είμαι-vegan-και-δεν-θέλω-να-πάω-στο-οικογενειακό τραπέζι-την-Κυριακή του Πάσχα-

Η Ελένη έγινε vegan φέτος και προσπαθεί να αποφύγει το τραπέζι την Κυριακή του Πάσχα. Πώς θα το καταφέρει όμως χωρίς να γίνει ο χαμός με τους δικούς της; Διαβάστε την ιστορία της.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι τα τελευταία χρόνια γίνονται vegan ή χορτοφάγοι. Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που ασκούν κριτική στο έθιμο της Κυριακής του Πάσχα, να ψήνουμε αρνί, αφού κατά την γνώμη τους σφαγιάζονται τόσα αρνιά χωρίς λόγο.

Η Ελένη, φέτος έγινε vegan και οι γονείς της δεν το γνωρίζουν. Προσπαθεί να αποφύγει το τραπέζι την Κυριακή του Πάσχα, αφού πλέον είναι κάθετα αντίθετη με όλο το έθιμο, όμως ξέρει ότι κάτι τέτοιο θα φέρει αναστάτωση στην οικογένεια. Τί να κάνει; Διαβάστε παρακάτω:

Δείτε ακόμα Για πρώτη χρονιά θα κάνω Πάσχα μακριά από το σπίτι μου και πονάει πολύ…

Ονομάζομαι Ελένη, είμαι 27 ετών και τον τελευταίο ένα χρόνο περίπου έγινα vegan. Όλα άλλαξαν όταν ήρθε στη ζωή μου ο Δημήτρης. Ένας υπέροχος άνθρωπος, αρκετά διαβασμένος, που με ώθησε στα οφέλη της χορτοφαγικής διατροφής αλλά και που μου έδειξε πόσο βάρβαροι είναι οι άνθρωποι σχετικά με τα ζώα τα τελευταία χρόνια.

είμαι-vegan-και-δεν-θέλω-να-πάω-στο-οικογενειακό τραπέζι-την-Κυριακή του Πάσχα-

Photo via: boro.gr

Μου έδειξε ότι πίσω από την vegan διατροφή δεν κρύβεται μόνο η ευεξία και η σωστότερη λειτουργεία του οργανισμού, αλλά και μία ολόκληρη ηθική σχετικά με τον σεβασμό στην φύση και στα ζώα. Ο σεβασμός που λείπει από τους ανθρώπους που σκοτώνουν αρνιά με την σέσουλα κάθε Κυριακή του Πάσχα.

Το ξέρω ότι πολλοί θα με βρίσουν, όμως αν το καλοσκεφτείτε, πόσες ζωούλες χάνονται έτσι; Χωρίς λόγο και χωρίς αιτία. Δεν μ’ αρέσει το θέαμα ολόκληρων πτ@μάτων να σουβλίζονται και φυσικά δεν μπορώ να εμφανιστώ σε ένα τέτοιο τραπέζι με τον Δημήτρη.

Δείτε ακόμα Η γειτόνισσά μου είναι 45αρα και έχει βάλει στο μάτι τον 26χρονο γιο μου

Δεν έχει γνωρίσει ακόμη τους γονείς μου αλλά εκείνοι με πιέζουν όπως και αυτός. Πώς όμως θα γνωριστούν την Κυριακή του Πάσχα; Ακόμη κι αν τους γνωρίσω πριν την Κυριακή του Πάσχα, πως θα με συνοδεύσει την Κυριακή του Πάσχα;

είμαι-vegan-και-δεν-θέλω-να-πάω-στο-οικογενειακό τραπέζι-την-Κυριακή του Πάσχα-

Photo via: loveletters.gr

Που οι δικοί μου, δεν νηστεύουν ούτε μέρα, πέρα από την Μεγάλη Παρασκευή και πάλι, πέφτουν με τα μούτρα στο αρνί λες και όλες αυτές τις μέρες τους είχες νηστικούς! Ξέρω ότι κάτι τέτοιο θα τον σοκάρει όπως επίσης θα σοκάρει και εμένα.

Για πρώτη χρονιά δεν θέλω να λάβω μέρος σε όλο αυτό, Νιώθω συνένοχη ακόμη κι αν δεν φάω. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω τι δικαιολογία να βρω. Σκέφτηκα να το παίξω άρρωστη, όμως ξέρω ότι η μάνα μου θα με πρήξει, θα έρθει την ίδια μέρα με σούπες κλπ και θα μου κάνει την νταντά.

Δείτε ακόμα Ο άντρας μου φεύγει απροειδοποίητα από το σπίτι και κάνει ταξίδια

Επίσης νιώθω άσχημα να λέω ψέματα στους δικούς μου ανθρώπους. Αν όμως τους πω ότι δεν θέλω να έρθω επειδή είμαι vegan και επειδή δεν αντέχω στην θέα του νεκρού αρνιού αλλά και στην όλη νοοτροπία τους, θα γίνει Ο χαμός! Δεν δέχονται εύκολα πιο μοντέρνες ιδέες και αντιλήψεις, αφού και οι δύο κοντεύουν τα 70. Δεν ξέρω τι να κάνω…

είμαι-vegan-και-δεν-θέλω-να-πάω-στο-οικογενειακό τραπέζι-την-Κυριακή του Πάσχα-

Photo via: in.gr

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

Close