η-κόρη-μου-δεν-θέλει-να-κάνει-Χριστούγεννα-μαζί-μας-

Η κόρη μου δεν θέλει να κάνει Χριστούγεννα μαζί μας γιατί είναι συνεχώς μπροστά από έναν υπολογιστή. Η αναγνώστρια αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα και θέλει την συμβουλή μας.

Οι υπολογιστές έχουν μπει για τα καλά στις ζωές μας. Κάνουμε την δουλειά μας μέσα από αυτούς κι αν χαλάσουν νιώθουμε ότι χάνουμε την μπάλα. Παρόλα αυτά κάθε πράγμα θέλει μέτρο. Γιατί αν δεν έχουμε μέτρο στον τρόπο που χειριζόμαστε τον υπολογιστή, ο υπολογιστής δε θα αργήσει να γίνει από μία χρηστική συσκευή, εξάρτηση.

Η αναγνώστρια της σημερινής μας ιστορίας υποστηρίζει πως η κόρη της είναι εξαρτημένη από τον υπολογιστή. Μάλιστα βρήκε σύμφωνα με την αναγνώστρια δικαιολογία για να μην κάνει Χριστούγεννα μαζί τους επειδή δεν θέλει να αποχωριστεί τον υπολογιστή της. Διαβάστε παρακάτω:

Η ιστορία

Ονομάζομαι Ελπίδα και έχω μία κόρη 23 ετών. Είμαι από την Θεσσαλονίκη και η κόρη μου τα τελευταία χρόνια σπουδάζει Αθήνα. Όπως καταλαβαίνετε την βλέπω πλέον μόνο στις γιορτές και για μία μάνα με μόνο ένα παιδί αυτό δεν είναι και εύκολη υπόθεση.

Η κόρη μου ήταν ανέκαθεν ένα ευαίσθητο παιδί και μάλιστα αγχώνεται συχνά και πνίγεται σε μία κουταλιά νερό. Επειδή ήταν ευαίσθητη και χαμηλών τόνων πολλές φορές δεχόταν σχολικό εκφοβισμό στο σχολείο. Η κόρη μου είχε μόνο μία φίλη που ήταν αχώριστες.

Όμως στα 18 τους και λίγο πριν φύγει η κόρη μου για σπουδές μάλωσαν επειδή η καλύτερή της φίλη έκανε σχέση με κάποιον που η κόρη μου ήταν τότε ερ@τευμένη. Από τότε η κόρη μου κλείστηκε ακόμη περισσότερο στον εαυτό της και σταμάτησε να εμπιστεύεται τους ανθρώπους.

Δείτε ακόμα Πέρσι τα Χριστούγεννα έχασα τον άντρα μου και φέτος δεν ξέρω πως θα καταφέρω να γιορτάσω

Εγώ με τον πατέρα της δεν ανησυχήσαμε επειδή σκεφτήκαμε πως αν φύγει από την Θεσσαλονίκη και ζήσει την φοιτητική ζωή θα το ξεπεράσει και σύντομα θα είναι όπως πριν. Όμως αντί γι’ αυτό η κόρη μου όλα αυτά τα χρόνια απλά διαβάζει και μετά ανοίγει αυτό το μαραφέτι και κάθεται εκεί με τις ώρες.

Παίζει παιχνίδια που φυσικά δεν ξέρω και όσες φορές της έχω πει να το κλείσει και να πάει να πιει κάνα καφέ αποφεύγει την συζήτηση. Μάλιστα όταν μία φορά ο πατέρας της την ρώτησε τι ακριβώς βρίσκει σε αυτά τα παιχνίδια και της αρέσουν τόσο εκείνη του είπε ότι την κάνουν να ξεφεύγει από την πραγματικότητα.

Η πραγματικότητα των παιχνιδιών είπε είναι πιο όμορφη επειδή ακόμη και στα πολεμικά παιχνίδια ξέρεις ότι στην πραγματικότητα δεν πληγώνεις κανέναν. Ότι αν το παιχνίδι λήξει όλοι οι παίκτες θα κοιμηθούν ήρεμοι στα κρεβάτια τους.

Δείτε ακόμα Η κόρη μου είναι 17 και θέλει να κάνει Χριστούγεννα χωρίς εμάς

Ο πατέρας της προσπάθησε να της εξηγήσει ότι οι άνθρωποι πληγώνονται όμως όλα είναι μέσα στη ζωή και το να αποφεύγεις τα συναισθήματά σου και τις κοινωνικές σχέσεις, δεν είναι λύση. Όμως εκείνη δεν ήθελε να συνεχίσουμε την κουβέντα.

Όλα αυτά τα χρόνια πίστευα πως είναι μία φάση και θα περάσει. Μέχρι που φέτος τα Χριστούγεννα μου είπε ότι δε θα μπορέσει να ανέβει για να τα γιορτάσουμε μαζί επειδή λέει έχει πολύ διάβασμα. Εντάξει, μπορεί να μην πήγα ποτέ πανεπιστήμιο όμως ξέρω ότι αυτές τις μέρες όλοι οι φοιτητές γυρίζουν σπίτια τους.

Για να γυρίζουν σπίτια τους σημαίνει ότι έχουν τον χρόνο να το κάνουν. Είμαι σίγουρη ότι θέλει να κάτσει Αθήνα για να μπορεί να παίζει με την ησυχία της χωρίς κανέναν να την ελέγχει και αρχίζω και ανησυχώ. Το παιδί μου δεν είναι καλά και δεν ξέρω ούτε πως να την πλησιάσω ούτε που να απευθυνθώ.

Photo cover via: divorcemag.com

Διαβάστε όλες τις αληθινές ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close