η-μάνα-μου-με-απέκλεισε-επειδή-έκανα-σχέση-με-Αλβανό-

Η μάνα μου με απέκλεισε από την οικογένεια επειδή έχω Αλβανό σύντροφο. Η αναγνώστρια ζητάει την άποψή μας.

Το πρόβλημα του ρατσισμού ταλαιπωρεί ακόμη την Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες του εξωτερικού, παρόλο που οι πολιτισμένη δύση προσπαθεί να αποδείξει ότι πλέον είναι προοδευτική.

Φαίνεται πως τα στερεότυπα και τα ταμπού είναι ακόμα πολλά και αυτό οδήγησε την μητέρα της αναγνώστριας να την αποκλείσει από την οικογένεια επειδή βρήκε Αλβανό σύντροφο. Η αναγνώστρια αποφάσισε να μοιραστεί την ιστορία της μαζί μας και θέλει την γνώμη μας. Διαβάστε παρακάτω: 

Η μάνα μου με απέκλεισε από την οικογένεια επειδή έχω Αλβανό σύντροφο

Τον τελευταίο ένα μήνα βρίσκομαι σε απόγνωση και δεν ξέρω τι άλλο να κάνω για να ανακάμψω ψυχικά. Την οικογένειά μου την είχα πάντα πολύ πάνω και δεν μπορώ να φανταστώ την ζωή μου χωρίς αυτούς τους ανθρώπους, παρόλο που εκείνοι πλέον δεν θέλουν ούτε να με δουν.

Προέρχομαι από μία οικογένεια με ρατσιστικές ιδέες. Οι γονείς μου και τα αδέρφια μου είναι ρατσιστές κι ενώ για πολλά χρόνια επηρεαζόμουν από τις ιδέες τους, πάντα κάτι μέσα μου, μου έλεγε ότι αυτά που έλεγαν δεν έστεκαν.

Παρόλα αυτά δεν τολμούσα να τους πάω κόντρα και έδειχνα ότι συμφωνώ σε ό,τι λένε. Παντρεύτηκα στα 19 και με τον συγκεκριμένο άνθρωπο μείναμε μαζί για 10 ολόκληρα χρόνια. Αποκτήσαμε έναν γιο και πέρασα μαζί του 10 χρόνια αδιαφορίας και μιζέριας.

Δείτε ακόμα Η κόρη μου πήρε διαζύγιο και ‘γω προσέχω τα παιδιά – Δεν θέλω να θυσιάσω την ζωή μου

Ο πρώην άντρας μου αδιαφορούσε για τις ανάγκες μου σε όλα τα επίπεδα. Όλη μέρα δούλευε και μετά γύριζε στο σπίτι και κοιμόταν. Στον ελεύθερο χρόνο του αντί να ασχοληθεί με μένα και το παιδί έπαιρνε τους δρόμους και έβγαινε βόλτες με τους φίλους του ενώ εγώ τον περίμενα στο σπίτι.

η-μάνα-μου-με-απέκλεισε-επειδή-έκανα-σχέση-με-Αλβανό-

Photo via: iatropedia.gr

Μιλούσα με την μητέρα μου γι’ αυτά τα προβλήματα αλλά μου έλεγε ότι δεν πρέπει να διαλύσω το σπίτι μου, ότι κανένας γάμος δεν είναι τέλειος και ότι πρέπει να τον αποδεχτώ γι’ αυτό που ήταν. Δεν τους ενδιέφερε όταν ο πρώην άντρας μου έπαιρνε τις οικονομίες που είχαμε για τα έξοδα του παιδιού για να κάνει τα γούστα του.

Αγόραζε νέα εξαρτήματα για το αμάξι, στερεοφωνικά και υπολογιστές και αδιαφορούσε αν το παιδί δεν είχε για τα σχολικά του ή για τον παιδίατρο. Έφτασα στο σημείο να κρύβω χρήματα από την δική μου την δουλειά έτσι ώστε να ξέρω ότι τουλάχιστον εγώ θα έχω για το νοικοκυριό μας.

Δείτε ακόμα 3χρονος μπόμπιρας το έσκασε από το σπίτι του & πήγε στους γείτονες να παίξει

Και παρόλα αυτά υπέμενα αυτήν την κατάσταση διότι οι γονείς μου, μου έλεγαν ότι δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά και φυσικά τα αδέρφια μου συμφωνούσαν μαζί τους. Μέχρι που ο άντρας μου με απάτησε και σαν να μην έφτανε αυτό, την ημέρα που το έμαθα με χτύπησε.

Φαίνεται πως η κίνηση να με χτυπήσει μπροστά στο παιδί, έκανε ακόμη και τον πατέρα μου να εξοργιστεί και έτσι στο διαζύγιο εν τέλει με υποστήριξαν. Εγώ στο μεταξύ από τον χωρισμό μου και μετά ξεκίνησα να σηκώνω μπαϊράκι.

Τους έλεγα ανοιχτά τις απόψεις μου για τον γάμο και φυσικά δεν κώλωνα να τους πω ότι οι απόψεις τους στα 19 που με πίεσαν να παντρευτώ γιατί “αφού κάνατε σ@ξ πρέπει να σε πάρει” και φυσικά οι συμβουλές τους ενώ ήμουν παντρεμένη με αυτόν τον άνθρωπο με χαντάκωσαν.

Δείτε ακόμα Ο άντρας μου δουλεύει πολύ και με παραμελεί

Εκείνοι μου έλεγαν ότι δεν είμαι μωρό και ότι δεν με υποχρέωσαν για τίποτα αλλά δεν έκατσαν να σκεφτούν ότι η επιρροή που είχαν πάνω μου αυτοί οι άνθρωποι όλα αυτά τα χρόνια σε συνδυασμό με τον χαρακτήρα μου, που πάντα ήμουν μία ήσυχη κοπέλα που δεν της άρεσαν οι εντάσεις και επηρεάζονταν εύκολα ήταν αρκετά για να με “υποχρεώσουν” έστω και άτυπα.

η-μάνα-μου-με-απέκλεισε-επειδή-έκανα-σχέση-με-Αλβανό-

Photo via: vita.gr

Μου φαίνεται απίστευτο το πόσο εύκολα γράφω αυτό το κείμενο. Μπορεί να βοηθάει και η ανωνυμία ή το γεγονός ότι έχω τόσα πράγματα μέσα μου κλεισμένα για τόσα χρόνια, που τώρα που ξεκίνησα να μιλάω νομίζω δεν θα σταματήσω στιγμή.

Πριν λίγο καιρό λοιπόν γνώρισα στην δουλειά μου ένα πολύ καλό και όμορφο παιδί από την Αλβανία. Εκείνος δεν έχει παιδιά και άλλες υποχρεώσεις και από την αρχή με διεκδίκησε με έναν πολύ ρομαντικό και όμορφο τρόπο.

Δείτε ακόμα Η γυναίκα μου είναι πολυέξοδη και με ξεζουμίζει καθημερινά – Τί να κάνω;

Ποτέ ξανά στην ζωή μου δεν μου είχαν συμπεριφερθεί έτσι. Σε αντίθεση με τον πρώην άντρα μου, κάθε φορά που βρισκόμουν δίπλα σε αυτόν τον άνθρωπο ένιωθα γυναίκα. Ένιωθα πεταλούδες στο στομάχι και ότι αξίζω. Ότι είμαι όμορφη. Ότι δεν με “λούστηκε” αλλά με επέλεξε.

Φυσικά ήξερα τις απόψεις των γονιών μου αλλά είπα στον εαυτό μου ότι δεν πρόκειται ποτέ ξανά να καθορίσω την ζωή μου σύμφωνα με τις απόψεις των άλλων. Δεν φαντάστηκα ότι θα έφταναν εκεί τα πράγματα. Στο μεταξύ ο νέος μου σύντροφος είναι υπέροχος και με το παιδί.

Προσπαθεί να γίνει φίλος του και όχι δεύτερος μπαμπάς του, πολλές φορές μου έχει δώσει λεφτά για παιδιάτρους και άλλες ανάγκες του παιδιού σε αντίθεση με τον πατέρα του που επειδή δίνει μία διατροφή νομίζει ότι εκεί τελειώνουν οι υποχρεώσεις του και κάθε φορά που κανονίζουμε να βγούμε πηγαίνουμε σε μέρη που καταρχάς αρέσουν στο παιδί.

Δείτε ακόμα Έχω πάρει κιλά και ο πατέρας μου με προσβάλλει συνέχεια

Από την αρχή του έχω πει άλλωστε ότι αν δεν τα πάει καλά με το παιδί μου δεν μπορεί να τα πάει καλά ούτε με μένα και αυτό ήταν που τον γοήτευσε σε μένα, αφού εκείνος προέρχεται από κατεστραμμένη οικογένεια. Το παιδί τον αγαπάει, εγώ τον λατρεύω και αφού όλα κυλούσαν ομαλά αποφάσισα να τον γνωρίσω στους δικούς μου.

Όμως δεν φτάσαμε ποτέ σε αυτό, γιατί όταν έμαθαν την καταγωγή του συντρόφου μου η μητέρα μου, μου είπε ότι δεν έχει θέση σε αυτό το σπίτι και πως αν δεν χωρίσω δεν θα έχω θέση ούτε κι εγώ. Έβαλα τα κλάματα, ξέσπασα, έβριζα, φώναζα.

η-μάνα-μου-με-απέκλεισε-επειδή-έκανα-σχέση-με-Αλβανό-

Photo via: astrology.gr

Τους έλεγα ότι δεν είναι σωστοί γονείς, ότι μία ζωή νιώθω σαν κτήμα που πρέπει να κάνω ότι μου πουν και πως ποτέ δεν σεβάστηκαν εμένα και τις επιλογές μου κι εκείνοι ήταν ψυχροί και αμετανόητοι. Δεν ενδιαφέρθηκαν καν για το εγγόνι τους, αφού μέσα τους πίστευαν ότι δεν θα μπορούσα να το κρατήσω.

Δείτε ακόμα Η συγκινητική ιστορία της μικρής με το μοβ πρόσωπο

Πέρασε τόσος καιρός και ακόμη δεν έχουν κάνει κίνηση να με πλησιάσουν. Δεν ενδιαφέρονται για το παιδί, δεν με έχουν πάρει μισό τηλέφωνο και με τον μόνο που έχω επαφές είναι με τον μικρότερο αδερφό μου, που μπορεί να συμφωνεί μαζί τους αλλά μου έχει αδυναμία και θέλει να μιλάμε.

Ακόμη και αυτός όμως είναι κάπως πιο ψυχρός. Παίρνει τηλέφωνο απλά για να πάρει και αφού βλέπει ότι ζούμε κόβει το θέμα. Δεν έχει έρθει για έναν καφέ, δεν με ρώτησε αν έχω ανάγκη να τον δω, τίποτα. Στο πλευρό μου είναι ο σύντροφός μου και το παιδί μου, όμως εγώ νιώθω μετέωρη.

Είμαι ένας άνθρωπος που ζούσα εξαρτημένη από τους γονείς και τα αδέρφια μου και δεν μπορώ να αντιμετωπίσω το γεγονός ότι πλέον δεν θέλουν να με ξέρουν. Το ξέρω πως έχω δίκιο, το ξέρω πως είναι απαράδεκτοι, τα ξέρω όλα αυτά. Όμως τους αγαπάω και θα ήθελα ακόμη κι αν δεν αποδεχόντουσαν την επιλογή μου να με αγαπούσαν και αυτοί.

Δείτε ακόμα Χωρίζουμε με τον άντρα μου και νιώθω πως χάνω την μπάλα με τα παιδιά

Ο σύντροφός μου, μου λέει πως εφόσον έχω το παιδί μου δεν πρέπει να φοβάμαι κανέναν και τίποτα. Και πως μόνο και μόνο για το παιδί μου πρέπει να πατήσω στα πόδια μου. Πως αυτοί χάνουν που δεν θα έχουν σχέσεις με την κόρη και το εγγόνι τους και το ξέρω πως έχει δίκιο όμως δεν ξέρω τι να κάνω. Πως να το αντιμετωπίσω όλο αυτό;

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close