019

Από την μία παλεύεις να βρεις τον άνθρωπο που εξαφανίστηκε. Ώρες ώρες πιστεύεις ότι δεν ζει, άλλες φορές έχεις ελπίδες και περιμένεις κάθε μέρα με αγωνία να χτυπήσει την πόρτα και να μπει μέσα. Σε τραγικές περιπτώσεις, δεν βρίσκεται ποτέ. Ποτέ δεν θάβεις τον αγαπημένο σου άνθρωπο.

Μέχρι το τέλος της ζωής σου, σκέφτεσαι ότι κάπου εκεί έξω υπάρχει, ζει αναπνέει και τρομάζεις στην ιδέα του τι μπορεί να του έχει συμβεί, που μπορεί να έχει καταλήξει. Για έναν γονιό λοιπόν, όταν το παιδί του εξαφανίζεται είναι ένας καθαρός εφιάλτης.

Ο μεγαλύτερος εφιάλτης όλων. Προσπαθεί ο γονιός όλη του την ζωή να βρει το παιδί του. Κατηγορεί τον εαυτό του για πράγματα που δεν έκανε και για άλλα πράγματα που θα μπορούσε να κάνει καλύτερα. Και αυτό είναι βασανιστήριο.

Δείτε ακόμα Συγκλονίζει το νέο μήνυμα της μητέρας του Μπεν – Τα στοιχεία που δίνει 23 χρόνια μετά την εξαφάνιση του παιδιού της.ΕΙΚΟΝΕΣ

Όλα αυτά όμως τα ξέρουμε ευτυχώς θεωρητικά. Το Χαμόγελο του Παιδιού όμως με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους υπόλοιπους ανθρώπους σχετικά με τις εξαφανίσεις παιδιών, δημοσίευσε μία συγκλονιστική μαρτυρία μητέρας που η έφηβη κòρη της εξαφανίστηκε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Χαμόγελο του Παιδιού πήρε αυτή την πρωτοβουλία, διότι τον τελευταίο καιρό οι εξαφανίσεις παιδιών και πόσο μάλλον εφήβων έχουν δυστυχώς αυξηθεί δραματικά. Διαβάστε παρακάτω την μαρτυρία της: 

Η εξομολόγηση της μητέρας

Θα ήθελα να σας συστηθώ. Είμαι η μητέρα αυτής της κοπέλας. Και σας ευχαριστώ όλους για τις κοινοποιήσεις που σε ελάχιστο χρόνο ο θόρυβος πού έγινε κινητοποίησε διάφορους και γύρισαν το παιδί μου πίσω. Γιατί μόνο αυτό τους θορύβησε. Ίσως να έλαβαν και το μήνυμα ότι αυτή τη φορά δεν θα το άφηνα έτσι στα ντουλάπια κάποιων υπηρεσιών.

Πραγματικά σας ευχαριστώ! Και θα απαντήσω σε κάποιους Όχι για να απολογηθώ, για να γνωρίζουν όταν τους συμβεί τι θα αντιμετωπίσουν. Λοιπόν… Θα σας πω τι έκανα εγώ όχι τι δεν έκαναν κάποιοι. Όλο αυτόν τον καιρό λοιπόν μέχρι να βγει διαδικτυακά η εξαφάνιση, (δήλωση στην ασφάλεια είχε γίνει) έψαχνα έψαχνα έψαχνα.

Μαζί μου έψαχναν φίλοι, συνάδελφοι αλλά και ένας αδερφός και μία νύφη που παράτησαν τα δικά τους παιδιά εν μέσω προετοιμασίας για τις πανελλαδικές για να την βρούμε. Και βρίσκαμε στοιχεία και λέγαμε και υπήρχαν μάρτυρες και και…

“Έχετε ιδέα τι σημαίνουν οι συμμορίες;”

Έχετε ιδέα τι σημαίνει παραβατικές ομάδες παιδιών; Συμμορίες;;;
Σας έχει τύχει να σας κοιτούν στα μάτια ενώ τους εκλιπαρείτε να σας πουν την αλήθεια και να ορκίζονται ότι δεν την έχουν δει ενώ οι ίδιοι την έχουν στο σπίτι; Σας έχει τύχει να δίνουν ψευδή στοιχεία στην αστυνομία και να μπορείτε να το αποδείξετε με μηνύματα και να μη γίνεται τίποτα;

Σας έχει τύχει να πρέπει να αποδείξετε το αυτονόητο; Ότι δεν μπορεί κάποιος να κρατά επί σειρά ημερών ένα παιδί χωρίς να το γνωρίζει η μητέρα που έχει δηλώσει ότι υπάρχει πρόβλημα; Σας έχει τύχει να απαγορεύσετε σε άνθρωπο να βάζει το παιδί σας στο σπίτι του και εκείνοι να αδιαφορούν;

Δεν θα απολογηθώ ή δεν θα περιμένω την αξιολόγηση κάποιων για το τι έκανα όλα αυτά τα χρόνια για το παιδί μου.
Έκανα πολλά! Και λάθη και καλά! Πώς ήταν το παιδί μου μέχρι πριν ένα χρόνο;

“Όλα είναι παιδιά και όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην ζωή”

Άριστη μαθήτρια, καλή αθλήτρια, έπαιζε πιάνο, μιλούσε δύο ξένες γλώσσες….. Έχει όμως αυτό σημασία; Έχει διαφορά το παιδί που έχει καλές επιδόσεις από ένα παιδί που δεν έχει πιθανότατα την ευκαιρία να τα έχει όλα αυτά;

Όχι καμία. Είναι τα παιδιά μας απλά !! Και έχουν δικαίωμα στη ζωή.
Βρέθηκε και μιλήσαμε και υποσχεθήκαμε… Δεν ξέρω ποια θα είναι η συνέχεια. Ένα μόνο είναι σίγουρο.

Την επόμενη φορά που θα συμβεί, σίγουρα δεν θα δείτε φωτογραφία της κόρης μου θα δείτε φωτογραφία δική μου. Δεν θα περιμένω απολύτως κανέναν να ασχοληθεί στο πλαίσιο του οκταώρου εργασίας για τη ζωή του παιδιού μου.

“Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα γιατί τα έχω ζήσει όλα”

Δεν μου ‘χει μείνει η πέτσα και δεν έχω να φοβηθώ τίποτα. Ούτε να μου σπάσουν το αυτοκίνητο ούτε να μου κλέψουν το σπίτι ούτε να ενοχλούν και να απειλούν νυχτιάτικα στα τηλέφωνα. Τα έχουν κάνει όλα και πια δεν με αγγίζει τίποτα.

Ήταν η τελευταία φορά.. θα παρακαλούσα λοιπόν , αν κάποιοι έχουν την ανάγκη να δείξουν πόσο σπουδαίοι γονείς είναι, ας γράψουν για μένα. Ας αφήσουν το παιδί μου ήσυχο. Αυτό χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή ηρεμία !!!και θα ήμουν ευγνώμων αν το σεβόσαστε.

Σας ευχαριστώ όλους για τις κοινοποιήσεις για την αναστάτωση που δημιουργήθηκε σε κάποιους αλλά κυρίως τη συνεργάτιδα του χαμόγελου του παιδιού που ασχολήθηκε με την υπόθεση μας και μου έδινε κουράγιο όταν εγώ έλεγα “Δεν αντέχω”.

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Photo cover via: hamogelo.gr

 

Close