θέλω_να_χάσω_κιλά_και_ο_άντρας_μου_δεν_με_στηρίζει_

Μία αναγνώστρια θέλει να χάσει κιλά και ο άντρας της δεν την βοηθάει στην προσπάθειά της ούτε ψυχολογικά ούτε πρακτικά. Τι να κάνει;

Το να χάσεις κιλά είναι δύσκολη υπόθεση. Απαιτεί πειθαρχία και θέληση. Κάθε άνθρωπος που έκανε προσπάθεια να χάσει αρκετά κιλά, ήρθε η στιγμή που ήθελε να τα παρατήσει. Διότι αυτοί οι άνθρωποι αποφασίζουν να αλλάξουν διατροφικές συνήθειες και τρόπο ζωής.

Αποφάσισαν να αλλάξουν φιλοσοφία γύρω από το φαγητό. Και αυτό ποτέ δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Γι’ αυτό και πολύ σημαντικό ρόλο στην απώλεια βάρους παίζει και η οικογένεια, οι φίλοι και οι δικοί σου άνθρωποι. Αυτοί που θα σε στηρίξουν και θα σου δώσουν δύναμη να συνεχίσεις.

Δείτε ακόμα “Είμαστε όλες ακομπλεξάριστες”: Το βίντεο που θα σε κάνει να αγαπήσεις το σώμα

Μία αναγνώστρια φαίνεται πως ξεκίνησε προσπάθεια για να χάσει κιλά. Ο άντρας της όμως δεν την στηρίζει στην απόφασή της. Την υποτιμάει, την μειώνει και της κάνει ψυχολογικό πόλεμο. Διαβάστε παρακάτω την ιστορία της: 

Με τον άντρα μου είμαστε μαζί 10 χρόνια. Πριν από 3 χρόνια έφερα στον κόσμο το παιδί μου. Ένα πανέμορφο αντράκι που το κοιτάζω και λιώνω. Όταν γνωριστήκαμε με τον άντρα μου ήμουν πολύ αδύνατη. Πραγματική κούκλα. Και εκείνος όμως δεν πήγαινε πίσω.

Όταν όμως έμεινα έγκυος ξεκίνησα να παίρνω την κάτω βόλτα. Πήρα γύρω στα 30 κιλά τα οποία δεν προσπάθησα να τα χάσω μετά την εγκυμοσύνη. Πριν 5 μήνες ενώ ήμουν 1.58 ζύγιζα 92 κιλά. Εμφανισιακά δεν έχω το τέλειο σώμα όπως είναι φυσικό.

Δείτε ακόμα Συνεχίζω να μένω στο ίδιο σπίτι με τον πρώην άντρα μου και περνάμε μία χαρά

Οι φίλες μου βέβαια μου λένε ότι δεν δείχνω για τόσα κιλά και ότι ίσως σε αυτό να φταίει και το γεγονός ότι γυμναζόμουν από μικρή πριν μείνω έγκυος. Από την στιγμή που πήρα τα κιλά και γέννησα ξεκίνησαν και τα προβλήματα με τον άντρα μου.

Στο κρεβάτι απομακρύνθηκε πάρα πολύ. Έγινε αδιάφορος και στην καθημερινότητα. Το μόνο που τον ένοιαζε ήταν να φάει, να παίξει λίγο με το παιδί και μετά να δει τηλεόραση. Εκτός αυτού με μείωνε συνεχώς ακόμη και μπροστά σε κόσμο.

Έλεγε στην κολλητή μου ότι έχει κορμάρα και μπράβο της που ενώ έχει φτάσει 40 χρονών στέκεται τόσο καλά και αμέσως μετά ακολουθούσε σχόλιο “Εσύ να τα βλέπεις αυτά που έχεις γίνει σαν φοράδα.”. Αυτός ήταν και ο λόγος που η κολλητή μου δεν τον συμπαθεί μέχρι και σήμερα.

Δείτε ακόμα Η κoρη μου κάνει παρέα με Αλβανίδα και αυτό με ενοχλεί

Όμως εμένα είναι άντρας μου και ήθελα να κάνω τα πάντα για να τον ικανοποιήσω. Δεν ήμουν έτοιμη όμως να μπω σε πρόγραμμα. Έχω προσέξει ότι κάθε φορά που στεναχωριέμαι τρώω. Και η συμπεριφορά του με στεναχωρούσε σχεδόν πάντα.

Φυσικά αυτό δεν του το έχω πει ποτέ γιατί δεν πρόκειται να καταλάβει. Ξεκίνησα να φοράω πιο προκλητικά εσώρουχα, να προσπαθώ να του τραβήξω την προσοχή, να γίνω πιο ρομαντική. Όμως αυτός συνεχώς με μείωνε και με πρόσβαλλε.

Μερικές φορές – όταν είχε τις καλές του – μου έλεγε ότι έπρεπε να χάσω κιλά για το καλό μου. Μου έλεγε ότι είμαι πολύ όμορφη κοπέλα και είναι αμαρτία να σαμποτάρω τον εαυτό μου. Εκεί κάπως με ηρεμούσε. Με τα πολλά αυτό κράτησε 3 χρόνια.

Δείτε ακόμα Θέλω να πάω διακοπές χωρίς την γυναίκα μου για να βρω άλλη

Μετά από 3 χρόνια και αφού ξεπετάχτηκε λίγο το παιδί αποφάσισα να προσέξω λίγο παραπάνω τον εαυτό μου. Πήγα λοιπόν σε διατροφολόγο και ξεκινήσαμε μαζί πρόγραμμα. Ξεκίνησα και γυμναστική. Το έκανα για να αρέσω στον άντρα μου, το έκανα και για την υγεία μου.

Μπορεί ακόμη να μην έχω εμφανίσει κάποιο πρόβλημα υγείας, όμως άμα συνέχιζα έτσι σίγουρα θα εμφανιζόταν. Στην διατροφολόγο πηγαίνω τους τελευταίους 5 μήνες. Πάλι καλά η καραντίνα τους άφηνε να δουλεύουν. Σε αυτούς τους 5 μήνες έχω χάσει γύρω στα 10 κιλά.

Δεν ήταν εύκολο όμως το κατάφερα. Παρόλα αυτά όμως ο άντρας μου συνεχίζει να μη μου δίνει καμία σημασία. Παραγγέλνει συνεχώς πίτσες απέξω και με βάζει σε πειρασμό. Κάθε φορά που φτιάχνω σπιτικό φαγητό με προσβάλλει λέγοντάς μου ότι δεν είναι αναγκασμένος να τρώει φασολάκια και αρακά επειδή εγώ κάνω διατροφή.

Δείτε ακόμα Ο άντρας μου με ζηλεύει παθολογικά

Όμως εγώ δεν μπορώ να μαγειρεύω δύο φαγητά την ημέρα ενώ ταυτόχρονα έχω και ένα παιδί να προσέξω. Μετά μου λέει ότι για τους 5 μήνες που πηγαίνω έχω χάσει πολύ λίγα κιλά, ότι δεν είναι περήφανος για μένα και ότι σιγά μην τα καταφέρω.

Και εγώ στεναχωριέμαι και συνεχίζω και τρώω. Πάλι καλά που με την στήριξη της διατροφολόγου, δεν ξεφεύγω τελείως από το πρόγραμμά μου. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Με βλέπω στον καθρέφτη και με σιχαίνομαι. Πλέον νιώθω ότι οτιδήποτε και να κάνω δε θα του είναι αρκετό. Τι να κάνω;

Photo cover via: stock.adobe.com

Διαβάστε όλες τις αληθινές ιστορίες στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close