προσπαθώ-να-πείσω-τον-άντρα-μου-να-κάνουμε-Χριστούγεννα-χωρίς-τους-γονείς-του-

Προσπαθώ να πείσω τον άντρα μου να κάνουμε Χριστούγεννα χωρίς τους γονείς του. Η αναγνώστρια προσπαθεί να κάνει Χριστούγεννα μακριά από τα πεθερικά της αλλά ο άντρας της δε το διαπραγματεύεται. Ποια είναι η άποψή σας;

Τα Χριστούγεννα, η Πρωτοχρονιά, το Πάσχα και γενικά οι μεγάλες γιορτές του έτους είναι μία αφορμή στην Ελλάδα για να μαζευτεί όλη η οικογένεια γύρω από το τραπέζι, να φάνε όλοι μαζί και να περάσουν χρόνο. Όμως αυτό δεν είναι αναγκαστικό.

Δεν είναι λίγα τα ζευγάρια, που μερικές φορές κάνουν την διαφορά και αποφασίζουν να περάσουν τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά ή το Πάσχα με τα παιδιά τους ή και οι δυο τους, μακριά από συμπεθέρια και κουνιάδους.

Δείτε ακόμα Ο άντρας μου είναι άνεργος 1 χρόνο και δεν δέχεται την δουλειά του πατέρα μου επειδή δεν του ταιριάζει

Η αναγνώστρια της σημερινής μας ιστορίας φαίνεται πως φέτος τα Χριστούγεννα θέλει να περάσει αυτές τις μέρες κάπου διαφορετικά. Ο άντρας της όμως δεν διαπραγματεύεται να κάνει Χριστούγεννα μακριά από τους γονείς του. Τι θα κάνατε στη θέση της; Διαβάστε παρακάτω: 

Ονομάζομαι Ελισσάβετ και είμαι 40 ετών. Έχω χάσει τους γονείς μου από μικρό παιδί με αποτέλεσμα να με μεγαλώσει η αδερφή της μητέρας μου. Κάθε Χριστούγεννα λοιπόν από όταν παντρευτήκαμε με τον άντρα μου – και είμαστε 11 χρόνια παντρεμένοι – περνάμε οικογενειακές στιγμές στη Θήβα από όπου κατάγεται και ο άντρας μου.

Βλέπετε ο άντρας μου είναι από την Θήβα όμως μένει χρόνια στην Αθήνα όπου και τον γνώρισα. Έτσι έπαιρνα εγώ την θεία μου μαζί, παίρναμε και τα παιδιά μας και κάναμε τριήμερο στην Θήβα, στο πατρικό του άντρα μου με τις γονείς του.

Δείτε ακόμα Μετά από 16 χρόνια ο γιός μου θα γνωρίσει τον πατέρα του και είμαι έξαλλη

Και δως του καυγάδες στο οικογενειακό τραπέζι, και δως του ποιος ψήνει καλύτερα την γαλοπούλα, τσιρίδες, γέλια χαμός. Καλά περνούσαμε. Όμως κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια βαρέθηκα. Νιώθω ότι έχω ρουτινιάσει τόσο στην σχέση μου όσο και στις δραστηριότητες που κάνουμε σαν ζευγάρι, σαν οικογένεια.

Όλα μετά από 11 χρόνια είναι τόσο προβλέψιμα. Βλέπω άλλα ζευγάρια να κανονίζουν χειμερινές διακοπές σε κάθε μέρος της Ελλάδας κι εμείς κάθε χρόνο με τα παιδιά στη Θήβα. Ούτε μία φορά δεν μου έχει προτείνει να πάμε έστω και μία μέρα τα Χριστούγεννα κάπου αλλού.

Λες και τα παιδιά δεν έχουν ανάγκη να δουν κάτι διαφορετικό. Λες κι εγώ θέλω κάθε χρόνο εδώ και 11 χρόνια να βλέπω κάθε χρόνο τους ίδιους ανθρώπους και να κάνω τα ίδια πράγματα. Νιώθω ότι από την ρουτίνα έχω γεράσει πριν την ώρα μου.

Δείτε ακόμα Η πεθερά μου δεν φωνάζει το παιδί με το όνομά του αλλά με το όνομα που ήθελε να του δώσουμε

Φέτος λοιπόν η θεία μου, κανόνισε με μία φίλη της να κάνουν Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη. Θα πάνε εκδρομή με τα ΚΑΠΗ. Μέχρι και η θεία μου θα κάνει κάτι διαφορετικό κι εμείς εκεί, Θήβα. Έτυχε λοιπόν να μιλήσω με μία φίλη μου η οποία έχει εξοχικό στην Αράχοβα.

Κι έτσι όπως μιλούσαμε επειδή έχουμε και χρόνια να ειδωθούμε μας προσκάλεσε η κοπέλα να κάνουμε Χριστούγεννα μαζί στην Αράχοβα. Με το που διάβασα το μήνυμά της ένιωσα πεταλούδες στο στομάχι. Ονειρεύτηκα ήδη το χιονισμένο τοπίο, το χριστουγεννιάτικο δέντρο και τις ευχάριστες στιγμές με ανθρώπους της ηλικίας μας.

Τα παιδιά να παίζουν χιονοπόλεμο κι εμείς να μιλάμε με ανθρώπους της ηλικίας μας που δεν μαλώνουν τα εγγόνια τους επειδή δεν τρώνε, που δεν κάθονται να συζητάνε συνεχώς για χάπια, γιατρούς και συντάξεις και που να μην σπάνε την παρέα από τη 1 το βράδυ παραμονή Χριστουγέννων.

Δείτε ακόμα Ο γιός μου παντρεύεται μητέρα τριών παιδιών και είμαι περήφανη γι’ αυτόν

Της είπα λοιπόν ότι θα το συζητήσουμε και με τον άντρα μου και θα της απαντήσουμε. Όμως ο άντρας μου όταν το άκουσε δεν ήθελε καν να το συζητήσουμε. Μου είπε κατηγορηματικά ότι τα Χριστούγεννα είναι οικογενειακή γιορτή και ότι αν θέλω μπορούμε να πάμε μετά τις Γιορτές ένα τριήμερο.

Το θέμα είναι όμως ότι εγώ δεν θέλω μετά τις γιορτές. Τα χιόνια δε θα λιώσουν όμως οι περισσότεροι άνθρωποι Αράχοβα πάνε τα Χριστούγεννα. Μετά τις γιορτές τι να το κάνω; Αφήστε που δεν βολεύει τόσο με την δουλειά. Δεν ξέρω τι να πω ρε παιδιά. Έχω άδικο που θέλω κάτι διαφορετικό; Έχω βαρεθεί την ζωή μου!

Photo cover via: stelizabeth.com

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close