η-πεθερά-μου-θα-κάνει-Πάσχα-με-το-παιδί-χωρίς-να-με-ρωτήσει-

Η Μαρία μοιράζεται μαζί μας ένα πρόβλημα σχετικά με την πεθερά της. Κανόνισε διακοπές και ξεσήκωσε το παιδί να την ακολουθήσει, χωρίς να ρωτήσει τους γονείς του παιδιού και η Μαρία δεν θέλει να κάνει Πάσχα μακριά από το παιδί της. Ποια είναι η γνώμη σας;

Το Πάσχα είναι μία οικογενειακή γιορτή και αποτελεί μία πολλή σημαντική αφορμή να μαζευτεί όλη η οικογένεια γύρω από το τραπέζι και να απολαύσουν στιγμές μαζί. Παρόλα αυτά, στην περίπτωση της Μαρίας τα πράγματα θα είναι λίγο διαφορετικά και φαίνεται πως αυτό την έχει προβληματίσει πολύ. Διαβάστε παρακάτω: 

Ονομάζομαι Μαρία και έχω έναν γιο 4 ετών. Τον απέκτησα μετά από πολλές προσπάθειες και είναι το μοναχοπαίδι μου. Επίσης είναι και το πρώτο εγγόνι που είδαν τόσο οι γονείς μου όσο και τα πεθερικά μου οπότε καταλαβαίνετε ότι είναι ξετρελαμένοι.

Δείτε ακόμα Για πρώτη χρονιά θα κάνω Πάσχα μακριά από το σπίτι μου και πονάει πολύ…

Του κάνουμε όλα τα χατίρια και τον έχουμε στα ώπα ώπα. Η αλήθεια είναι πως με την πεθερά μου έχω σχετικά καλές σχέσεις. Μας στέλνει φαγητό, δείχνει να με αγαπάει σαν άνθρωπο και ποτέ δεν προσπάθησε να βάλει λόγια για μένα στον άντρα μου. Από όσο ξέρω τουλάχιστον.

η-πεθερά-μου-θα-κάνει-Πάσχα-με-το-παιδί-χωρίς-να-με-ρωτήσει-

Απλά, από την στιγμή που έφερα στον κόσμο τον γιο μου, έγινε πιο παρεμβατική. Πολύ πιο παρεμβατική. Μας έκανε κουμάντο πότε θα βγούμε από το σπίτι χωρίς το παιδί, μας ασκούσε κριτική συνεχώς για το πως μεγαλώνουμε το παιδί, μέχρι και στην babysitter που θα επιλέξουμε ήθελε να έχει λόγο.

Τα πρώτα χρόνια το έπαιρνα λίγο στην πλάκα μέχρι που ξεκίνησα να πιάνω τον εαυτό μου, να την φοβάμαι και να της κρύβω πράγματα όσων αφορά το παιδί. Άφηνα το παιδί για παράδειγμα στον άντρα μου και πήγαινα μία βόλτα με τις φίλες μου κι εκείνη ασκούσε κριτική.

Δείτε ακόμα Η γειτόνισσά μου είναι 45αρα και έχει βάλει στο μάτι τον 26χρονο γιο μου

Οι φίλες μου με πείραζαν ότι κάθε φορά που έβγαινα μαζί τους το κινητό μου δεν σταματούσε να χτυπάει από μηνύματα και κλήσεις από την πεθερά μου, που με ρωτούσε πότε θα γυρίσω σπίτι με επικριτικό ύφος. Ούτε από την μάνα μου, όταν ήμουν έφηβη τέτοιος έλεγχος.

Επίσης η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ήταν όταν ξεκίνησα να διαπιστώνω ότι η πεθερά μου έθετε νέους κανόνες στο παιδί όταν το κρατούσε και μερικές φορές παρέλειπε τους δικούς μου. Επειδή τον έκανα και σχετικά μικρή, δεν ξέρω, νόμιζε ότι δεν ξέρω.

Δεν αντέξαμε με τον άντρα μου και της την είπαμε χοντρά. Για ένα διάστημα μάλιστα δεν της δίναμε το παιδί να το κρατήσει, αφού της αφήναμε ένα άλλο παιδί και παίρναμε πίσω ένα άλλο παιδί. Από τότε, έγινε πιο διακριτική. Προσπαθεί τουλάχιστον.

Δείτε ακόμα Ο άντρας μου φεύγει απροειδοποίητα από το σπίτι και κάνει ταξίδια

Αυτήν την φορά όμως έκανε κάτι άλλο που με ενόχλησε. Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο αφήσαμε τον μικρό στην πεθερά μου γιατί εγώ είχα κάτι τρεξίματα με τους δικούς μου τους γονείς και ο άντρας μου έπρεπε να λείψει για ένα επαγγελματικό ταξίδι.

η-πεθερά-μου-θα-κάνει-Πάσχα-με-το-παιδί-χωρίς-να-με-ρωτήσει-

Όταν λοιπόν ο μικρός γύρισε σπίτι η πεθερά μου, μου είπε ότι κανόνισαν την Κυριακή του Πάσχα, να τον πάρουν τα πεθερικά μου και να κάνουν Πάσχα στη Θήβα, στο εξωχικό κάτι φίλων τους. Κανείς δεν με ρώτησε ούτε εμένα ούτε τον άντρα μου.

Το παιδί φυσικά είχε ήδη ξεσηκωθεί και δεν μπορούσα να του πω “τελικά εμείς δεν σε αφήνουμε να πας”. Οπότε και τον αφήσαμε να πάει. Όμως εγώ δεν θέλω να κάνω Πάσχα χωρίς το παιδί μου. Οκ, πολλές φορές έχει χρειαστεί 2 και 3 μέρες να τον κρατούν οι γονείς μας, γιατί θέλουμε να περνάμε και χρόνο σαν ζευγάρι.

η-πεθερά-μου-θα-κάνει-Πάσχα-με-το-παιδί-χωρίς-να-με-ρωτήσει-

Δείτε ακόμα Aνακάλυψε ότι πάσχει από καρκίνο μέσα από το Tik Τok

Αλλά αυτό γίνεται μία φορά στο τόσο και ποτέ γιορτινές μέρες. Με έχει ενοχλήσει που πήρε τέτοια πρωτοβουλία χωρίς να μας ρωτήσει. Μερικές φορές πιστεύω, ότι επειδή δεν έχει άλλα παιδιά και βιώνει ίσως το σύνδρομο της άδειας φωλιάς, ξεσπάει στο εγγόνι της. Τί να κάνω;

All photos via: Pinterest

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

Close