Μαμά έβαψε το μωρό της και του προκάλεσε δερματίτιδα_

Μαμά έβαψε το μωρό της και του προκάλεσε δερματίτιδα ! Έχουμε προειδοποιήσει πολλές φορές στο παρελθόν ότι ακόμη και τα παιδικά προϊόντα μακιγιάζ, είναι επικίνδυνα. Τα παιδιά πολλές φορές λατρεύουν να βάφονται και είτε κλέβουν τα καλλυντικά των γονιών τους, είτε οι γονείς τους αγοράζουν παιδικά καλλυντικά.

Και στις δύο περιπτώσεις όμως έχουν καταγραφεί περιστατικά όπου τα παιδιά έπαθαν σοβαρές δερματικές παθήσεις εξαιτίας των καλλυντικών. Σίγουρα το να πάρει μία φορά κρυφά από σένα το παιδί σου, το κραγιόν, δεν σημαίνει ότι θα πάθει κάποια δερματική πάθηση.

Όμως τα καλλυντικά θα πρέπει να είναι σε σημείο όπου τα παιδιά δεν μπορούν να τα φτάσουν κι ακόμη και τα παιδικά καλλυντικά δε θα έπρεπε να αγοράζονται προς τα παιδιά, για δώρα. Σκεφτείτε μόνο ότι ακόμη και στους ενήλικες δεν κάνει καλό το συχνό μακιγιάζ.

Δείτε ακόμα Επικίνδυνα καλλυντικά.Δες πως μπορείς να ελέγξεις τα δικά σου!

Γι’ αυτό θα έχετε προσέξει, ότι όταν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα βάφεστε συχνά, βγάζετε σπυράκια και κοκκινίλες. Πόσο μάλλον, το αθώο δέρμα ενός παιδιού, που ακόμη δεν έχει αναπτύξει όλα τα απαραίτητα αντισώματα και έρχεται σε επαφή με χημικά σκευάσματα.

Παρόλα αυτά δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τους γονείς που δεν σκέφτηκαν να βάλουν τα καλλυντικά τους στο τελευταίο ράφι. Ούτε μπορούμε να κατηγορήσουμε τους γονείς που σκέφτηκαν πως ένα παιδικό καλλυντικό μπορεί να είναι τόσο επικίνδυνο.

Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι φωτεινοί παντογνώστες άλλωστε. Κι ακόμη κι εμείς μπορεί να έχουμε κάνει το λάθος να αγοράσουμε ένα παιδικό καλλυντικό, προτού πιλοφορηθούμε για την επικινδυνότητά του. Ακόμη και μία κοινή μόλυνση όμως μπορεί να αποβεί μοιραία.

Δείτε ακόμα Αγoρι 4 ετών πέθανε στο νηπιαγωγείο από μπαλόνι – Λάθος των γονιών λένε οι νηπιαγωγοί

Μπορούμε όμως σίγουρα να θέσουμε ερωτήματα σε έναν γονιό που αποφάσισε για την δική του προβολή να κάνει το παιδί του…μοντέλο. Διαβάστε παρακάτω: 

Η ιστορία

Ένας πατέρας έστειλε μία κραυγή αγωνίας στο διαδίκτυο και ζήτησε την συμβουλή άλλων ανθρώπων σχετικά με ένα ζήτημα που αφορά την γυναικά του – και μητέρα του παιδιού – αλλά και την μόλις 2 ετών κòρη τους. Φαίνεται πως η μητέρα του παιδιού δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει το παιδί για δικό της όφελος.

Με σκοπό να διαφημίσει και να προωθήσει την δουλειά της, η μητέρα, η οποία είναι μακιγιέζ στο επάγγελμα, έβαφε το παιδί της με καλλυντικά, κάνοντάς το μοντέλο για μακιγιάζ. Φυσικά ανέβαζε τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο.

Ο πατέρας αρχικά, άφησε την γυναίκα να το κάνει με την προϋπόθεση να μην γίνεται συχνά. Δεν ήθελε να δημιουργήσει εντάσεις μέσα στο σπίτι. Η μητέρα στην αρχή δέχτηκε τον όρο όμως φαίνεται πως αθέτησε τον λόγο της πολύ γρήγορα.

Δείτε ακόμα Αδιανόητο: Μαμά έβαλε ψεύτικα νύχια στο μωρό της

Έτσι κάποια στιγμή ο πατέρας του 2 ετών παιδιού, άκουσε την μικρούλα να κλαίει μέσα στο δωμάτιό της. Όταν μπήκε μέσα ανακάλυψε πως το παιδί είχε έντονο πρήξιμο στο μάτι και φυσικά την πήγε αμέσως στο νοσοκομείο.

Οι γιατροί εκεί διαπίστωσαν ότι το παιδί έπασχε από δερματίτιδα και ότι το πρήξιμο στο μάτι, προκλήθηκε ύστερα από αλλεργική αντίδραση σε κάποιο υλικό. Η μητέρα γύρισε το ίδιο μεσημέρι στο σπίτι έχοντας αγοράσει καινούρια προϊόντα για το πρόσωπο του παιδιού.

Φυσικά ο πατέρας εξαγριώθηκε όμως η μητέρα δεν φαίνεται να αντιλήφθηκε την σοβαρότητα της κατάστασης. Του είπε νευριασμένη ότι φυσικά και αθέτησε τον λόγο της. Μάλιστα, του αποκάλυψε πως έβαφε το παιδί της και το έπαιρνε έτσι στην παιδική χαρά για να το θαυμάσουν οι υπόλοιπες μητέρες.

Η γνώμη μας για την ιστορία

Όπως αναφέραμε και στον πρόλογο δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τους γονείς, που δεν γνωρίζουν την επικινδυνότητα των παιδικών καλλυντικών ή που από αμέλεια άφησαν ξεχασμένο ένα κραγιόν ή μία σκιά σε ένα σημείο του σπιτιού, που το παιδί είχε πρόσβαση.

Σίγουρα όμως μπορούμε να θέσουμε ερωτήματα σε  έναν γονιό που για προσωπικό του όφελος θέτει σε κίνδυνο την ζωή του παιδιού. Το να εφαρμόζεις χημικά προϊόντα στο αγνό προσωπάκι ενός παιδιού, απλά και μόνο για να κερδίσεις πελατεία και προβολή είναι κάτι το απαράδεκτο.

Δεν νομίζουμε πως οι συγκεκριμένοι γονείς είναι σε θέση να αγαπήσουν πραγματικά τα παιδιά τους. Φυσικά στην παραπάνω ιστορία ο πατέρας είχε μερίδιο ευθύνης. Οι εντάσεις στο σπίτι καλό είναι να αποφεύγονται, όμως όταν ο ένας από τους δύο κάνει κάτι τόσο τραγικό, οφείλεις να πάρεις θέση προτού να είναι αργά.

Δείτε ακόμα Γιαγιά παραλίγο να σκοτώσει τον εγγονό της γιατί δεν πίστεψέ πως είναι αλλεργικός

Τέλος, η επικινδυνότητα του να προβάλλεις το παιδί σου στα social media, την ίδια στιγμή που κυκλοφορούν τόσοι άνθρωποι με πονηρές διαθέσεις εκεί έξω, είναι το λιγότερο ανεύθυνο. Συγγνώμη για την αυστηρή έκφραση, όμως όταν προβάλλεις το παιδί σου στα social media είναι λες και δίνεις την πρόσβαση για το παιδί, σε κάθε καρυδιάς καρύδι.

Αυτό από μόνο του είναι λάθος. Επίσης μας βρίσκει άκρως αντίθετους, η τάση που ξεκίνησε τον τελευταίο καιρό, η οποία λέει πως είναι πολύ γλυκό ένα παιδί να βάφεται και να ντύνεται σαν μεγάλος. Περιμένουμε και την δική σας άποψη.

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Photo cover via: enpareja.com

Close