Η γυναίκα μου πήρε πολλά κιλά κι εγώ θέλω να χωρίσω – Δεν είναι αυτή που γνώρισα!

Δεν συνηθίζω να λέω τις ιστορίες μου σε τρίτους, όμως αυτή η περίοδος είναι ιδιαίτερα στρεσογόνα για εμένα. Είμαι 40 χρονών και με την γυναίκα μου είμαστε παντρεμένοι μόλις 10 χρόνια. Δεν έχουμε ακόμη δικά μας παιδιά. Δεν την πίεσα ποτέ γι’ αυτό αφού και οι δυο είχαμε πει ότι θα κάνουμε όταν κι αν τύχει.

Η σχέση μας ξεκίνησε πολύ όμορφα γι’ αυτό αποφασίσαμε να παντρευτούμε. Ήμασταν και οι δυο φανατικοί με την διατροφή και την γυμναστική διότι θεωρούσαμε ότι είσαι ο,τι τρως. Δεν θελήσαμε ποτέ να πάρουμε χημικά για να δημιουργήσουμε το σώμα των περιοδικών, απλά προσέχαμε πάντοτε και γυμναζόμασταν σε καθημερινή βάση.

Η γυναίκα μου, ξεκίνησε τα τελευταία 3 χρόνια να δουλεύει από το σπίτι. Φτιάχνει sites με e – shops και είναι αυτή που διαμορφώνει τις σελίδες. Της παίρνει πολύ ώρα την ημέρα και ενώ στην αρχή προσπαθούσε πάντα να αφιερώνει λίγο χρόνο για τον εαυτό της ακόμη και όταν έκλεινε 8ωρο μπροστά στον υπολογιστή, έχει κοντά 1μιση χρόνο που σταμάτησε να το κάνει.

Με το που τελειώνει από την δουλειά, κάθεται μπροστά από την τηλεόραση και βάζει Netflix. Δεν προσέχει τι τρώει, διότι βαριέται να μαγειρέψει και τα delivery δίνουν και παίρνουν. Τρώει υγιεινά μόνο, όταν εγώ δεν δουλεύω και προλαβαίνω να μαγειρέψω. Έχει πάρει κοντά 25 κιλά και η εμφάνιση της έχει αλλάξει πολύ.

Το ξέρω ότι θα με πείτε ρηχό και ότι δεν αγαπάω τον εσωτερικό της κόσμο, όμως για μένα είναι πολύ σημαντικό πως δείχνει ο άνθρωπος που έχω δίπλα μου, για δυο βασικούς λογούς. Ο πρώτος, είναι διότι πραγματικά πιστεύω ότι αυτά που επιλέγεις να φας και ο τρόπος που επιλέγεις να τα φας, δείχνουν πολλά για τον χαρακτήρα σου.

Ίσως η γυναίκα μου, να έβγαλε στην επιφάνεια μια άστατη πλευρά της προσωπικότητας της, που τόσα χρόνια επειδή παρασύρονταν από μένα ή επειδή ήταν πιο νέα και δεν είχε “δέσει” τον γάιδαρό της με έναν γάμο, να μην έβγαζε.

Δεύτερον, το θεωρώ αδιανόητο και υποτιμητικό προς το πρόσωπό μου, να μην ενδιαφέρεται καθόλου για το αν μου αρέσει. Τρώω πολλές ώρες την ημέρα στην γυμναστική, στο να περιποιούμαι τον εαυτό μου, έτσι ώστε να της είμαι πάντα ποθητός.

Να μην βρεθεί ποτέ στη δυσάρεστη θέση να κοιτάξει άλλον ή αν το κάνει, να μην έχει την δικαιολογία ότι είχα αφεθεί και δεν την διεκδικούσα. Εγώ πως πρέπει να το πάρω, που ενώ ξέρει ότι για μένα το σώμα σε μια γυναίκα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, επιλέγει να αφεθεί τόσο πολύ;

Δεν την νοιάζει να με διεκδικήσει, διότι μετά από 10 χρόνια γάμου έχει δέσει τον γάιδαρό της και πιστεύει ότι ποτέ δεν πρόκειται να της φύγω. Αυτές οι νοοτροπίες είναι που σκοτώνουν τον ερwτα. Κι αν θεωρείτε και μετά από όλα αυτά, ότι είμαι ένα ρηχό καλόπαιδο που ενδιαφέρομαι μόνο για την εξωτερική εμφάνιση θα σας πω και το παρακάτω.

Αν ξαφνικά ο άντρας ή η γυναίκα σας, σταματούσε να προσέχει την ατομική του υγιεινή σε καθημερινή βάση ακόμη κι αν δεν μύριζε ή δεν είχε κάτι σιχαμένο πάνω του, δε θα ξεκινούσατε σιγά – σιγά να ξενερώνετε; Εγώ γιατί πρέπει να κάνω τα στραβά μάτια σε κάτι τέτοιο;

Σίγουρα, ο καθένας μπορεί να είναι όπως θέλει. Σίγουρα δεν θεωρώ ότι οι παχουλές γυναίκες ή οι παχουλοί άντρες δεν έχουν λόγο ύπαρξης σε αυτή τη ζωή. Δεν εγκρίνω, αλλά εφόσον η υγεία τους δεν έχει επηρεαστεί – προς το παρόν – τότε καλά κάνουν και τρώνε όσο τρώνε.

Όμως είναι διαφορετικό αυτό που δέχεσαι στην κοινωνία με αυτό που δέχεσαι να σε ελκύει όταν μιλάμε για τον eρωτα. Δέχομαι επίσης ότι υπάρχουν ξανθιές γυναίκες αλλά δε θα επέλεγα ποτέ να κοιτάξω μια ξανθιά γυναίκα. Δεν ξέρω τι να κάνω. Περιμένω την γυναικεία σας άποψη.

Πιστεύω ότι η σχέση μας περνάει κρίση, όχι για τα παραπάνω κιλά αλλά επειδή νιώθω ότι πλέον δεν την ενδιαφέρει να με διεκδικήσει. Όλη της η ζωή είναι η δουλειά, το Netflix και τα πιτόγυρα. Δεν είναι ζωή αυτή. Δεν θέλω να ζω έτσι. Επίσης, τα κοινά ενδιαφέρονται έχουν χαθεί. Είχαμε την γυμναστική και πλέον “βαριέται” . Όλα αυτά θεωρείται ότι πρέπει να τα πάρω αψήφιστα;

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

Close