κάθε-Πρωτοχρονιά-το-παιδί-μου-παίρνει-ακριβά-δώρα-

Κάθε Πρωτοχρονιά το παιδί μου παίρνει πανάκριβα δώρα και  φέτος δεν ξέρω πως να του πω ότι δεν υπάρχουν λεφτά. Η αναγνώστρια μοιράζεται μαζί μας ένα πρόβλημά της και θέλει την άποψή σας.

Τα παιδιά αγαπούν τα Χριστούγεννα κι επειδή στολίζουμε το σπίτι μας αλλά κι επειδή γνωρίζουν ότι κάθε Πρωτοχρονιά ο Άγιος Βασίλης τους φέρνει τα δώρα. Τα παιδιά πολλές φορές ζητούν παράλογα πράγματα από τον Άγιο Βασίλη γιατί η οικογένεια στην Ελλάδα συνηθίζει να κρατάει μυστικό από τα παιδιά τα οικονομικά προβλήματα του σπιτιού.

Η αναγνώστρια φαίνεται πως έχει καλομάθει το παιδί της και κάθε Πρωτοχρονιά του έπαιρνε τα πιο ακριβά δώρα. Φέτος όμως η οικογένεια φαίνεται πως δεν έχει αυτή την δυνατότητα και η αναγνώστρια δεν ξέρει πως να το πει στο παιδί της. Τι θα κάνατε στην θέση της; Διαβάστε παρακάτω: 

Η ιστορία

Με λένε Ηρώ και έχω ένα παιδί 9 χρονών. Είναι ο μοναχογιός μου και δυσκολευτήκαμε πολύ με τον άντρα μου να τον φέρουμε στον κόσμο. Τελικά τα καταφέραμε μέσα από την μέθοδο της εξωσωματικής. Βέβαια και τα ωάρια και τα σπερματοζωάρια ήταν από μένα και τον άντρα μου.

Απλά για κάποιο λόγο με την φυσική οδό δεν γινόταν. Όπως και να ‘χει ήθελα να κάνω δικό μου παιδί αρκετά χρόνια και δεν τα κατάφερνα κι έτσι όταν 9 χρόνια πριν είδα ότι το τεστ εγκυμοσύνης ήταν θετικό υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι δε θα λείψει ποτέ τίποτα από το παιδί μου και δε θα αφήσω κανέναν να το πειράξει.

Το ξέρω ότι τον έχω κακομάθει αλλά δεν μπορώ να του χαλάσω χατίρι. Έτσι, κάθε Πρωτοχρονιά έγραφε το παιδί μου γράμμα στον Άγιο Βασίλη, το έδινε σε μένα για να το “ταχυδρομήσω” και στην συνέχεια με τον άντρα μου πηγαίναμε και το παίρναμε.

Δείτε ακόμα Η γειτόνισσα είναι μία πλούσια ψωνισμένη και φέτος θα στολίσω το σπίτι μου περισσότερο από αυτήν

Δεν μας ένοιαζε ούτε αν ήταν ακριβό, ούτε αν θεωρούσαμε πως ήταν πεταμένα λεφτά. Θέλαμε απλά να τον δούμε να χαμογελάει. Μετά από δύο καραντίνες όμως η φετινή Πρωτοχρονιά δε θα είναι το ίδιο. Σίγουρα δεν είναι ότι πεινάμε, όμως δεν έχουμε την δυνατότητα να αγοράσουμε ό,τι θέλει το παιδί.

Φέτος λοιπόν το γράμμα για τον Άγιο Βασίλη έγραφε μέσα ότι το παιδί θέλει το Playstation 5. Για όποιον δεν γνωρίζει η συγκεκριμένη παιχνιδομηχανή κάνει τουλάχιστον 500 ευρώ στην αγορά. Φυσικά δεν έχουμε τα χρήματα να του την αγοράσουμε.

Όμως το παιδί έχει ξεσηκωθεί διότι την αγόρασαν οι γονείς του κολλητού του στον κολλητό του και καταλαβαίνετε. Επίσης μου λέει ότι ήταν πολύ καλό παιδί φέτος και ότι έβγαλε καλούς βαθμούς οπότε ο Άγιος Βασίλης δεν έχει λόγο να του χαλάσει χατίρι.

Δείτε ακόμα Θέλω να πω στο παιδί μου ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης αλλά φοβάμαι μην πληγωθεί

Βέβαια το παιδί ξέρει ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης, όμως του αρέσει ακόμη η διαδικασία του γράμματος. Στην αρχή του είπαμε με τον πατέρα του, ότι τα Playstation αργούν να έρθουν και ότι οι άνθρωποι περιμένουν μέχρι και 6 μήνες μετά την παραγγελία τους, για να το πάρουν σπίτι. Κάτι που ισχύει.

Το παιδί μας όμως μας είπε ότι δεν τον νοιάζει και ότι αρκεί να γίνει η παραγγελία. Τι να του πούμε λοιπόν; Ότι δεν έχουμε 500 ευρώ; Δεν του έχουμε πει ποτέ όχι σε τίποτα και η αλήθεια είναι ότι θα στεναχωρηθεί πολύ και δεν θέλω να του το κάνω αυτό.

Ο άντρας μου, μου λέει ότι το παιδί μεγαλώνει και ότι σιγά σιγά πρέπει να μάθει ότι τα λεφτά δεν φυτρώνουν στα δέντρα. Έχει διαβάσει μάλιστα σε βιβλίο ψυχολογίας ότι τα παιδιά οφείλουν να ξέρουν για τα οικονομικά του σπιτιού και ότι είναι λάθος να του το κρύβουμε.

Δείτε ακόμα Προσπαθώ να πείσω τον άντρα μου να κάνουμε Χριστούγεννα χωρίς τους γονείς του

Εγώ όμως θεωρώ ότι είναι λάθος. Όπως επίσης λάθος είναι να χαλάσουμε ένα ολόκληρο μηνιάτικο για μία παιχνιδομηχανή όταν ο μικρός είναι μόλις 9 ετών. Δηλαδή αν ζητάει τέτοια δώρα τώρα στα 15 τι θα θέλει; Παιδιά είμαι σε απόγνωση. Τι να κάνω;

Photo cover via: Pinterest

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close