πριν-από-3-μήνες-έμαθα-ότι-είμαι-υιοθετημένη-

Έμαθα πριν 3 μήνες ότι είμαι υιοθετημένη και δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ. Η αναγνώστρια ζητάει την άποψή σας.

Δεν είναι λίγα τα ζευγάρια που υιοθετούν παιδιά. Μάλιστα αυτό είναι μία υπέροχη πράξη αφού τρεις διαφορετικοί άνθρωποι, παίρνουν χαρά. Οι γονείς που ολοκληρώνουν την οικογένειά τους και ένα παιδί που βρίσκει την δική του οικογένεια.

Πολλές φορές τα παιδιά μαθαίνουν ότι είναι υιοθετημένα από μικρά ή το καταλαβαίνουν διότι υιοθετούνται σε σχετικά μεγάλη ηλικία. Είναι όμως και παιδιά που υιοθετούνται από βρέφη και για μερικούς γονείς είναι δύσκολο  να αποκαλύψουν την αλήθεια μεγαλώνοντας.

Δείτε ακόμα Έκανα την κόρη μου σε μικρή ηλικία και τώρα θέλω να ζήσω την ζωή μου

Αυτή η αναγνώστρια έμαθε ότι είναι υιοθετημένη και θέλει την γνώμη σας. Εσείς πως θα το διαχειριζόσασταν στην θέση της; Τι θα την συμβουλεύατε να κάνει; Διαβάστε παρακάτω: 

Η ιστορία Έμαθα πριν 3 μήνες ότι είμαι υιοθετημένη και δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ

Ονομάζομαι Παναγιώτα Κ. και έχω μεγαλώσει σε μία περίεργη αλλά και ευτυχισμένη οικογένεια. Μέχρι σήμερα, στα 33 μου χρόνια οι γονείς μου ήταν αρκετά αυστηροί μαζί μου ιδιαίτερα με τα μαθήματα όμως με αγαπούσαν και το ήξερα ανέκαθεν.

Η αλήθεια είναι πως η μητέρα μου είναι ιδιαίτερα πιεστική και μερικές φορές προσπαθεί να με χειριστεί και το χειρότερο είναι ότι τις περισσότερες φορές το καταφέρνει. Όμως κανείς δεν είναι τέλειος και σίγουρα με αγαπούσαν και με αγαπούν.

Οι γονείς μου έχουν μόνο εμένα και είναι δύο άνθρωποι που έχουν περάσει πολλά. Πρόσφατα λοιπόν έμαθα κάτι που μου άλλαξε όλη μου την ζωή. Είχαμε έναν καυγά με την μητέρα μου από τους πολλούς που είχαμε μέχρι και σήμερα και της είπα ότι έχω βαρεθεί να με χειρίζεται.

Δείτε ακόμα Η πεθερά μου ζητάει συνεχώς εγγονάκι και με αγχώνει

Εκείνη τότε εξοργίστηκε και μου είπε “αν δεν ήμασταν εμείς σήμερα θα ήσουν χωρίς γονείς”. Στην αρχή δεν κατάλαβα τι άκουσα αλλά μετά από λίγα λεπτά και ενώ η μάνα μου είχε χλομιάσει, την ρώτησα τι ακριβώς εννοούσε και μου εξήγησε.

Με υιοθέτησαν όταν ήμουν ακόμη βρέφος από κάποιο ίδρυμα. Δεν μου το είχαν πει όλα αυτά τα χρόνια γιατί φοβόντουσαν την αντίδρασή μου. Έχασα την γη κάτω από τα πόδια μου. Μέχρι τότε ήξερα ότι είμαι ένα τυπικό παιδί και στην συνέχεια μία τυπική γυναίκα.

Και ξαφνικά ανακάλυψα πως δεν είμαι ουσιαστικά μέλος της οικογένειας. Το ξέρω ότι με αγαπούν και το ξέρω ότι οι γονείς δεν είναι αυτοί που σε γεννούν αλλά αυτοί που σε μεγαλώνουν. Όμως αν το μάθαινα πιο μικρή ή τουλάχιστον με έναν πιο νορμάλ τρόπο ίσως τώρα να ήταν πιο εύκολο σε μένα.

Δείτε ακόμα Η μητέρα μου με συγκρίνει διαρκώς με την αδερφή μου και ξεκίνησα να την ζηλεύω

Ήταν απαράδεκτο εκ μέρους τους που μέχρι σήμερα μου είχαν κρύψει την αλήθεια. Και ήταν απαράδεκτο που η μάνα μου, μου το αποκάλυψε με τέτοιο τρόπο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θέλω να γνωρίσω τους βιολογικούς μου γονείς. Γονείς έχω και για να με παράτησαν δεν μου άξιζαν. Αφήστε που φοβάμαι τι θα αντιμετωπίσω.

Αυτό που με προβληματίζει είναι η σχέση μου με τους γονείς μου. Από τότε έχω ψυχραθεί μαζί τους. Προσπαθώ να το αντιμετωπίσω και να το ξεπεράσω κι εκείνοι με την σειρά τους κάνουν πολλές προσπάθειες να γίνουμε όπως πριν. Όμως ακόμη δυσκολεύομαι. Τι να κάνω;

Photo cover via: stock.adobe.com

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close