ο-άντρας-μου-είναι-βαρετός-τα-Χριστούγεννα-

Με τον άντρα μου εδώ και 5 χρόνια κάνουμε Χριστούγεννα μόνοι μας και κοιμόμαστε από τις 11, βαρέθηκα πια. Η αναγνώστρια αποφάσισε να μοιραστεί το πρόβλημά της μαζί μας.

Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή όπου αποτελούν αφορμή για λίγη παραπάνω διασκέδαση με τους δικούς μας ανθρώπους. Οικογενειακά τραπέζια, διασκέδαση με το άλλο μας μισό ή τους φίλους μας, ταξίδια και βόλτες στα μαγαζιά.

Όμως φαίνεται πως δεν έχουν όλοι την ίδια ανάγκη. Τι γίνεται λοιπόν όταν είσαι παντρεμένη με έναν άνθρωπο που ακόμη και τα Χριστούγεννα δεν είναι και η ψυχή του πάρτι; Φαίνεται πως αυτό το πρόβλημα αντιμετωπίζει η αναγνώστρια και θέλει να ανοίξει την καρδιά της και να ζητήσει την άποψή μας. Διαβάστε παρακάτω: 

Η ιστορία

Τα Χριστούγεννα είναι μία εποχή που πάντα μου άρεσε. Θυμάμαι πριν παντρευτώ κάθε χρόνο πηγαίναμε και από ένα ταξίδι, πότε με φίλους και πότε οι δυο μας. Γενικά πριν παντρευτώ τα πάντα ήταν διαφορετικά. Ακόμη κι αν εκείνος ήταν μερικές φορές κλεισμένος στον εαυτό του εγώ έβρισκα την άκρη μου και διασκέδαζα.

Για να καταλάβετε ο άντρας μου είναι Ζυγός. Αν αυτό δεν σας λέει κάτι, θα σας εξηγήσω εγώ. Είναι ένας άνθρωπος αρκετά κλειστός και συνεσταλμένος. Ενδιαφέρεται για κοινωνικά προβλήματα, για την οικονομική κρίση, την θρησκεία.

Γενικά είναι ένας προβληματισμένος άνθρωπος και του αρέσει να διαβάζει βιβλία και να ακούει μουσική. Η αλήθεια είναι πως δουλεύει αρκετά οπότε ακόμη και στις διακοπές μας θέλει περισσότερο να κοιμάται παρά να διασκεδάζει.

Δείτε ακόμα Η κόρη μου είναι 17 και θέλει να κάνει Χριστούγεννα χωρίς εμάς

Βέβαια πριν παντρευτούμε κουτσά στραβά κάπως τον παράσερνα. Μην φανταστείτε τρομερά πράγματα, όμως από το να περνούσαμε όλη μέρα στο ξενοδοχείο, βγαίναμε και για ένα ποτό. Μετά τον γάμο ήρθε και απόγινε που λέμε.

Τα τελευταία 5 χρόνια λοιπόν ο άντρας μου δηλώνει αγνωστικιστής στο θρήσκευμα και πιστεύει ότι τα Χριστούγεννα είναι μία καπιταλιστική γιορτή που μόνο το κέρδος έχει ως βάση και τίποτα άλλο. Δεν βρίσκει λοιπόν τον λόγο να τα γιορτάσει.

Κουτσά στραβά και πάλι τον έπεισα να τρώμε κάθε χρόνο με τα καλά μας αλλά ακόμη και αυτό ξινό μου το βγάζει. Όλο πετάει σπόντες για το ότι έχω πέσει θύμα της κατανάλωσης και άλλα τέτοια κουλά. Όπως και να ‘χει με έχει κουράσει αυτή η κατάσταση.

Δείτε ακόμα Η πεθερά μου δεν μαγειρεύει καλά και δεν θέλω να μαγειρέψει εκείνη για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Καταλαβαίνω ότι δεν γιορτάζει τα Χριστούγεννα. Η αλήθεια είναι πως και γω τα γιορτάζω περισσότερο για το τζέρτζελο. Το θέμα είναι όμως ότι δεν γίνεται νέοι άνθρωποι στα 30 μας και να μένουμε κλεισμένοι μέσα στο σπίτι ακόμη και τις μέρες που όλοι είναι έξω και διασκεδάζουν.

Μου λέει ότι δεν θέλει να βγαίνει με τους φίλους μας τέτοιες μέρες γιατί πάνε σε μαγαζιά και τέτοιες μέρες τα μαγαζιά είναι ανυπόφορα. Από πέρσι όμως που όλα ήταν κλειστά όμως δεν είχε δικαιολογία και ξεκίνησε τα “φοβάμαι τον κορονοϊό”. Που το καταλαβαίνω και αυτό αλλά τέσσερα άτομα θα ήμασταν όλοι μαζί.

Μέχρι και η κυβέρνηση το επέτρεπε. Δεν ξέρω τι να κάνω πλέον. Φέτος το πήρα απόφαση. Θα τον αφήσω σπίτι με τον Καρλ Μαρξ και θα βγω. Κι αν έχει πρόβλημα να ακολουθήσει. Εγώ δεν πρόκειται να θαφτώ στο σπίτι από τα 30 επειδή εκείνος είναι κουλτουριάρης. Λες και οι πολιτικοποιημένοι δεν διασκεδάζουν!

Photo cover via: sofiaccessoriesthiva.gr

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close