η-μητέρα-μου-είναι-παρεμβάτικη-και-με-κατακρίνει-διαρκώς-για-τις-επιλογές-μου-

Η μητέρα μου παρεμβαίνει συνεχώς στην προσωπική μου ζωή και δεν σέβεται καμία από τις επιλογές μου. Η αναγνώστρια θέλει την συμβουλή σας.

Η παρεμβατικότητα είναι ένα κακό στοιχείο που δυστυχώς συναντάμε πολύ συχνά στις ελληνικές οικογένειες. Η αλήθεια είναι πως έχουμε πολύ ψηλά την οικογένεια στην Ελλάδα κι ενώ αυτό είναι κάτι θετικό από ένα σημείο και μετά μπορεί κι εμείς να χάνουμε κάπως το μέτρο και τον έλεγχο.

Η αναγνώστρια της σημερινής μας ιστορίας φαίνεται πως έχει μία αρκετά παρεμβατική μητέρα που κατακρίνει συνεχώς τις επιλογές της και της κάνει ψυχολογικό πόλεμο για να παντρευτεί και να κάνει παιδιά. Θέλει την γνώμη μας για το πως να το διαχειριστεί. Διαβάστε παρακάτω: 

Η μητέρα μου παρεμβαίνει συνεχώς στην προσωπική μου ζωή και δεν σέβεται καμία από τις επιλογές μου

Ονομάζομαι Φωτεινή και είμαι 32 ετών. Έχω ακόμη έναν αδερφό που παντρεύτηκε πριν 3 χρόνια τώρα περιμένουν με την γυναίκα του, το πρώτο τους παιδί. Είμαστε πολύ δεμένα αδέρφια και γενικότερα δεν έχω κανένα παράπονο από την οικογένειά μου.

Μόνο που τώρα τελευταία η μητέρα μου νομίζω πως έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια σχετικά με την προσωπική μου ζωή. Από τα 23 μου, την θυμάμαι να μου λέει ότι όλες μου οι φίλες έχουν σχέση κι εγώ τίποτα και μεταξύ σοβαρού και αστείου πάντα μου έλεγε ότι από εμένα εγγόνι δεν θα δει ποτέ.

Τότε όμως είχα άλλα μυαλά και ήμουν πιο νέα. Είχα περισσότερη υπομονή κι αυτή επίσης ήταν πιο χαμογελαστή όταν μου τα έλεγε αυτά. Οπότε κι εγώ της απαντούσα με χιούμορ και δεν την έπαιρνα και πολύ σοβαρά. Γενικότερα εγώ σαν άνθρωπος είμαι αρκετά δύσκολη στις σχέσεις μου.

Δείτε ακόμα Ο μπαμπάς μου δεν μου μιλάει επειδή δεν θα δώσω το όνομά του στο παιδί

Δεν ερ@τεύομαι εύκολα και δεσμεύομαι ακόμη δυσκολότερα. Μου αρέσει που γυρίζω στο σπίτι και με περιμένει μόνο ο σκύλος μου. Μου αρέσει που δεν έχω κανέναν να μου κάνει κουμάντο για το αν θα βγω, μέχρι τι ώρα και με ποιον. Μου αρέσει που εκτός από τα δικά μου προβλήματα δεν έχω και επιπλέον με το αν με απατάει, αν με θέλει ακόμη, γιατί με παραμελεί.

η-μητέρα-μου-είναι-παρεμβάτικη-και-με-κατακρίνει-διαρκώς-για-τις-επιλογές-μου-

Μου αρέσει η μοναξιά μου και μου αρέσει να περνάω καλά. Δεν τα πάω καλά με τα παιδιά και γενικότερα μου αρέσει η ζωή μου έτσι όπως είναι. Δεν ζήλεψα στιγμές τις φίλες μου που έχουν άντρες και παιδιά αν και χαίρομαι πολύ που βρήκαν κάτι που να αξίζει.

Δεν ένιωσα ποτέ την ανάγκη να γίνω μητέρα και γενικότερα δεν θεωρώ ότι ο σκοπός της γυναίκας είναι μόνο αυτός. Όσο περνούν τα χρόνια όμως η μητέρα μου γίνεται όλο και πιο πιεστική. Πίστεψα πως αν το αδερφός μου παντρευτεί και κάνει αυτός παιδιά θα ηρεμήσει.

Δείτε ακόμα Η μικρή μου κόρη λέει πολλά ψέματα και ανησυχώ ότι είναι μυθομανής

η-μητέρα-μου-είναι-παρεμβάτικη-και-με-κατακρίνει-διαρκώς-για-τις-επιλογές-μου-

Όμως μετά την εγκυμοσύνη της νύφης μου τα πράγματα αντί να γίνουν καλύτερα γίνονται χειρότερα. Γίνεται επιθετική. Με συγκρίνει με τον αδερφό μου και μου λέει ότι θα γεράσω και δεν θα έχω έναν άνθρωπο να μου δώσει ένα ποτήρι νερό.

Μου λέει ότι το γούστο μου στους άντρες είναι απαράδεκτο και ότι όλο με κάτι ρεμάλια πάω και μπλέκω. Και όλα αυτά δεν μου τα λέει μία δύο φορές τον μήνα που μπορεί και αυτή σαν μεγάλη γυναίκα να έχει ξυπνήσει στραβά. ΜΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΕ ΒΛΕΠΕΙ.

Πάντα επιθετικά, πάντα επικριτικά, πάντα σαν να ψάχνεται για καυγά. Πλέον έχω καταλήξει να μην πηγαίνω σχεδόν ποτέ στο πατρικό μου γιατί ξέρω ότι εγώ θα πάω με τις καλύτερες διαθέσεις κι εκείνη θα με ξεκινήσει πάλι και θα καταλήξουμε να μαλώνουμε και να μου χαλάει την διάθεση.

Δείτε ακόμα Ο πρώην άντρας μου δεν δίνει λεφτά στο παιδί για να τα τρώει με τις αγαπητικιές του

Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβει ότι μου αρέσει η ζωή μου έτσι όπως είναι και ότι αν κάποια στιγμή προκύψει κάτι καλώς, αλλά δεν θέλω να το πιέσω; Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω γιατί δεν θέλω να φοβάμαι να τους επισκεφθώ. Οι γονείς μου είναι μεγάλοι άνθρωποι και δεν θέλω να χάνω στιγμές μαζί τους επειδή η μάνα μου έχει γίνει απότομη και παρεμβατική.

η-μητέρα-μου-είναι-παρεμβάτικη-και-με-κατακρίνει-διαρκώς-για-τις-επιλογές-μου-

All photos via Pinterest

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close