η-πεθερά-μου-δεν-μαγειρεύει-καλά-και-θέλω-να-μαγειρέψω-εγώ-για-τα-Χριστούγεννα-

Η πεθερά μου δεν μαγειρεύει καλά και δεν θέλω να μαγειρέψει εκείνη για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Η αναγνώστρια ζητάει την συμβουλή σας.

Τα Χριστούγεννα είναι μία υπέροχη αφορμή να μαζευτεί όλη η οικογένεια γύρω από το γιορτινό τραπέζι και να απολαύσει νόστιμες παραδοσιακές Χριστουγεννιάτικες συνταγές και όχι μόνο. Όμως, τι γίνεται όταν η μαγείρισσα δεν είναι και τόσο καλή;

Η αναγνώστρια της σημερινής μας ιστορίας φαίνεται πως αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα. Η πεθερά της δεν είναι καλή μαγείρισσα αλλά φαίνεται πως δεν το έχει πάρει απόφαση μέχρι σήμερα και η αναγνώστρια ψάχνει έναν τρόπο να την πείσει να μην μαγειρέψει αυτή φέτος τα Χριστούγεννα. Διαβάστε παρακάτω: 

Δείτε ακόμα Η κόρη μου δεν κάνει ποτέ Χριστούγεννα μαζί μας, κάνει μόνο με τα πεθερικά της

Καταρχάς θέλω να ομολογήσω ότι είχα ταυτιστεί πολύ με την Βάσω Λασκαράκη και την πεθερά της (Μίρκα Παπακωνσταντίνου) στο Σόι σου. Για όποιον δεν έχει δει την σειρά η πεθερά της, πειραματιζόταν υπερβολικά πολύ στην κουζίνα με αποτέλεσμα να τρώνε ντελίβερι κάθε φορά που ήταν καλεσμένοι για φαγητό στο σπίτι της.

Ε κάτι τέτοιο τραβάω και ‘γω με την διαφορά ότι η δικιά μου πεθερά δεν πειραματίζεται στην κουζίνα. Απλά καίει τα φαγητά, τα κάνει άνοστα, μερικές φορές τα κάνω υπερβολικά αλατισμένα ή πικάντικα και γενικά δεν το έχει η γυναίκα.

Κατά τα άλλα είναι μία εξαιρετική γυναίκα. Απλά δεν το έχει με την μαγειρική και δεν λέει και να το πάρει απόφαση. Ο πεθερός μου από την άλλη είναι υπέροχος στην κουζίνα. Όμως η πεθερά μου από εγωισμό σπάνια τον αφήνει να πιάσει κουτάλα και φυσικά ποτέ δεν θα τον αφήσει να μαγειρέψει σε οικογενειακά τραπέζια.

Δείτε ακόμα Κάθε Πρωτοχρονιά το παιδί μου παίρνει πανάκριβα δώρα και φέτος δεν ξέρω πως να του πω ότι δεν υπάρχουν λεφτά

Κάθε χρόνο λοιπόν τις Κυριακές, τα Χριστούγεννα και γενικά όποτε είμαστε καλεσμένοι στο σπίτι της για φαγητό κάνω αμάν και πως να καταπιώ αυτά που έφτιαξε. Μόνο στον άντρα μου αρέσουν αυτά που φτιάχνει αλλά αυτός αποτελεί κλινική περίπτωση μαμάκια οπότε είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

Πέρσι τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά την γλιτώσαμε. Τα Χριστούγεννα τα πέρασα με τους δικούς μου γονείς και την Πρωτοχρονιά η πεθερά μου είχε πόνους στην μέση και μαγείρεψα εγώ και ο πεθερός μου υπό εξαίρεση.

Φέτος όμως οι δικοί μου οι γονείς θα λείπουν σε όλη την περίοδο των γιορτών στην Κρήτη, γιατί είχαν πρόσκληση από ένα φιλικό ζευγάρι και φυσικά η πεθερά μου, επειδή δεν μαγείρεψε πέρσι το έχει βάλει σκοπό ζωής να μαγειρέψει φέτος.

Δείτε ακόμα Η γειτόνισσα είναι μία πλούσια ψωνισμένη και φέτος θα στολίσω το σπίτι μου περισσότερο από αυτήν

Και όχι μόνο αυτό. Επειδή λέει φάγαμε πολύ συνηθισμένα φαγητά – και μάλιστα όχι και τόσο νόστιμα κατά την γνώμη της – φέτος έχει ξεσηκώσει κάθε Χριστουγεννιάτικη συνταγή από το ίντερνετ και τα βιβλία μαγειρικής για να φτιάξει λέει περίεργες γεύσεις στο Χριστουγεννιάτικο και στο Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.

Ρε παιδιά είναι πολύ καλός άνθρωπος και δε θα της έλεγα ποτέ στη μούρη της ότι είναι το εντελώς αντίθετο από την Βέφα Αλεξιάδου. Αλλά μόνο που σκέφτομαι αυτά που θα μας φτιάξει με πιάνει κρύος ιδρώτας. Μεταξύ μας τώρα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά όλη η πλάκα και η διασκέδαση είναι στο φαγητό.

Καλά τα δώρα, καλά η αγάπη, η μαγεία των Χριστούγεννων κλπ αλλά σίγουρα όλοι μας ανυπομονούμε για το τραπέζι. Κι εκείνη έχει βαλθεί φέτος να μας καταστρέψει και τα δύο τραπέζια. Δεν ξέρω τι να κάνω, να την πείσω να αλλάξει γνώμη και να αφήσει έστω μία από τις δύο Παραμονές να μαγειρέψω εγώ ή ο πεθερός μου.

Photo cover via: newsit.gr

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close