Γιαγιά παραλίγο να σκοτώσει τον εγγονό της γιατί δεν πίστεψέ πως είναι αλλεργικός

Γιαγιά παραλίγο να σκοτώσει τον εγγονό της γιατί δεν πίστεψέ πως είναι αλλεργικός !Οι γονείς που μεγαλώνουν παιδιά με διατροφικές αλλεργίες ξέρουν πολύ καλά πόσο αγχωτικό μπορεί να είναι αυτό. Υπάρχουν μάλιστα πολλοί γονείς που έχουν αρχίσει εκστρατείες ευαισθητοποίησης, όσων αφορά τις διατροφικές αλλεργίες. Ζητούν από τους υπόλοιπους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, να μην φέρνουν φαγώσιμα κεράσματα σε γιορτές στο σχολείο αλλά παιχνίδια κι άλλα αντικείμενα που θα αρέσουν στα παιδιά και που θα μπορέσουν να τα απολαύσουν χωρίς κίνδυνο όλα τα παιδιά.

Και μετά τον θάνατο ένος 8χρονου παιδιου από αλλεργικο σόκ , οφείλουμε όλοι να είμαστε πιο προσεκτικοι.

 

Κι ενώ οι περισσότεροι γονείς που μεγαλώνουν παιδιά με διατροφικές αλλεργίες, έχουν να κάνουν μόνο με τους εξωτερικούς παρατηρητές υπάρχουν και γονείς που έρχονται αντιμέτωποι ακόμη και με την ίδια την οικογένεια.

Δείτε ακόμα 4χρονος έχασε την ζωή του μετά από μία κοινή μόλυνση στην μύτη

Μία πεθερά η οποία δεν πίστεψε πως το παιδί έχει όντως αλλεργία στα φιστίκια παραλίγο να στερήσει την ζωή από ένα 6χρονο αγγελούδι. Είναι μία είδηση που έχει προκαλέσει οργή και δυσάρεστη έκπληξη σε όποιον την διάβασε ή την πληροφορήθηκε. Διαβάστε παρακάτω: 

«Η πεθερά μου με κατηγορούσε από την αρχή για την αλλεργία του 6χρονου γιου μου στα φιστίκια. Επέμενε πως αν του έδινα συχνά φυστικοβούτυρο από μωρό, θα το είχε συνηθίσει και δεν θα τον πείραζε.

Ωστόσο, έχουμε πάει σε πολλούς γιατρούς στη προσπάθειά μας να ξεπεράσει ο γιος μας την αλλεργία του και να ενσωματώσουμε στη διατροφή του τον συγκεκριμένο ξηρό καρπό. Δυστυχώς, όμως, δε γίνεται τίποτα και πρέπει να ζούμε συνεχώς με την αγωνία…».

Η μητέρα στο γράμμα της, συνεχίζει λέγοντας:

«Πριν λίγες εβδομάδες, η πεθερά μου πρόσεχε τον γιο μας και την κόρη μας ενώ εμείς ήμασταν σε μια δουλειά. Ξαφνικά, χτύπησε το τηλέφωνο του άντρα μου. Ήταν η πεθερά μου η οποία μας εξήγησε πως ο μικρός δεν μπορούσε να αναπνεύσει και πως τον πήγαινε στα επείγοντα. Την ρώτησα τί συνέβη, κι εκείνη μου απάντησε πως έφαγε κάτι που τον πείραξε.

Στην αρχή με κυρίευσε το άγχος και το μόνο που με ενδιέφερε ήταν να πάω κοντά στο γιο μου. Αργότερα, όμως, όταν ξεπεράστηκε στο τσακ ο κίνδυνος, ανακάλυψα έντρομη πως η πεθερά μου είχε δώσει στον μικρό μία γεμάτη κουταλιά φυστικοβούτυρο! Έκανε ακριβώς αυτό που της είχα πει να μην κάνει και παραλίγο να σκοτώσει τον γιο μου!».

Η μητέρα φυσικά μετά από αυτή την ανεύθυνη κίνηση έριξε όλη την ευθύνη εξοργισμένη στην πεθερά της που και δεν την πίστεψε και διακινδύνευσε την υγεία του παιδιού, για εικασίες. Η πεθερά της βέβαια, φαίνεται πως κατάλαβε το λάθος της και ζήτησε συγγνώμη και από τον γιò της και από την νύφη της.

Δείτε ακόμη Τροφικές αλλεργίες και υποκατάστατα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Σίγουρα όμως μία συγγνώμη δεν μπορεί να φέρει και πάλι πίσω την εμπιστοσύνη των δικών της ανθρώπων. Η μητέρα μάλιστα δήλωσε πως δεν ξέρει αν μπορεί να εμπιστευτεί και πάλι την πεθερά της, για να κρατήσει τα παιδιά της.

Είναι λοιπόν σημαντικό όλοι οι γονείς που μεγαλώνουν παιδιά με διατροφικές και άλλου είδους αλλεργίες, να δίνουν σαφείς οδηγίες στα άτομα που αφήνουν τα παιδιά τους για να τα προσέξουν. Επίσης ακόμη πιο σημαντικό είναι, να μην επεμβαίνουμε στην ανατροφή και στα όρια που θέτουν οι γονείς στα παιδιά τους.

Μπορεί να έχουμε κόντρες ή αντιπάθειες όμως κάθε γονιός τις περισσότερες φορές ξέρει πολύ καλά τι κάνει. Και σίγουρα δεν διακινδυνεύουμε την σωματική και ψυχολογική υγεία ενός παιδιού για δικές μας αντιπαλότητες.

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Photo cover via: allergikos.gr

Close