η-πεθερά-μου-φωνάζει-το-παιδί-με-άλλο-όνομα-

Η πεθερά μου δεν φωνάζει το παιδί με το όνομά του αλλά με το όνομα που ήθελε να του δώσουμε. Η σημερινή μας ιστορία είναι τραγελαφική αλλά η αναγνώστρια ζητάει την άποψή σας.

Στην Ελλάδα όσα χρόνια κι αν περάσουν μερικά πράγματα δυστυχώς μένουν ίδια. Ένα από αυτά τα πράγματα είναι το κόλλημα που έχουν τα συμπεθέρια για τα ονόματα των εγγονιών τους. Μερικές πεθερές και μερικοί πεθεροί έχουν τέτοια ψύχωση να ακούσουν το όνομα τους, που μπορεί να φτάσουν σε ακραία επίπεδα.

Όπως η πεθερά της σημερινής μας ιστορίας, που επειδή δεν άκουσε το όνομά της στο εγγόνι της, το φωνάζει εκείνη όπως θέλει. Φυσικά αυτό ενοχλεί πολύ την νύφη της και αναγνώστρια που μοιράστηκε την ιστορία και θέλει την συμβουλή σας. Διαβάστε παρακάτω: 

Η πεθερά μου δεν φωνάζει το παιδί με το όνομά του αλλά με το όνομα που ήθελε να του δώσουμε

Με λένε Ντίνα και πριν 1 χρόνο περίπου έφερα στον κόσμο το πρώτο μου παιδί. Τον Νίκο μου. Πέρασα πολλά για να μείνω έγκυος. Προσπαθούσαμε με τον άντρα μου να κάνουμε παιδί 4 χρόνια αλλά μάταια και φυσικά δεν είχαμε χρήματα για εξωσωματική.

Έτσι το τάξαμε στον Άγιο Νικόλαο, γιατί από μικρή ένιωθα ότι ο συγκεκριμένος Άγιος ήταν πολύ κοντά μου. Μετά από μισό χρόνο κατάφερα να μείνω έγκυος και αποφασίσαμε από κοινού με τον άντρα μου να του δώσουμε το όνομα Νίκος.

Όμως η πεθερά μου αντέδρασε από την πρώτη στιγμή. Μου είπε ότι το έθιμο θέλει το πρώτο παιδί να παίρνει το όνομα του πατέρα του πατέρα του και ότι με αυτόν τον τρόπο συνεχίζει το όνομα της οικογένειας. Μάλιστα για το τάμα είπε, ότι αν θέλουμε μπορούμε να πηγαίνουμε κάθε χρόνο στην χάρη του να ανάβουμε καμία λαμπάδα.

Δείτε ακόμα Η νύφη μου με υποτιμάει επειδή δεν έβγαλα το σχολείο

Όμως εγώ δεν ένιωθα ότι αυτό είναι σωστό. Άλλωστε ούτε εγώ ούτε ο άντρας μου πιστεύουμε ότι έχει τόση σημασία να συνεχιστεί το όνομα οποιαδήποτε οικογένειας στα χαρτιά του κράτους. Επίσης σίγουρα δεν ήθελα το παιδί μου να ονομάζεται Αριστείδης.

Δεν έχω κάτι με αυτό το όνομα αλλά μου φαίνεται πλέον πολύ παλιακό. Παρόλα αυτά η πεθερά μου επιμένει να φωνάζει το παιδί Αριστείδη ακόμη κι αν εμείς εν τέλει το βαφτίσαμε Νικόλαο. Το παιδί έχει μπερδευτεί τελείως. Δεν ξέρει σε ποιο όνομα να γυρίσει.

Μου φαίνεται τραγελαφικό όλο αυτό που βιώνω. Μάλιστα δεν διστάζει να το κάνει ακόμη και μπροστά στα μάτια μας. Τον φωνάζουμε Νικόλα και μας διορθώνει λέγοντας “Αριστείδης λέγεται το παιδί”. Άμα δεν την ήξερα θα πίστευα ότι χρειάζεται ψυχίατρο.

Δείτε ακόμα Φοβάμαι να πω στον νέο μου σύντροφο ότι έχω παιδιά

Παρόλα αυτά δεν είναι ψυχιατρικής φύσης το πρόβλημα. Απλά θέλει να μας σπάσει τα νεύρα από αντίποινα. Σαν μικρό παιδί κάνει. Λες και μπορώ να πάω στον παπά και να του πω “ξανά βάφτισέ το μου, Αριστείδη αυτή τη φορά”. Απλά η πεθερά μου κάνει σαν μικρό παιδί επειδή είναι εγωίστρια και δεν της αρέσει να της χαλούν χατίρι.

Στο μεταξύ ο καημένος ο πεθερός μου δεν μιλάει καν. Δεν τον ενόχλησε που δεν πήρε το όνομά του. Αντί να θυμώσει και να πεισμώσει αυτός, πείσμωσε η πεθερά μου. Όμως αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ καιρό ακόμη.

Δείτε ακόμα Ο γιός μου παντρεύεται μητέρα τριών παιδιών και είμαι περήφανη γι’ αυτόν

Εσείς μπορεί να γελάτε με τα χάλια μας, κι εγώ θα γελούσα. Όμως σκεφτείτε πως ο γιος μου είναι μόλις 1 χρονών και έχει μπερδευτεί. Δεν ξέρει σε ποιο όνομα να γυρίσει. Δεν γίνεται να συνεχιστεί για πολύ καιρό αυτό. Τι να κάνω;

Photo cover via: carabartek.com

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

 

Close