η-κόρη-μου-δεν-κάνει-ποτέ-Χριστούγεννα-μαζί-μας-

Η κόρη μου δεν κάνει ποτέ Χριστούγεννα μαζί μας, κάνει μόνο με τα πεθερικά της. Η αναγνώστρια μοιράζεται μαζί μας ένα πρόβλημα και θέλει την συμβουλή σας.

Τα Χριστούγεννα, η Πρωτοχρονιά και το Πάσχα είναι από τις μεγαλύτερες γιορτές της χώρας μας αλλά και σε αρκετές χώρες του εξωτερικού και είναι γνωστό ότι αποτελούν οικογενειακές γιορτές. Με λίγα λόγια, οι περισσότεροι από εμάς περνάμε αυτές τις μέρες τρώγοντας όλοι μαζί και διασκεδάζοντας.

Είναι μία αφορμή όλη η οικογένεια να μαζευτεί γύρω από το γιορτινό τραπέζι, αφού οι περισσότεροι αυτές τις μέρες είμαστε σε άδεια. Όμως τι γίνεται με τα ζευγάρια; Σε αυτές τις περιπτώσεις τα Χριστούγεννα τα γιορτάζουμε με τα πεθερικά και την Πρωτοχρονιά με τους γονείς και το αντίστροφο.

Δείτε ακόμα Κάθε Πρωτοχρονιά το παιδί μου παίρνει πανάκριβα δώρα και φέτος δεν ξέρω πως να του πω ότι δεν υπάρχουν λεφτά

Φαίνεται όμως ότι η σημερινή μας ιστορία κάνει λόγο για μία κόρη που τα τελευταία χρόνια τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά λείπει συνεχώς από την οικογένειά της για να κάνει το χατίρι στον άντρα της. Τι συμβουλεύετε την αναγνώστρια να κάνει σχετικά με την κόρη της; Διαβάστε παρακάτω: 

Ονομάζομαι Καλλιόπη και έχω τέσσερα παιδιά. Και τα τέσσερα παιδιά μου έχουν παντρευτεί και έχω την χαρά να μετράω 7 εγγόνια. Φυσικά κι εγώ και ο άντρας μου δεν είμαστε καταπιεστικοί και τα παιδιά μας έρχονται στο σπίτι μας όποτε επιθυμούν ενώ εμείς χωρίς τηλέφωνο δεν πάμε πουθενά.

Κάθε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά λοιπόν τα περνάμε όλοι μαζί. Μερικές φορές κάνουμε και μαζί με τα συμπεθέρια ενώ όταν δεν γίνεται τα παιδιά μας γιορτάζουν μαζί μας είτε την Πρωτοχρονιά είτε τα Χριστούγεννα, για να γιορτάσουν και με τα συμπεθέρια.

Δείτε ακόμα Θέλω να πω στο παιδί μου ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης αλλά φοβάμαι μην πληγωθεί

Φυσικά και δεν έχω πρόβλημα με αυτό. Όπως έχουν και τα παιδιά μου γονείς έτσι έχουν και οι σύζυγοί τους. Όμως δεν μας άφησαν ποτέ μόνους και τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Πάντα υπήρχε μία μέση λύση για να είναι όλοι ευχαριστημένοι.

Εκτός από την κόρη μου, την μικρότερη της οικογένειας που εδώ και 10 χρόνια είναι παντρεμένη με έναν ανεπρόκοπο που της έχει κάνει την ζωή μαύρη. Το μόνο που τον νοιάζει είναι η πάρτη του. Δεν ενδιαφέρεται για τα παιδιά τους, χαλάει τον μισθό του για τα δικά του λούσα και τον νοιάζει μόνο να δείχνεται και να φαίνεται στην γειτονιά.

Και οι γονείς του είναι ακριβώς έτσι και είναι και τα μόνα συμπεθέρια που έχουμε απλά τυπικές σχέσεις. Ο κύριος λοιπόν θέλει κάθε Χριστούγεννα και κάθε Πρωτοχρονιά να την περνάει με τους δικούς του. Φυσικά και δεν ακούει την κόρη μου που του λέει ότι αυτό δεν είναι σωστό.

Δείτε ακόμα Προσπαθώ να πείσω τον άντρα μου να κάνουμε Χριστούγεννα χωρίς τους γονείς του

Όποτε του ανοίγει συζήτηση είτε κατεβάζει μούτρα αυτός είτε απλά μαλώνουν κα9ι περνάει το δικό του. Η μόνη υποχώρηση που έχει κάνει είναι να τραβηχτούμε εμείς μέχρι το χωριό που μένουν οι δικοί του, που συγγνώμη, αλλά δεν έχουμε όλη την όρεξή τους και ούτε μπορούμε να πηγαίνουμε όλοι με τα νερά του.

Και όταν μερικές χρονιές έσπαγε ο διάολος το ποδάρι του και κάναμε όλοι μαζί γιορτές χωρίς τους γονείς του, ήταν όλο το βράδυ με την μούρη μέχρι το πάτωμα και φυσικά χαλούσε την παρέα. Και φέτος αυτό το πράγμα ετοιμάζεται να κάνει όμως εγώ κουράστηκα.

Έχω δικαίωμα να περάσω γιορτές με όλα μου τα παιδιά και σίγουρα η κόρη μου έχει δικαίωμα να περάσει γιορτές και με την δική της οικογένεια. Που την έχει όλη την μέρα κλεισμένη μέσα στο σπίτι, άνεργη, να βγαίνει με τους φίλους του και να γυρίζει σπίτι αυτός όποτε θέλει.

Δείτε ακόμα Ο άντρας μου είναι άνεργος 1 χρόνο και δεν δέχεται την δουλειά του πατέρα μου επειδή δεν του ταιριάζει

Και φυσικά δεν την αφήνει να βρει δουλειά γιατί θέλει να της τα παρέχει όλα δήθεν και καλά. Αλλά καλό θύμα και η κόρη μου που τα ανέχεται. Δεν θέλω να την κάνω να χωρίσει, θέλω να την κάνω να πατήσει πόδι και δεν ξέρω πως. Τι λέτε να κάνω;

Photo cover via: divorcemag.com

Διαβάστε όλες τις αληθινές ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close