η-μητέρα-μου-με-καταπιέζει-

Η μητέρα μου θέλει να παίρνει αυτή τις αποφάσεις για την ζωή μου και με καταπιέζει. Η αναγνώστρια θέλει την συμβουλή μας.

Οι μητέρες πολλές φορές ξεχνούν ότι τα παιδιά τους μεγαλώνουν. Έτσι βλέπουμε Ελληνίδες μάνες που λατρεύουμε να πειράζουμε, πολλές φορές να ξεπερνούν τα όρια και να γίνονται καταπιεστικές και παραβιαστικές. Θέλουν να πάρουν εκείνες απόφαση για την ζωή σου και αν δεν εγκρίνουν τις αποφάσεις σου, δημιουργούν χαμό.

Φαίνεται πως αυτό αντιμετωπίζει η αναγνώστρια μας. Αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας μία ιστορία σχετικά με την μητέρα της που σύμφωνα με την ίδια είναι καταπιεστική και παίρνει αυτή αποφάσεις για την ζωή της. Αυτό κάνει την αναγνώστρια να νιώθει πιεσμένη και θέλει την συμβουλή μας. Διαβάστε παρακάτω: 

Η μητέρα μου θέλει να παίρνει αυτή τις αποφάσεις για την ζωή μου και με καταπιέζει

Ονομάζομαι Δανάη και είμαι 27 ετών. Είμαι μοναχοκόρη και προέρχομαι από μία υπερπροστατευτική οικογένεια. Και ο μπαμπάς και η μαμά μου από μικρή θυμάμαι να μου στερούν πολλά πράγματα που άλλα παιδιά της ηλικίας μου, τα είχαν δεδομένα, όπως το facebook – έστω και με επιτήρηση.

Μέχρι τα 18 μου θυμάμαι να τους δικαιολογώ. Έλεγα πως οι υπόλοιποι γονείς είχαν πάρει πολύ απερίσκεπτα το θέμα των social media και πως είναι λογικό με τόσα που γίνονται να φοβούνται. Παρόλο που μέχρι τα 18 δεν με άφηναν να βγαίνω παρά μόνο το Σάββατο και δεν ενέκριναν τις ερωτικές σχέσεις με συμμαθητές μου.

Ήθελαν να επικεντρωθώ στα μαθήματά μου. Φυσικά όταν ήταν να δώσω για πανελλήνιες η μητέρα μου, με έπεισε πως πρέπει να σπουδάσω κάτι σχετικό με την ψυχολογία, διότι έχει λεφτά και ήταν και ένα όνειρο ζωής για εκείνη να δει την κόρη της ψυχολόγο.

Δείτε ακόμα Παίρνω περισσότερα λεφτά από τον άντρα μου κι εκείνος με ζηλεύει

Εγώ ήθελα να γίνω ηθοποιός αλλά κανείς από τους δύο δεν με στήριξε σε αυτή μου την απόφαση και με έπεισαν πως η ψυχολογία ήταν η ειδικότητα που μου ταίριαζε. Πέρασα στην Αθήνα, οπότε δεν χρειάστηκε να μετακομίσω από το σπίτι και πήρα το πτυχίο στην ώρα μου.

η-μητέρα-μου-με-καταπιέζει-

Photo via: mama365.gr

Στα 27 μου πλέον, νομίζω είμαι σε θέση πλέον να αποφασίζω για την ζωή μου, αν και δεν ξέρω σε πολλές περιπτώσεις πως να το κάνω, αφού πάντα είχα μία μαμά από πίσω να αποφασίζει εκείνη για μένα. Έτσι έφτιαξα μία σχέση και σαν κάθε κοπέλα της ηλικίας μου αποφάσισα να της το πω.

Δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα με αυτό αρκεί να τον γνώριζε. Όταν λοιπόν τον γνώρισε και έμαθε πως το αγόρι μου είναι ένας κοινός σερβιτόρος και πως δεν έχει τελειώσει κάτι σημαντικό στην ζωή του έγινε έξω φρενών. Μου είπε πως πρέπει να χωρίσω και πως αυτός ο άντρας δεν μου αξίζει.

Δείτε ακόμα Η μάνα μου με απέκλεισε από την οικογένεια επειδή έχω Αλβανό σύντροφο

Φυσικά εγώ δεν δέχτηκα και τους επόμενους μήνες είχαμε συνεχώς εντάσεις και νεύρα μέσα στο σπίτι. Επειδή δεν άντεχα άλλο αυτήν την κατάσταση πήρα την απόφαση να μετακομίσω στο σπίτι του αγοριού μου και όπου μας βγάλει.

η-μητέρα-μου-με-καταπιέζει-

Photo via: boro.gr

Όταν πληροφόρησα τους δικούς μου σχετικά με αυτή μου την απόφαση η μητέρα μου ξεκίνησε να με υποτιμά, λέγοντάς μου ότι είμαι ακόμη μικρή, άμαθη και πως δεν θα καταφέρω να ζήσω μακριά τους περισσότερο από τρεις μήνες.

Μου είπε ότι την έχω απογοητεύσει πάρα πολύ με τις επιλογές μου και ότι μία ζωή θα δουλεύω για να συντηρήσω τον “γκ@μενο” αφού δεν πρόκειται ποτέ του να βρει μία κανονική δουλειά. Μου είπε λόγια που με πλήγωσαν και ο πατέρας μου δεν πήρε καν θέση.

Δείτε ακόμα Η κόρη μου πήρε διαζύγιο και ‘γω προσέχω τα παιδιά – Δεν θέλω να θυσιάσω την ζωή μου

Άκουγε σιωπηλός και που και που συμφωνούσε. Κουράστηκα πια να αποφασίζει αυτή για την ζωή μου αλλά νιώθω άσχημα γιατί καταλαβαίνω ότι με επηρεάζει. Θέλω να φύγω από το σπίτι και να πάω να ζήσω με το αγόρι μου, αλλά σκέφτομαι ότι μπορεί η μητέρα μου να έχει δίκιο και να ρεζιλευτώ στα μάτια της. Τί να κάνω;

η-μητέρα-μου-με-καταπιέζει-

Photo via: boro.gr

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close