ο-μπαμπάς-μου-δεν-μου-μιλάει-επειδή-δεν-θα-δώσω-το-όνομά-του-στο-παιδί-

Ο μπαμπάς μου δεν μου μιλάει επειδή δεν θα δώσω το όνομά του στο παιδί. Η αναγνώστρια θέλει την συμβουλή σας.

Στην Ελλάδα ακόμη και σήμερα πολλοί γονείς παρεξηγούνται είτε με τα συμπεθέρια είτε ακόμη και με τα ίδια τα παιδιά τους για ένα όνομα. Στην Ελλάδα βλέπετε η παράδοση θέλει τα παιδιά να ονομάζουν τα παιδιά τους με τα ονόματα των γονιών τους.

Είναι μερικοί γονείς που έχουν αυτή την απαίτηση αλλά όταν δεν τους βγαίνει, δεν το κάνουν και μεγάλο θέμα ενώ υπάρχουν και γονείς που φτάνουν στα άκρα. Μία αναγνώστρια μοιράζεται μαζί μας την ιστορία της. Αποφάσισε να μην δώσει το όνομα του πατέρα της στο παιδί της κι εκείνος δεν της μιλάει. Τί να κάνει; Διαβάστε παρακάτω: 

Ο μπαμπάς μου δεν μου μιλάει επειδή δεν θα δώσω το όνομά του στο παιδί

Ονομάζομαι Άννα και είμαι 5 μηνών έγκυος. Έχω παλέψει πολύ για να μείνω έγκυος και τα καταφέραμε με τον άντρα μου μέσω της εξωσωματικής. Ο πατέρας μου με έχει μοναχοκόρη ενώ ο άντρας μου έχει άλλα 3 αδέρφια που έκαναν παιδιά πριν από αυτόν.

Ο άντρας μου δεν είναι καθόλου παραδοσιακός τύπος αλλά όσων αφορά το όνομα του παιδιού μου βγήκε πιο παραδοσιακός από ότι περίμενα. Για να το ξεκαθαρίσουμε από τώρα, εγώ εξαρχής δεν ήθελα να δώσω στο παιδί το όνομα κανενός από τα συμπεθέρια.

Θεωρώ ότι αυτά είναι ξεπερασμένα και ήθελα να δώσω στο παιδί αρχαιοελληνικά ονόματα που τα θεωρώ πανέμορφα. Όπως και να ‘χει ο άντρας μου ήθελε να δώσουμε στο παιδί το όνομα του πατέρα του. Σταύρος δηλαδή.

Δείτε ακόμα Η μικρή μου κόρη λέει πολλά ψέματα και ανησυχώ ότι είναι μυθομανής

Εγώ δεν είχα κανένα πρόβλημα με αυτό. Ο πατέρας μου, όμως έχει μεγάλο πρόβλημα. Για να καταλάβετε λίγο την ιστορία, το όνομα Σταύρος έχει ξανά ακουστεί στην οικογένεια από τον μεγαλύτερο αδερφό του άντρα μου. Όμως ο μεγαλύτερος αδερφός δεν συνεχίζει το όνομα.

ο-μπαμπάς-μου-δεν-μου-μιλάει-επειδή-δεν-θα-δώσω-το-όνομά-του-στο-παιδί-

Photo via: neoblogs.gr

Τι θέλω να πω με αυτό. Στην οικογένεια του άντρα μου, όταν λένε για συνέχεια του ονόματος μιλάνε για ίδιο όνομα παππού αλλά και προπάππου. Με λίγα λόγια ο λογαριασμός ρεύματος του παιδιού μου αύριο μεθαύριο θα έχει ακριβώς το ίδιο όνομα με τον λογαριασμό ρεύματος του πεθερού μου σήμερα.

Κανονικά ο μεγαλύτερος γιος θα είχε το όνομα του πατέρα του πεθερού μου, αλλά η πεθερά μου πέρασε δύσκολη εγκυμοσύνη και τον έταξε στον Άγιο Ραφαήλ. Όπως και να ‘χει ο άντρας μου θέλει πολύ να συνεχίσει το όνομα του πατέρα του κι επειδή εγώ έχω άριστες σχέσεις με τα πεθερικά μου δεν βρήκα τον λόγο να το αρνηθώ.

Δείτε ακόμα Εξοργιστικό βίντεο: Γιαγιά άφησε το μωρό να πέσει για να σώσει την…σαμπάνια

Δεν με νοιάζει αν υπάρχει ήδη ένας Σταύρος. Εντάξει το θεωρώ λίγο χαζό αλλά κάτσε να γεννηθεί το παιδί μου υγιές και θα τον φωνάζουμε Σταύρο Τζούνιορ, δεν θα κολλήσουμε εκεί. Ο πατέρας μου όμως όταν το έμαθε έγινε πυρ και μανία.

Ξεκίνησε να μου λέει ότι αυτός μόνο εμένα είχε για να συνεχίσω το όνομά του και ότι ο συμπέθερος έχει ακούσει ήδη μία φορά το όνομά του και αυτό δεν είναι σωστό. Ο καημένος ο πεθερός μου στο μεταξύ ούτε μισή φορά δεν έκανε νύξη γι’ αυτό το πράγμα. Ήταν ξεκάθαρη απόφαση του άντρα μου που την συμφωνήσαμε μαζί.

Προσπαθούσα μάταια να του εξηγήσω το σκεπτικό του άντρα μου και να του πω ότι το παν είναι το παιδί να γεννηθεί υγιές και όχι να καθόμαστε και να μαλώνουμε για τα ονόματα και ειδικά στην κατάστασή μου. Τίποτα αυτός.

Δείτε ακόμα Συγκινητικό: Νεογέννητα δίδυμα πιάνονται χέρι χέρι λίγο μετά την γέννησή τους

ο-μπαμπάς-μου-δεν-μου-μιλάει-επειδή-δεν-θα-δώσω-το-όνομά-του-στο-παιδί-

Photo via: istockphoto.com

Αυτό που με πειράζει και με πληγώνει περισσότερο όμως είναι ότι δεν μου μιλάει. Μου το έκανε από μικρή αυτό. Επειδή ήξερε ότι με το να μη μου μιλάει εμένα με σκότωνε οπότε και πάντα κατάφερνε να περάσει το δικό του, κάθε φορά που μαλώναμε άσχημα μου κρατούσε μούτρα.

Ήξερα ότι αυτό δεν είναι σωστό και ότι στην ουσία με χειρίζεται και μου κάνει ψυχολογικό πόλεμο, όμως άλλο η θεωρία και άλλο η πράξη. Στην πράξη συνεχίζει και με πληγώνει μέχρι και σήμερα που έχω φτάσει 37 χρονών. Προσπαθώ να διατηρήσω την ψυχραιμία μου για το παιδί μου, όμως στεναχωριέμαι κιόλας.

Ο άντρας μου στο μεταξύ είναι έξαλλος. Δεν πήγαινε που δεν πήγαινε ποτέ τον πεθερό του ιδιαίτερα, με βλέπει και να στεναχωριέμαι και γίνεται πυρ και μανία. Ακόμη και ο πεθερός μου, μεγαλύτερη κατανόηση έδειξε. Μου λέει “άμα είναι να μαλώσετε ρε κορίτσι μου, δώσε το όνομα του πατέρα σου να πάει στα κομμάτια, σιγά”.

Δείτε ακόμα Είμαι έτοιμη να παντρευτώ αλλά δεν θέλω να κάνω παιδιά και φοβάμαι να του το πω μην με χωρίσει

Με πληγώνει ότι ξένοι άνθρωποι με σέβονται και με καταλαβαίνουν περισσότερο από ότι ο ίδιος μου ο πατέρας. Είμαι και η μοναχοκόρη του και θα έπρεπε να κάνει τα πάντα για να έχω μία ήρεμη εγκυμοσύνη και όχι να μου κάνει την ζωή δύσκολη. Τί να κάνω;

ο-μπαμπάς-μου-δεν-μου-μιλάει-επειδή-δεν-θα-δώσω-το-όνομά-του-στο-παιδί-

Photo via: istockphoto.com

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close