γιαγιά_άφησε_το_μωρό_να_πέσει_για_να_σώσει_την_σαμπάνια_

Κι όμως: Γιαγιά άφησε το εγγόνι για να σώσει την…σαμπάνια. Στο σημερινό άρθρο θα διαβάσουμε για μία τραγική γιαγιά που προτίμησε να σώσει την σαμπάνια από το να προστατεύσει το εγγόνι της.

Η αλήθεια είναι πως στην Ελλάδα τουλάχιστον η παροιμία “του παιδιού μου το παιδί δύο φορές παιδί μου” είναι σήμα κατατεθέν. Οι γιαγιάδες στις περισσότερες των περιπτώσεων συμπεριφέρονται στα εγγόνια τους πολύ πιο καλά από ότι οι ίδιες τους οι μητέρες.

Η συμπεριφορά τους μάλιστα είναι τόσο καλή, που σε πολλές περιπτώσεις οι γονείς προσπαθούν να βάλουν όρια στα παιδιά και οι γιαγιάδες τα κακομαθαίνουν. Χαρτζιλίκια στα κρυφά, υπερπροστευτικές κουβέντες για ζακέτες με 28 βαθμούς Κελσίου έξω και φαγητό μέχρι σκασμού, είναι μερικές αναμνήσεις που όλοι έχουμε από τις γιαγιάδες μας.

Δείτε ακόμα Μητέρα άδειασε όλο το δωμάτιο του παιδιού επειδή ήταν ακατάστατο

Όμως δυστυχώς δεν είναι όλες οι γιαγιάδες έτσι. Είναι μερικές γιαγιάδες που προτιμούν να μην χυθεί η σαμπάνια τους, από το να πάθει κάτι το εγγονάκι τους. Η ιστορία που θα μοιραστούμε σήμερα μαζί σας έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου και έχει προκαλέσει μόνο οργή. Διαβάστε παρακάτω: 

Η ιστορία

Η συγκεκριμένη ιστορία έγινε γνωστή μέσα από ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο Twitter. Στο βίντεο φαίνεται μία γιαγιά να πίνει την σαμπάνια της στο καθιστικό ενός σπιτιού και το εγγόνι της να είναι δίπλα της.

Η γιαγιά κρατάει το εγγόνι από την πλάτη για να μην πέσει κι εκείνο περιεργάζεται τα αντικείμενα του τραπεζιού. Κάποια στιγμή το εγγόνι, πιάνει την σαμπάνια της γιαγιάς και φυσικά του γλιστράει από τα χέρια. Το παιδί χάνει την ισορροπία του επειδή ακόμη δεν έχει μάθει να περπατάει.

Βρίσκεται στην ηλικία που μαθαίνει να σταθεροποιείται όρθιο και όχι να περπατάει. Η γιαγιά λοιπόν αντανακλαστικά πιάνει την σαμπάνια και αφήνει το παιδί να πέσει κάτω. Τώρα θα μας πείτε, ότι ήταν αντανακλαστική κίνηση και ότι σε όλους θα μπορούσε να συμβεί.

Δείτε ακόμα Μαμά έβαψε το μωρό της και του προκάλεσε δερματίτιδα

Θα συμφωνούσαμε εν μέρει μαζί σας αν δεν βλέπαμε την αντίδραση της γιαγιάς στην συνέχεια. Η γιαγιά λοιπόν ενώ είδε το παιδί να πέφτει, απλά πιάνει το ποτήρι και δεν γυρίζει καν το βλέμμα της να κοιτάξει αν το βρέφος ήταν καλά και δεν είχε χτυπήσει κάπου. Δείτε παρακάτω το βίντεο με το απαράδεκτο συμβάν:

Φυσικά το βίντεο έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου και έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Κάτι απολύτως φυσιολογικό αφού σε καμία περίπτωση δεν αφήνουμε ένα παιδί να πιάνει γυάλινα αντικείμενα κι ακόμη κι αν το κάνουμε, προσπαθούμε πάντα να σώσουμε το παιδί και όχι το αντικείμενο. Τουλάχιστον η λογική αυτό λέει.

Ελπίζουμε μόνο οι γονείς του παιδιού να μην είναι το ίδιο ανεύθυνοι και η γιαγιά να άκουσε έστω την επίπληξη που της άξιζε. Περιμένουμε την δική σας άποψη για το βίντεο στα σχόλια.

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

 

Close