ο-άντρας-μου-κάθε-Χριστούγεννα-μεθάει-

Ο άντρας μου κάθε Χριστούγεννα γίνεται τύφλα στο μεθύσι και τσακώνεται με τους καλεσμένους. Η αναγνώστρια βρίσκεται σε απόγνωση και θέλει την συμβουλή μας.

Τα Χριστούγεννα όλοι και όλες πίνουμε κι ένα ποτήρι παραπάνω. Το τραβάει το φαγητό, η καλή κουβέντα, η παρέα, το γέλιο και η χαρά. Παρόλα αυτά πίνουμε μέχρι εκεί που να πούμε ότι είμαστε καλά και είμαστε σε θέση να περάσουμε καλά και να περάσουν και όλοι οι υπόλοιποι μαζί μας.

Τι γίνεται όμως όταν ένας άνθρωπος ξεφεύγει με το ποτό; Εκεί είναι που ξεκινούν τα δύσκολα, αφού η αλήθεια είναι πως κι εμείς και οι καλεσμένοι μας έρχονται σε δύσκολη θέση. Πόσο μάλλον όταν ο άλλος κάνει και κακό μεθύσι. Η αναγνώστρια μοιράζεται την ιστορία της μαζί μας και θέλει την συμβουλή σας. Διαβάστε παρακάτω: 

Η ιστορία

Με τον άντρα μου είμαστε μαζί 12 χρόνια και έχουμε μία κόρη. Είναι ένας χρυσός άνθρωπος όμως έχει ένα σοβαρό ελάττωμα που δεν μπορώ άλλο να κάνω πως δεν το βλέπω. Όταν βγαίνουμε και περνάμε καλά δεν ξέρει πότε να σταματήσει να πίνει.

Γενικότερα σαν ζευγάρι δεν έχουμε και πολλές κοινωνικές συναναστροφές. Αυτός είναι πιο κοινωνικός αλλά εμένα μου αρέσει η ησυχία μου οπότε τα Χριστούγεννα μαζεύονται κάθε χρόνο οι γονείς του και οι γονείς μου με τα αδέρφια μου και τρώμε όλοι μαζί.

Ο άντρας μου λοιπόν κάθε χρόνο έχει το ίδιο πρόβλημα. Πίνει, μεθάει και δεν ξέρει τι λέει. Άλλες φορές τσακώνεται με τον αδερφό μου. Μερικές φορές με την μάνα μου, άλλες μπορεί να πετάξει και καμία σπόντα στην αδερφή μου αλλά εκείνη δεν ασχολείται οπότε δεν υπάρχει συνέχεια.

Δείτε ακόμα Με τον άντρα μου εδώ και 5 χρόνια κάνουμε Χριστούγεννα μόνοι μας και κοιμόμαστε από τις 11, βαρέθηκα πια

Κι άλλες φορές μπορεί να του βγει το παράπονο και να ξεκινήσει να κλαίει. Τα πρώτα χρόνια όλοι βάζαμε νερό στο κρασί μας. Οι γονείς μου του έχουν αδυναμία και έλεγαν ότι είναι σαν μικρό παιδί και δεν αξίζει να του δίνω σημασία για μία φορά στο τόσο.

Όμως την προηγούμενη Κυριακή που μαζευτήκαμε όλοι μαζί για να φάμε, το πράγμα παρά πήγε. Για να σας εξηγήσω ο άντρας μου με τον μικρότερο αδερφό μου είναι ας το πούμε στη κόντρα. Δεν είναι ότι δεν συμπαθιούνται, απλά δεν ταιριάζουν.

Έτσι πολλές φορές αρπάζονται χωρίς λόγο ενώ μερικές ανταγωνίζονται μεταξύ τους για τα αυτοκίνητα, τα εργαλεία κλπ. Σαν μικρά παιδιά. Όταν λοιπόν ο άντρας μου μεθάει ο αδερφός μου είναι ο πρώτος στην λίστα που θα προκαλέσει για καυγά.

Δείτε ακόμα Πέρσι τα Χριστούγεννα έχασα τον άντρα μου και φέτος δεν ξέρω πως θα καταφέρω να γιορτάσω

Μερικές φορές ο αδερφός μου βαριέται να ασχοληθεί και δεν συνεχίζεται, άλλες φορές όμως νευριάζει και αρπάζονται και μετά ο άντρας μου μουρμουράει. Την Κυριακή λοιπόν κι ενώ τρώγαμε όλοι ωραία και καλά ο άντρας μου είχε ξεκινήσει τα κρασιά από νωρίς.

Στο τέλος λοιπόν ξεκίνησε να μαλώνει με τον αδερφό μου για τα πολιτικά. Τότε ο άντρας μου ξεκίνησε να κλαίει από τα νεύρα του και ο αδερφός μου απλά βγήκε στο μπαλκόνι. Φυσικά μετά από 5 λεπτά βρήκαν όλοι μία δικαιολογία και έφυγαν.

Η μάνα μου, μου το ξεκαθάρισε ότι τα Χριστούγεννα δε θα ανεχτεί άλλη τέτοια συμπεριφορά. Κουράστηκαν και οι δικοί μου κάθε φορά να βγαίνουμε για να περάσουμε καλά κι εν τέλει να έχουμε τσακωμούς και νεύρα. Και ‘γω δεν ξέρω τι άλλο να κάνω.

Δείτε ακόμα Η κόρη μου είναι 17 και θέλει να κάνει Χριστούγεννα χωρίς εμάς

Σκέφτομαι να του δώσω τελεσίγραφο ότι αν γίνει κάτι τέτοιο και στο τραπέζι των Χριστούγεννων εγώ δεν πρόκειται να ξανά κανονίσω τίποτα μαζί του. Κάτι άλλο δεν έχω σκεφτεί ότι μπορώ να κάνω. Και όχι, ο άντρας μου δεν έχει πρόβλημα με το αλκοόλ ούτε πίνει συχνά. Απλά όταν πίνει χάνει τελείως τον εαυτό του. Τι να κάνω;

Photo cover via: Pinterest

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close