η-κόρη-μου-είναι-17-και-δεν-θέλει-να-κάνει-Χριστούγεννα-μαζί-μας-

Η κόρη μου είναι 17 και θέλει να κάνει Χριστούγεννα χωρίς εμάς. Η αναγνώστρια ετοιμάζεται να κάνει για πρώτη χρονιά Χριστούγεννα χωρίς την κòρη της και θέλει την άποψή σας.

Τα Χριστούγεννα είναι μία κατ’ εξοχήν οικογενειακή γιορτή. Παρόλα αυτά τα παιδιά που βρίσκονται στην εφηβεία θέλουν να περνούν χρόνο με τους φίλους τους και όχι τόσο με τους γονείς τους. Είναι μία μορφή ανεξαρτητοποίησης από την οικογένεια που σύμφωνα με τους ψυχολόγους είναι φυσιολογικό να γίνεται.

Τι γίνεται όμως όταν μιλάμε για την ελληνική οικογένεια όπου οι δεσμοί είναι σφιχτοί; Η αναγνώστρια φαίνεται πως ετοιμάζεται για πρώτη χρονιά να κάνει Χριστούγεννα χωρίς την κόρη της και μάλλον της κακοφαίνεται. Τι θα την συμβουλεύατε να κάνει; Διαβάστε παρακάτω: 

Η ιστορία

Ονομάζομαι Φωτεινή και έχω μία κόρη 17 ετών. Ο Θεός δεν με αξίωσε να κάνω δεύτερο παιδί κι έτσι κι εγώ και ο άντρας μου έχουμε πέσει με την μούρη στο παιδί μας. Η κόρη μας είναι μία πολύ έξυπνη και καλή μαθήτρια και ομολογώ πως όλα αυτά τα χρόνια δεν μας έχει δώσει δικαίωμα για το οτιδήποτε.

Φέτος λοιπόν κι ενώ κάθε Χριστούγεννα κάναμε μαζί με τα πεθερικά μου στο χωριό, μας προετοίμαζε κάτι που δεν άρεσε πολύ ούτε σε μένα ούτε στον άντρα μου αλλά λίγο παραπάνω σε μένα. Μας είπε αν είχαμε πρόβλημα να κάνει Χριστούγεννα με τις φίλες της στο σπίτι μας τις ημέρες που εμείς θα λείπουμε.

Φυσικά τις φίλες της τις ξέρω από μικρά παιδιά όπως επίσης και τους γονείς τους οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα εμπιστοσύνης στο αν θα μου προσέχουν το σπίτι. Την ρώτησαν αν οι γονείς των άλλων παιδιών συμφώνησαν και μου είπαν πως εκείνες το έχουν κανονίσει ήδη με τις μητέρες τους και απλά περίμενε την δική μου απάντηση.

Δείτε ακόμα Η πεθερά μου δεν μαγειρεύει καλά και δεν θέλω να μαγειρέψει εκείνη για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Της είπα ότι θα το σκεφτώ και παρόλο που δεν έχει δώσει ποτέ δικαίωμα δεν παύει να είναι και 17 χρονών οπότε πήρα τηλέφωνο τις μητέρες των φίλων της για να βεβαιωθώ ότι κάτι τέτοιο έχει ήδη κανονιστεί και μου είπαν όλες ότι ισχύει.

Επίσης όλες μου είπαν όταν με άκουσαν προβληματισμένη από το τηλέφωνο ότι τα παιδιά μεγαλώνουν, ότι είναι φυσιολογικό και ότι δεν χρειάζεται να αγχωνόμαστε τόσο πολύ. Επίσης μου είπαν να μην ανησυχώ για το σπίτι και ότι θα πηγαινοέρχεται ο πατέρας της μίας κοπέλας για να ελέγχει αν πίνουν.

Το θέμα μου όμως όπως είπα και παραπάνω δεν είναι το σπίτι. Είναι ότι τα Χριστούγεννα είναι μία οικογενειακή γιορτή κι εμείς καλώς ή κακώς δεν έχουμε άλλο παιδί πέρα από την μικρή μας. Δεν έχω μάθει να κάνω Χριστούγεννα χωρίς την κόρη μου και μου κακοφαίνεται που προτιμάει τις φίλες της αντί για εμάς.

Δείτε ακόμα Η κόρη μου δεν κάνει ποτέ Χριστούγεννα μαζί μας, κάνει μόνο με τα πεθερικά της

Ξέρω ότι είναι φυσιολογικό και ότι κάποια στιγμή θα γινόταν και αυτό όμως δεν περίμενα τα χρόνια να περάσουν τόσο γρήγορα. Πότε ήταν 5 χρονών και κρυβόταν πίσω από τα φουστάνια μου την στιγμή που έφτιαχνα τα μελομακάρονα, πότε έγινε 17 και δεν θέλει να περάσει τα Χριστούγεννα μαζί μας, ούτε που το κατάλαβα.

Νιώθω κάπως πληγωμένη και αγχωμένη για το μέλλον. Δηλαδή τι; Έτσι θα είναι από εδώ και πέρα; Το παιδί μου δε θα είναι δίπλα μας στις γιορτές; Νιώθω κενή και άδεια από τότε που μας το είπε και φυσικά και δέχτηκα την πρότασή της γιατί δεν ήθελα να της το χαλάσω για δικές μου ανασφάλειες.

Μήπως δεν έπρεπε να σταματήσω στο ένα παιδί τελικά; Οι άλλες μητέρες που το παίζουν χαλαρές είναι χαλαρές επειδή έχουν μικρότερα παιδιά να τις περιμένουν σπίτι. Εγώ φέτος θα κάνω Χριστούγεννα με τον άντρα μου και τα πεθερικά μου και χωρίς την κόρη μου. Τι να κάνω για να ξεπεράσω αυτές τις σκέψεις μου; Δεν μου αρέσει που είμαι έτσι.

Photo cover via: must.com.cy

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close