η-μαμά-μου-είναι-μυθομανής-

Όποιος λέει ψέματα πέφτει μες στα αίματα, όμως όταν είσαι μυθομανής αυτό δεν το σκέφτεσαι. Η αναγνώστρια μοιράζεται το πρόβλημά της μαζί μας σχετικά με την μητέρα της, η οποία είναι μυθομανής και θέλει την συμβουλή μας.

Το ψέμα δεν είναι ωραίο πράγμα γι’ αυτό και από μικρή ηλικία πρέπει να μάθουμε στα παιδιά μας να μην λένε ψέματα. Εντάξει, λίγο ή πολύ όλοι θα πούμε από ένα ψέμα, αλλά όταν είσαι μυθομανής σημαίνει ότι λες πολλά ψέματα χωρίς σοβαρό λόγο και αιτία.

Αυτή η αναγνώστρια έχει πρόβλημα με τον σύντροφό της, αφού η μητέρα της είναι μυθομανής και την κάνει ρεζίλι σε εκείνον. Θέλει την συμβουλή μας σχετικά με αυτό το πρόβλημα οπότε μοιράζεται την ιστορία της αναλυτικά μαζί μας. Διαβάστε παρακάτω: 

Δείτε ακόμα Ο γιος μου έκλεψε το ποδήλατο του κολλητού του – Τί να κάνω;

Με λένε Γεωργία και τα τελευταία 2 χρόνια είμαι σε σχέση με έναν πολύ καλό άνθρωπο. Γενικότερα δεν είχα τύχη στα ερωτικά μου. Πήγαινα από τον έναν ηλίθιο στον άλλον μέχρι που γνώρισα τον Κοσμά. Στην ηλικία μου, με καλή δουλειά, εργατικός, έξυπνος, με χιούμορ, τρυφερός.

Βέβαια άργησα να τον γνωρίσω στους δικούς μου, παρόλο που από τον πρώτο χρόνο ένιωσα ότι το πράγμα μεταξύ μας είναι σοβαρό. Οι λόγοι ήταν δύο. Καταρχάς δυσκολεύομαι να γνωρίζω τους συντρόφους μου σε συγγενείς και φίλους γιατί αγχώνομαι.

η-μαμά-μου-είναι-μυθομανής-

Το βασικό μου πρόβλημα όμως ήταν η μυθομανία της μάνας μου. Οι προηγούμενες σχέσεις μου που την γνώριζαν, είτε την κορόιδευαν, είτε θεωρούσαν ότι και ‘γω της έχω μοιάσει και με αμφισβητούσαν για τα πάντα.

Δείτε ακόμα Ο πατέρας μου εγκατέλειψε την μάνα μου στα 65 της για άλλον άντρα και έχει πέσει σε κατάθλιψη

Όμως με τον Κοσμά, δεν μπορούσα να το καθυστερήσω άλλο, διότι πριν λίγο καιρό μου έκανε και επίσημα πρόταση γάμου. Πώς όμως θα παντρευτώ χωρίς να γνωρίσει τους δικούς μου; Το Σάββατο λοιπόν αποφασίσαμε να βρεθούμε με τον Κοσμά και τους γονείς του έτσι ώστε να γνωριστούν και οι οικογένειες.

Ήταν το χειρότερό μου. Θα προτιμούσα να τους γνωρίσει πρώτα ο Κοσμάς και στην συνέχεια, αφού τον έχω προετοιμάσει, να προετοίμαζε και αυτός τους γονείς του. Όμως έγιναν όλα πολύ βιαστικά. Το παρά προηγούμενο Σάββατο έγινε η πρόταση, χωρίς να ξέρω κάτι, ήρθαν οι γονείς του από την Καλαμάτα την Δευτέρα και το Σάββατο μάνι μάνι κανόνισαν φαί.

η-μαμά-μου-είναι-μυθομανής-

Τί να του έλεγα; Κράτα τους γονείς σου σπίτι να πάμε οι δυο μας και μετά βλέπουμε; Προσπάθησα κάπως να τον προετοιμάσω αλλά δεν φάνηκε να με πήρε και πολύ σοβαρά. Δεν του είπα βέβαια και ‘γω ότι είναι μυθομανής, απλά ότι είναι λίγο εκκεντρική και πολλές φορές υπερβάλλει.

Δείτε ακόμα Η γυναίκα μου ζηλεύει παθολογικά την εργοδότριά μου

Εκείνη την στιγμή ντράπηκα να του πω την αλήθεια, καταρχάς γιατί δεν μ’ αρέσει να μιλάω έτσι για την μάνα μου σε ανθρώπους που δεν την ξέρουν και δεύτερον γιατί φοβήθηκα το πως θα το πάρει. Τώρα που το ξανασκέφτομαι όμως, καλύτερα να του έλεγα την αλήθεια.

Πάμε λοιπόν από το πατρικό μου και ενώ στην αρχή όλα κυλούσαν ομαλά, αφού γνωρίστηκαν οι οικογένειες, η μάνα μου ξεκίνησε να κάνει κεφάλι από το κρασί. Και άνοιξε το στόμα της και δεν ήξερε τι έλεγε. Τί, ότι έβλεπε νεράιδες στο χωριό όταν ήταν μικρή.

Τί, ότι όταν μικρή της είχαν κάνει πρόταση να γίνει τραγουδίστρια σε μεγάλο κέντρο, αλλά δεν την άφησε η μητέρα της, τί ότι έβλεπε οράματα. Εγώ ήξερα ότι έλεγε ψέματα, γιατί πολλές φορές είχαμε μιλήσει για το παρελθόν της και μία μου λέει αυτά μία άλλα.

Δείτε ακόμα Ο άντρας μου έχασε την μητέρα του και έχει πάθει νευρικό κλονισμό

Οι δικοί του όμως την πέρασαν για τρελή. Εκτός από την τραγουδίστρια, που οκ, η μάνα μου έλεγε ότι έβλεπε οράματα και νεράιδες!!! Δεν ήξερα που να βάλω το κεφάλι μου. Ο πατέρας μου προσπαθούσε με κάποιον τρόπο να την σταματήσει αλλά μάταια.

η-μαμά-μου-είναι-μυθομανής-

Μετά εγώ τα μπάλωσα, ότι είχε πιει και δεν ήξερε τι έλεγε. Όμως τρέμω την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να βρεθούμε. Πρέπει να μιλήσω στον Κοσμά, αλλά φοβάμαι το τι θα σκεφτεί για μένα ή ακόμη χειρότερα για εκείνη. Θα την αποδεχτεί γι’ αυτό που είναι; Δεν είναι κακιά!!

All photos via: Pinterest

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

Close