ο-πατέρας-μου-παράτησε-την-μάνα-μου-

Δυστυχώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις των ανθρώπων που απλά έφυγαν από το σπίτι αφήνοντας πίσω την οικογένειά τους. Η αναγνώστρια μοιράζεται μαζί μας το πρόβλημά της. Ο πατέρας της παράτησε την μητέρα της για άλλη γυναίκα στα 65 της και έχει πέσει σε κατάθλιψη.

Το διαζύγιο είναι μία δύσκολη υπόθεση, ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά στην μέση. Όμως όταν σέβεσαι τα χρόνια που πέρασες με έναν άλλον άνθρωπο, οφείλεις τουλάχιστον να λήξεις αυτόν τον γάμο όσο πιο πολιτισμένα γίνεται. Όμως αυτή η αναγνώστρια περνάει έναν Γολγοθά.

Ο πατέρας της παράτησε την μάνα της στα 65 της χρόνια για μία άλλη γυναίκα χωρίς καμία εξήγηση. Η μητέρα της αναγνώστριας έχει πέσει σε κατάθλιψη και η αναγνώστρια βρίσκεται σε απόγνωση. Ζητάει την συμβουλή μας. Διαβάστε παρακάτω: 

Δείτε ακόμα Η γυναίκα μου ζηλεύει παθολογικά την εργοδότριά μου

Ονομάζομαι Μαίρη και η μητέρα μου με τον πατέρα μου ήταν παντρεμένοι κοντά 40 χρόνια. Από μικρά παιδιά. Με προξενιό έγινε ο γάμος όμως η μητέρα μου έχει λατρεία στον πατέρα μου. Ανέκαθεν έλεγε “Αντώνης” και έλιωνε. Η γειτονιά την πείραζε γι’ αυτό.

Μία ζωή “ο Αντωνάκης μου αυτό” “ο Αντωνάκης μου το άλλο”. Πάντα άκουγα τους γείτονες να την πειράζουν που ενώ είχαν περάσει μία ζωή μαζί η μητέρα μου τον αποκαλούσε πάντα “ο Αντωνάκης μου” και έκανε σαν μαθητούδι.

ο-πατέρας-μου-παράτησε-την-μάνα-μου-

Ο πατέρας μου από την άλλη ήταν μία ζωή πολύ αδιάφορος μαζί της. Είχε σχέση με πολλές και διαφορετικές γυναίκες από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου, την θεωρούσε δεδομένη και όσο περισσότερο τον καλόπιανε η μάνα μου τόσο πιο αδιάφορος γινόταν αυτός.

Δείτε ακόμα Ο άντρας μου έχασε την μητέρα του και έχει πάθει νευρικό κλονισμό

Μέχρι τα 23 μου που παντρεύτηκα και έφυγα από το σπίτι, πέρασα βασανιστήρια. Από την μία να προσπαθώ να ξυπνήσω την μητέρα μου και αυτή να μου λέει ότι οι γάμοι έτσι είναι και πρέπει να γίνονται υποχωρήσεις και από την άλλη να τσακώνομαι με τον πατέρα μου για την απαράδεκτη συμπεριφορά του και να με βγάζει τρελή.

Η αλήθεια είναι πως μου είχε αδυναμία ο πατέρας μου. Ή μου έχει ακόμα, αλλά πλέον δεν ξέρω τι να πιστέψω. Σαν πατέρας ήταν σχετικά καλός, αλλά σαν σύζυγος ήταν πάντα απαράδεκτος και γι’ αυτόν τον λόγο ποτέ δεν ήρθαμε τόσο κοντά όσο κι αν το προσπαθούσε με τον τρόπο του.

ο-πατέρας-μου-παράτησε-την-μάνα-μου-

Όταν παντρεύτηκα και έφυγα από το σπίτι τα πράγματα ηρέμησαν. Δηλαδή για μένα γιατί στο πατρικό μου τίποτα δεν είχε αλλάξει. Απλά η μάνα μου είχε μάθει να κρύβει τα προβλήματα κάτω από το χαλί και γενικά να κρύβεται και ο πατέρας μου ήταν απλά όπως ήταν ανέκαθεν.

Δείτε ακόμα Ο πρώην άντρας μου θέλει να μου πάρει την επιμέλεια μετά από προτροπή της γυναίκας του

Πέρασαν τα χρόνια και φαινόμασταν μία φυσιολογική οικογένεια. Όσο περνούσαν τα χρόνια θεωρούσα ότι και λόγω ηλικίας ο πατέρας μου θα είχε σοβαρευτεί. Ότι θα πέθαιναν μαζί εν τέλει παρόλες τις περιπέτειες του πατέρα μου.

Παρόλα αυτά, πριν 1 μήνα μου απέδειξε ότι πρώτα σου βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι. Αυτήν την φόρα όμως ξεπέρασε κάθε όριο. Έφυγε από το σπίτι με μία άλλη γυναίκα, παστρικιά σκέτη, που την γνώρισε σε ένα μπαρ…ξέρετε τι μπαρ. Από αυτά που πάνε οι άντρες και κερνάνε ποτό τις πιτσιρίκες μπας και τους ανέβει το ηθικό.

Η μητέρα μου από τότε έχει γίνει η σκιά του εαυτού της. Δεν τρώει, δεν κοιμάται καλά, έχει παρατήσει τελείως τον εαυτό της. Αν δεν ήμουν εγώ να της πηγαίνω ένα πιάτο φαγητό κάθε μέρα δεν ξέρω και ‘γω τι θα είχε πάθει μέχρι σήμερα.

Δείτε ακόμα Η μητέρα μου είναι χήρα και δεν θέλει να βρει άλλον σύντροφο – Φοβάμαι μην μείνει μόνη της

Η γειτονιά με παίρνει τηλέφωνο και με ενημερώνει για την κατάστασή της. Πηγαίνουν και οι γείτονες να πιούν καφέ μαζί της, να την βοηθήσουν να ανέβει η διάθεσή της.

ο-πατέρας-μου-παράτησε-την-μάνα-μου-

Αλλά μάταια. Στο μεταξύ ο πατέρας μου άφαντος. Ούτε με μένα δεν μιλάει πλέον, αφού φοβάται τι θα ακούσει. Δεν θέλω να τον βλέπω ούτε στα μάτια μου. Την μάνα μου όμως, πως θα την βοηθήσω;

All photos via: psychology.gr

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

Close