φτιάξαμε-το-σπίτι-και-λίγο-πριν-πεθάνει-άλλαξε-την-διαθήκη-

Ο αναγνώστης αυτής της ιστορίας είναι έξαλλος, αφού η πεθερά του, τους έταξε ότι θα τους αφήσει το σπίτι, το ανακαίνισαν και λίγο πριν πεθάνει άλλαξε την διαθήκη.

Τα κληρονομικά είναι αιτία τσακωμού για πολλές οικογένειες δυστυχώς. Ο αναγνώστης αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας, ένα προσωπικό του ζήτημα που τον καίει και θέλει την συμβουλή μας. Η πεθερά του, τους είχε τάξει ότι θα τους αφήσει ένα σπίτι το οποίο και ανακαίνισαν αλλά λίγο πριν πεθάνει άλλαξε την διαθήκη. Διαβάστε παρακάτω: 

Ονομάζομαι Γρηγόρης και είμαι οικοδόμος στο επάγγελμα. Δουλεύω από 14 χρονών στο μαγαζί του πατέρα μου, ο οποίος είχε μαγαζί με γύψινα και κληρονόμησα την επιχείρηση αφού από τα 4 αδέρφια, μόνο εγώ ενδιαφέρθηκα.

Δείτε ακόμα Η μάνα μου είναι μυθομανής και με κάνει ρεζίλι στον σύντροφό μου

Είμαι ένας άνθρωπος που έχω δουλέψει πολύ σκληρά στην ζωή του και ποτέ μου δεν εξαρτήθηκα από τους άλλους. Μόνος μου ανέβασα την επιχείρηση του πατέρα μου, μόνος μου μεγάλωσα την οικογένειά μου και ποτέ δεν φορτώθηκα σε κανέναν οικονομικά.

Με την πεθερά μου όσο ζούσε είχαμε καλές σχέσεις. Μου έλεγε ότι είμαι προκομένος και τύχη για την κόρη της και θεωρούσα ότι το εννοούσε. Η γυναίκα μου έχει άλλον έναν αδερφό που δεν τα πήγαμε ποτέ καλά. Ήταν ζηλιάρης και πολύ συχνά πήγαινε κόντρα στην γυναίκα μου για μικροπράγματα.

φτιάξαμε-το-σπίτι-και-λίγο-πριν-πεθάνει-άλλαξε-την-διαθήκη-

Όταν η γυναίκα μου ήταν ακόμα 23 χρονών η μητέρα της, της είχε τάξει ένα διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη. Το διαμέρισμα ήταν πολύ παλιό. Ήταν ελαφρώς επιπλωμένο και είχε μερικές ηλεκτρικές συσκευές μέσα, όμως τα μωσαϊκά ήταν φθαρμένα, το παρκέ από μπεζ είχε γίνει μαύρο από την σαπίλα, το μπάνιο ήταν σκουριασμένο και οι σωληνώσεις φθαρμένες.

Δείτε ακόμα Ο γιος μου έκλεψε το ποδήλατο του κολλητού του – Τί να κάνω;

Τότε η γυναίκα μου ήταν ακόμα μικρή, οπότε δεν είχε τα λεφτά να το φτιάξει. Όταν όμως γνωριστήκαμε, παντρευτήκαμε και κάναμε δικά μας παιδιά, είπαμε να μαζέψουμε λεφτά και να το ανακαινίσουμε. Το ότι θα έμενε στην γυναίκα μου ήταν δεδομένο αφού προτού επισημοποιήσουμε αυτή την απόφαση το συζητήσαμε εκ νέου με την πεθερά μου.

Είπαμε λοιπόν να το ανακαινίσουμε εξολοκλήρου όχι για εμάς αλλά για τα παιδιά μας. Μήπως κάποιο αύριο μεθαύριο ήθελε να σπουδάσει Θεσσαλονίκη ή μήπως ήθελε κάποιο από τα δύο να το νοικιάσει αύριο μεθαύριο για να λαμβάνει κάτι τον μήνα.

φτιάξαμε-το-σπίτι-και-λίγο-πριν-πεθάνει-άλλαξε-την-διαθήκη-

Και φυσικά μέχρι να μεγαλώσουν τα παιδιά θα είχαμε ένα διαμέρισμα στην Θεσσαλονίκη αν θέλαμε να κάνουμε κάποια εκδρομή. Η πεθερά μου χάρηκε και συμφώνησε και το σπίτι ανακαινίστηκε. Δεν θέλω να σας πω πόσα χρήματα δώσαμε, αλλά δώσαμε αρκετά.

Δείτε ακόμα Ο πατέρας μου εγκατέλειψε την μάνα μου στα 65 της για άλλον άντρα και έχει πέσει σε κατάθλιψη

Σκεφτείτε μόνο, ότι μόνο το μπάνιο έκανε 1.600 ευρώ φιλική τιμή. Και λίγο πριν πεθάνει η πεθερά μου άλλαξε την διαθήκη και άφησε το διαμέρισμα στον γιο της. Ο οποίος γιος έχει ήδη ένα διαμέρισμα στην Αθήνα.

Δεν ξέρω με ποια λογική το έκανε αυτό το πράγμα. Στην διαθήκη έλεγε ότι ο γιος της είναι ανώριμος και θέλει να ξέρει ότι μπορεί να είναι οικονομικά εξασφαλισμένος και μετά τον θάνατο. Σε αντίθεση με την Μυρτώ, την γυναίκα μου, που έχει εμένα για άντρα και σίγουρα θα τα καταφέρουμε.

φτιάξαμε-το-σπίτι-και-λίγο-πριν-πεθάνει-άλλαξε-την-διαθήκη-

Θέλω να προσβάλλουμε την διαθήκη αλλά η γυναίκα μου φοβάται την αντιδικία. Δεν θέλει λέει να γίνουμε αυτά που κοροϊδεύουμε. Τί να κάνω παιδιά; Να την πιέσω;

All photos via: Pinterest

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

Close