η-πεθερά-μου-ζητάει-εγγονάκι-συνέχεια-και-με-έχει-αγχώσει-

Η πεθερά μου ζητάει συνεχώς εγγονάκι και με αγχώνει. Η πεθερά αυτής της αναγνώστρια θέλει επειγόντως εγγονάκι και η αναγνώστρια έχει αγχωθεί και μοιράζεται τον προβληματισμό της μαζί μας.

Πολλά ζευγάρια στο σήμερα δεν επιθυμούν να αποκτήσουν δικά τους παιδιά ή δεν μπορούν. Όμως οι Ελληνίδες πεθερές ως επί το πλείστον έχουν μεγαλώσει με την πεποίθηση “του παιδιού μου το παιδί δύο φορές παιδί μου” και “ο σκοπός του ανθρώπου είναι τα παιδιά”.

Αυτό το πρόβλημα φαίνεται να αντιμετωπίζει και η αναγνώστρια της σημερινής μας ιστορίας όπου δεν μπορεί να κάνει δικά της παιδιά και η πεθερά της έχει φαγωθεί να δει εγγονάκι. Αυτό βέβαια έχει αγχώσει την αναγνώστρια και δεν ξέρει τι να κάνει. Διαβάστε παρακάτω: 

Η ιστορία

Ονομάζομαι Όλγα και είμαι 33 ετών. Εδώ και πολλά χρόνια έχω ανακαλύψει ότι δεν μπορώ να κάνω δικά μου παιδιά και φυσικά αυτό το πράγμα ο σύζυγός μου το ξέρει αμέσως αφού αποφασίσαμε να παντρευτούμε. Δεν είχε πρόβλημα με αυτό.

Βλέπετε ούτε εγώ ούτε εκείνος βιαζόμασταν και θέλαμε ποτέ να κάνουμε αναγκαστικά παιδιά και αν το θέλαμε κάποια στιγμή είχαμε την επιλογή της υιοθεσίας. Η πεθερά μου όμως είναι ένας άνθρωπος παλαιών αρχών. Θεωρεί ότι οι γυναίκες και οι άντρες που δεν είναι γόνιμοι, δεν είναι για σοβαρή σχέση και γάμους.

Έτσι από την στιγμή που το έμαθε ο άντρας μου συμφωνήσαμε να μην της πούμε τίποτα. Μάλιστα είχαμε αποφασίσει αν η πεθερά μου γίνει πιο πιεστική με το ζήτημα να της πούμε ότι ο άντρας μου είναι αυτός που δεν θέλει ακόμη δικά του παιδιά. Όσο να πεις μάνα του είναι, πιο εύκολα την κάνει ζάφτι.

Δείτε ακόμα Η μητέρα μου με συγκρίνει διαρκώς με την αδερφή μου και ξεκίνησα να την ζηλεύω

Και αυτό είχε αποτέλεσμα τα πρώτα τρία χρόνια γάμου. Κάθε φορά που η πεθερά μου πετούσε σπόντες στα Κυριακάτικα τραπέζια, πεταγόταν ο άντρας μου και της το ξέκοβε. Της έλεγε “μάνα δεν είμαι έτοιμος ακόμα και μην με πιέζεις. Κάποια στιγμή θα γίνει.”.

Και εκείνη σταματούσε την συζήτηση. Όμως τώρα τελευταία δεν την κρατάει κανένας. Βλέπετε τόσα χρόνια κανείς από την οικογένεια δεν είχε κάνει εγγονάκι. Όμως πρόσφατα έμαθε ότι μία ξαδέρφη της θα αποκτήσει το πρώτο της εγγόνι και η πεθερά μου έπαθε αμόκ.

Μάλιστα η κόρη της ξαδέρφη της είναι μόλις 22 ετών οπότε καταλαβαίνετε τι ακούσαμε από τότε. “Αυτό είναι 22 χρονών κορίτσι και θα κάνει παιδί και συ 35 χρονών μαντράχαλος δεν έχεις αποφασίσει ακόμη να μου κάνεις εγγόνι.” .

Δείτε ακόμα Η κόρη μου βρίσκεται στην εφηβεία και με ζηλεύει παθολογικά

“Εγώ κοντεύω τα 73, πότε θα δω εγγόνι; Θα κλείσω τα μάτια μου και εγγόνι δε θα έχω δει. Εγώ μόνο εσένα έχω, άλλο παιδί δεν έκανα” και τέτοια. Ο άντρας μου της το ξεκόβει αλλά δεν είναι το ίδιο εύκολο όσο παλιά. Και αφού η πεθερά μου δεν έβρισκε άκρη με τον άντρα μου πέρασε και σε μένα.

Ξεκίνησε να μου λέει να του τρυπάω τα προφυλακτικά και να μην κάνω μπάνιο μετά την επαφή και να σκαρφίζομαι δικαιολογίες να κάνουμε σ3ξ όταν θα βρίσκομαι στις γόνιμες και άλλα τέτοια ωραία για να τον “τυλίξω”. Η πεθερά μου άλλωστε ξέρει ότι ο άντρας μου είναι αυτός που έχει το πρόβλημα.

Και θεωρεί μάλιστα ότι αν τον φέρω προ τετελεσμένων γεγονότων θα το πάρει απόφαση και εκεί είναι που θα γλυκαθεί και θα καταλάβει την αξία ενός παιδιού. Εγώ όμως εκτός του ότι θεωρώ αυτές τις μεθόδους βγαλμένες από άλλη εποχή αγχώνομαι κιόλας.

Δείτε ακόμα Είμαι μητέρα δύο παιδιών και δεν έχω καμία βοήθεια από τους γονείς μου

Για πόσο καιρό θα κρυβόμαστε ακόμη; Και στην τελική μπορεί να ήταν δική μας ιδέα να της το κρύψουμε όμως αλήθεια τότε μας έμοιαζε η πιο λογική και θεωρούσαμε ότι θα έχει σίγουρη επιτυχία. Δεν τα είχαμε προβλέψει όλα.

Και εντάξει σίγουρα η πεθερά μου με τις απόψεις της μας ανάγκασε να της πούμε ψέματα, όμως η αλήθεια είναι πως είναι καλή γυναίκα παρά τις ιδέες της και όλα αυτά τα χρόνια μόνο αγάπη μου έχει δείξει. Και τώρα ξεκινάω και συνειδητοποιώ ότι δεν ήταν σωστό αυτό που της κάναμε.

Γιατί δεν είχαμε προβλέψει κάτι πολύ βασικό. Αν εμείς θέλαμε παιδί στο μέλλον θα αναγκαζόμασταν να υιοθετήσουμε όπως και να ‘χει. Εκεί τι θα της λέγαμε; Και φοβάμαι πως αυτή η ώρα κοντοζυγώνει. Η ώρα της αλήθειας δηλαδή.

Δείτε ακόμα Όταν μία μάνα χάνει το παιδί της: Από την μία στιγμή στην άλλη τον χάσαμε για πάντα

Απλά τότε δεν το είχαμε μελετήσει τόσο σε βάθος επειδή εγώ ήμουν πολύ αγχωμένη σχετικά με την εικόνα που θα έχει η πεθερά μου για μένα και πιαστήκαμε από ότι βρήκαμε. Αφήστε που μέσα μας δεν πιστεύαμε ότι θα θελήσουμε ποτέ παιδιά. Και ούτε τώρα δηλαδή είμαστε έτοιμοι. Τι να κάνω; Να της πω την αλήθεια;

Στην τελική αν δεν θελήσουμε ποτέ να κάνουμε δικά μας παιδιά για ποιον λόγο να μάθει ότι όλα αυτά τα χρόνια της λέγαμε ψέματα; Και μετά να πιστεύει κιόλας ότι στην ουσία ο μόνος λόγος που ο γιος της δεν θέλει παιδί είναι επειδή εγώ δεν μπορώ να κάνω; Είμαι σε απόγνωση.

Photo cover via: prevention.com

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close