αποφάσισα-να-κάνω-παιδί-με-εξωσωματική-χωρίς-να-έχω-σύντροφο-

Αποφάσισα να κάνω μόνη μου παιδί μέσω εξωσωματικής. Η αναγνώστρια αποφάσισε να κάνει μόνη της παιδί μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης. Συμφωνείτε μαζί της;

Πολλά ζευγάρια σήμερα ακολουθούν την μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης διότι τα προβλήματα γονιμότητας είναι πολλά και τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν αύξηση. Όταν έχεις τον άνθρωπό σου, όσο δύσκολο κι αν είναι στο τέλος πάντα καταφέρνεις να μεγαλώσεις την οικογένειά σου με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο.

Τι γίνεται όμως όταν είσαι έτοιμη να γίνεις μαμά αλλά η ζωή δεν σου χαμογέλασε όσων αφορά τις σχέσεις; Τι γίνεται όταν τα χρόνια περνούν και νιώθεις ότι δεν έχεις πολλές ευκαιρίες ακόμη για να γίνεις μαμά και δεν μπορείς να περιμένεις το άλλο σου μισό να σου χτυπήσει την πόρτα;

Δείτε ακόμα Έφερε στον κόσμο το παιδί του άντρα της 5 χρόνια μετά τον θάνατό του

Αυτή η αναγνώστρια φαίνεται πως αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα. Αποφάσισε να γίνει μόνη της μαμά μέσω της εξωσωματικής γονιμοποίησης και αποφάσισε να μοιραστεί την εμπειρία της μαζί μας για να περάσει το δικό της μήνυμα. Διαβάστε παρακάτω: 

Με λένε Ελπίδα και είμαι 35 ετών. Πριν έναν χρόνο χώρισα από την τελευταία μου σοβαρή σχέση. Με αυτόν τον άνθρωπο είχαμε αποφασίσει να κάνουμε οικογένεια και ξαφνικά ανακάλυψα ότι με απατούσε. Τέλος πάντων φυσικά δεν είμαι σε θέση πλέον να εμπιστευτώ κάποιον.

Ακόμη όμως κι αν εμπιστευόμουν κάποιον το να προχωρήσεις από μία απλή σχέση στο “να κάνουμε οικογένεια” είναι μία διαδικασία που δε θα κρατήσει λίγο καιρό και εγώ είμαι ήδη 35. Από τα 20 μου έλεγε ότι θέλω να γίνω μαμά και θέλω να γίνω νέα μαμά.

Δείτε ακόμα Φοβάμαι να πω στον νέο μου σύντροφο ότι έχω παιδιά

Δεν θέλω να υπάρχει έντονο χάσμα ανάμεσα σε μένα και στα παιδιά μου και φυσικά θέλω να προλάβω να τα χαρώ και να προλάβουν να με χαρούν κι εμένα όσα περισσότερα χρόνια γίνεται. Τους τελευταίους 3 μήνες λοιπόν ξεκίνησα να μπαίνω σε σκέψεις.

Θέλω να γίνω μαμά και δεν υπάρχει κάποιος πατέρας στον ορίζοντα. Έχω την δουλειά μου, έχω το δικό μου σπίτι, είμαι ανεξάρτητη και υπεύθυνη. Ξέρω ότι μπορώ να αγαπήσω ένα παιδί και να το κάνω πραγματικά ευτυχισμένο.

Είμαι έτοιμη να γίνω μαμά σε αντίθεση με μερικές άλλες που απλά προκύπτει. Έχω διαβάσει πολλά βιβλία παιδικής ψυχολογίας προσπαθώ να ενημερώνονται διαρκώς για τις ανάγκες ενός παιδιού γιατί θέλω να ξέρω ότι το παιδί μου θα μεγαλώσει ευτυχισμένο.

Δείτε ακόμα Το παιδι κοιμάται συνέχεια στην μέση και η ερωτική μας ζωή είναι ανύπαρκτη

Για ποιον λόγο λοιπόν να μένω χωρίς παιδί επειδή δεν ήμουν τυχερή στον έρ@τα; Καταλαβαίνω ότι ένα παιδί μονογονεϊκής οικογένειας δεν είναι εύκολο να μεγαλώσει. Θα πρέπει να είμαι μάνα και πατέρας για το παιδί μου. Θα πρέπει να του καλύψω κάθε κενό.

Παρόλα αυτά πιστεύω ότι με αγάπη, φροντίδα, ειλικρίνεια και συμβουλές από κάποιον παιδοψυχολόγο θα μπορέσω να μεγαλώσω αυτό το παιδί με όλα όσα χρειάζεται χωρίς να υπάρχει κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα στην μέση που θα το βασανίζει.

Στην Ελλάδα αυτό το πράγμα δεν συνηθίζεται και καταλαβαίνω την πιθανή κατακραυγή που μπορεί να υποστώ στα σχόλια. Παρόλα αυτά θέλω να περάσω το δικό μου μήνυμα και να πω ότι υπάρχουν πολλές μονογονεϊκές οικογένειες που μεγάλωσαν παιδιά υγιή και ευτυχισμένα.

Δείτε ακόμα Έμεινα έγκυος από περιπέτεια μίας βραδιάς και οι γονείς μου δεν μου μιλάνε

Μονογονεϊκές οικογένειες που ο πατέρας ή η μάνα παρατάνε τα παιδιά οπότε τα παιδιά δεν έχουν να διαχειριστούν τόσο το ότι δεν έχουν μπαμπά ή μαμά αλλά το συναίσθημα της εγκατάλειψης. Στην δική μου περίπτωση αυτό δεν θα υπάρχει.

Κανείς δε θα εγκαταλείψει το παιδί μου. Απλά εγώ όντας έτοιμη να γίνω μαμά θα το φέρω στον κόσμο και θα του τα προσφέρω όλα απλόχερα. Φυσικά οι γονείς μου όντας από χωριό όταν το έμαθαν αντέδρασαν άσχημα. Όμως κανείς δεν πρόκειται να μπει εμπόδιο στην ζωή μου.

Έτσι εν τέλει τους έκανα να συμφωνήσουν. Από εσάς θα ήθελα να μου πείτε περισσότερες πληροφορίες και ίσως δομές που θα μπορούσα να απευθυνθώ για την σωστότερη καθοδήγησή μου. Ευχαριστώ.

Photo cover via: Pinterest

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close