η-μητέρα-μου-με-συγκρίνει-με-την-αδερφή-μου-και-ξεκίνησα-να-την-ζηλεύω-

Η μητέρα μου με συγκρίνει διαρκώς με την αδερφή μου και ξεκίνησα να την ζηλεύω. Η αναγνώστρια αντιμετωπίζει πρόβλημα με την μητέρα της και ξεκίνησε να επηρεάζει την σχέση της με την αδερφή της. Ποια είναι η γνώμη σας;

Τα αδέρφια πρέπει να είναι δεμένα μεταξύ του. Μπορεί να μην ταιριάζουν αναγκαστικά όμως οι γονείς πρέπει από μικρή ηλικία να δώσουν βάση στην σχέση των παιδιών τους και να τα κάνουν να είναι αγαπημένα και αλληλέγγυα το ένα με το άλλο.

Αυτό διότι ακόμη κι αν τα αδέρφια δεν κάνουν παρέα μεταξύ τους, είναι οικογένεια και θα έπρεπε έστω και στις δύσκολες στιγμές να έχουν το ένα το άλλο. Μερικοί γονείς όμως ακόμη και άθελά τους αντί να φέρνουν τα αδέρφια πιο κοντά, τα απομακρύνουν. Διαβάστε παρακάτω: 

Η ιστορία

Ονομάζομαι Κωνσταντίνα και είμαι 37 ετών. Έχω μία αδερφή 30 ετών και όλα αυτά τα χρόνια είμαστε σχετικά αγαπημένες. Σίγουρα εγώ με την αδερφή μου δεν ταιριάζουμε και δεν ταιριάξαμε ποτέ. Εμένα μου άρεσε να διαβάζω βιβλία, ήμουν πολιτικοποιημένη από μικρή και είμαι “σοβαρή” σύμφωνα με τους δικούς μου ανθρώπους.

Δεν μου άρεσαν ποτέ τα νυχτερινά μαγαζιά και από την εφηβεία μου ξεκίνησα να πιστεύω ότι ο γάμος και τα παιδιά δεν είναι ο σκοπός της γυναίκας. Αποφάσισα να κάνω μία διαφορετική ζωή, αυτή που μου αρέσει και μου ταιριάζει, ανεξάρτητα από το αν είναι κοινωνικά αποδεκτή ή όχι.

Η αδερφή μου από την άλλη, είναι μία τυπική 30χρονη γυναίκα. Από μικρή ήταν έξω καρδιά, δεν της άρεσε ιδιαίτερα το διάβασμα, της άρεσε να βάφεται και να περιποιείται τον εαυτό της και από τα 25 της είχε σοβαρή σχέση που κατέληξε σε γάμο και 2 παιδιά.

Δείτε ακόμα Η κόρη μου βρίσκεται στην εφηβεία και με ζηλεύει παθολογικά

Η μητέρα μου ανέκαθεν είχε αδυναμία στην αδερφή μου και αυτό φαινόταν. Εγώ όμως όλα αυτά τα χρόνια δεν είχα ζηλέψει στιγμή την αδερφή μου και έσπαγα πλάκα με την όλη κατάσταση. Ανέκαθεν ήταν πιο κοντά η μία με την άλλη.

Εγώ βαριόμουν να μιλάω με τις ώρες στο τηλέφωνο και ήταν πολλές οι στιγμές που έκρυβα πράγματα από την μητέρα μου επειδή από την φύση μου μερικά πράγματα θέλω να τα περνάω μόνη μου. Από την άλλη η αδερφή μου μιλούσε με τις ώρες μαζί της και ήταν η κολλητή της.

Κάθε φορά που γινόταν κάτι στη ζωή της έτρεχε να της το πει. Η μάνα μου λοιπόν όλα αυτά τα χρόνια συνέχεια με μάλωνε και μου έλεγε ότι μου τα βγάζει με το τσιγκέλι και δεν είμαι σαν την αδερφή μου που είναι κοντά. Μάταια προσπαθούσα κάθε φορά να της εξηγήσω ότι κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός.

Δείτε ακόμα Είμαι μητέρα δύο παιδιών και δεν έχω καμία βοήθεια από τους γονείς μου

Επίσης μου έλεγε ότι η αδερφή μου έχει παντρευτεί, έχει παιδιά και ‘γω μεγαλώνω και θα γίνω “γεροντοκόρη”. Έχω βαρεθεί να ακούω και από τις δύο τους ότι πρέπει να ξεκινήσω να περιποιούμαι περισσότερο τον εαυτό μου, ότι πρέπει να γίνω πιο ανοιχτή με τους άντρες και να πάψω να είμαι τόσο σοβαρή στις παρέες.

Ανέκαθεν άκουγα την μάνα μου, να μου λέει ότι μακάρι να ήμουν σαν την αδερφή μου, που έχει φτιάξει τη ζωή της με ένα καλό παιδί και έχει την δική της οικογένεια, που είναι πιο ανοιχτή από μένα και πιο περιποιημένη από μένα.

Το τελευταίο διάστημα όλη αυτή η συμπεριφορά ξεκινάει και με επηρεάζει. Σαν να βγήκαν όλες οι ανασφάλειες και όλα τα κόμπλεξ στην επιφάνεια και δεν μπορώ να τα ελέγξω πλέον. Νιώθω πως ζηλεύω την αδερφή μου και αυτό είναι κάτι που δεν το αντέχω.

Δείτε ακόμα Ο άντρας μου είναι άνεργος 1 χρόνο και δεν δέχεται την δουλειά του πατέρα μου επειδή δεν του ταιριάζει

Ποτέ μου δεν ζήλεψα κανένα, πόσο μάλλον την ίδια μου την αδερφή. Φυσικά δεν τους έχω δείξει κάτι όμως πλέον πιάνω τον εαυτό μου να συγκρίνεται μαζί της στα πάντα. Κοιτάζομαι στον καθρέφτη και βλέπω μία άχρηστη, μία αποτυχημένη, μία γεροντοκόρη, λες και ζούμε στο 1970.

Αποφάσισα να πάω σε ψυχολόγο όμως αποφάσισα να μοιραστώ την ιστορία μου μαζί σας διότι όσο γράφω αυτό το κείμενο νιώθω μία οργή γι’ αυτή τη συμπεριφορά που εισέπραξα όλα αυτά τα χρόνια και με έφτασαν σε αυτό το χάλι. Θέλω ανεξάρτητα από το τι θα πει ο ψυχολόγος να αντιμετωπίσω τη μάνα μου κατά πρόσωπο. Συμφωνείτε;

Photo via: Pinterest

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close