Νομίζω ότι η αδερφή μου με ζηλεύει και βάζει λόγια στον άντρα μου! Τι να κάνω;

Συνήθως τα αδέρφια μεταξύ τους έχουν πολύ έντονο και ιδιαίτερο δέσιμο. Βασίζονται το ένα στο άλλο και η αγάπη τους δεν συγκρίνεται. Δεν είναι πάντα έτσι όμως.

Υπάρχουν μερικά αδέρφια, που συνεχώς βρίσκονται στην κόντρα. Όπως η αναγνώστρια της σημερινής ιστορίας που φαίνεται ότι με την αδερφή της, δεν έχει τόσο καλές σχέσεις.

Μάλιστα, σύμφωνα με την αναγνώστρια, η αδερφή της δεν δίστασε να βάλει λόγια στον άντρα της αναγνώστριας μας, για να καταφέρει να τους χωρίσει ή έστω  να τους κάνει να τσακωθούν πολύ. Διαβάστε παρακάτω και πείτε μας την άποψη σας:

Με την αδερφή μου έχω μεγάλη διαφορά ηλικίας. Εγώ γεννήθηκα 20 χρόνια μετά από αυτή. Όπως είναι λογικό οι γονείς μου ξετρελάθηκαν με το καινούριο μwρο και φαίνεται πως η 20χρονη τότε αδερφή μου δεν μπόρεσε να το αποδεχτεί ποτέ αυτό.

Δείτε ακόμα Μετά την πρώτη μου εγκυμοσύνη πήρα πολλά κιλά και νομίζω ότι ο άντρας μου με απατά! Τι να κάνω;

Ποτέ δεν είχαμε καλές σχέσεις. Παρόλο που ήταν τόσο μεγαλύτερη από εμένα και θα έπρεπε να ήταν σαν δεύτερη μητέρα μου, η αδερφή μου πολλές φορές με μάλωνε χωρίς λόγο, έλεγε ψέματα στους γονείς μου ότι έκανα πράγματα που δεν είχα κάνει ποτέ.

Σαν παιδί, προσπαθούσα μερικές φορές να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, αλλά ήταν πάντοτε ο λόγος μου ενάντια στον δικό της. Οπότε οι γονείς μου ποτέ δεν πίστευαν εμένα! Όσο μεγάλωνα και μεγάλωνε, καταλαβαίναμε ότι δεν ταιριάζουμε και κρατήσαμε τυπικές σχέσεις.

Νομίζω ότι η αδερφή μου με ζηλεύει και βάζει λόγια στον άντρα μου! Τι να κάνω;

Πάντα υπήρχε μια άτυπη κόντρα και την καταλάβαινα κάθε φορά που η μητέρα μου, μου επέτρεπε στα 16 να βγω με τους φίλους μου, κι εκείνη προσπαθούσε να της αλλάξει γνώμη! Είχα συμβιβαστεί με την ιδέα ότι δεν ταιριάζω με την αδερφή μου. Είχα σκεφτεί πολλές φορές ότι για κάποιο λόγο δεν με χωνεύει και ακόμη και αυτό το είχα αποδεχτεί.

Δεν διαλέγεις την οικογένειά σου. Είναι λογικό να μην χωνεύεις τα αδέρφια σου σε ορισμένες περιπτώσεις. Ε, η αδερφή μου, άνηκε σε αυτή την περίπτωση, που δεν μπορούσε με τίποτα να χωνέψει έμενα! Στα 18 μου, γνώρισα τον σύζυγό μου.

Ήταν εφηβικός ερwτας που κρατάει μέχρι και σήμερα! Δεν σπούδασα κάπου. Στα 20 παντρευτήκαμε και στα 22 μας κάναμε το πρώτο μας παιδί. Φυσικά η αδερφή μου σε όλα αυτά ήταν κατά. Έλεγε δεξιά και αριστερά ότι βιάζομαι να μεγαλώσω. Ότι ακόμη δεν ξέρω πως να συντηρώ τον εαυτό μου και θέλω να συντηρήσω και ένα παιδί.

Έλεγε ότι οι γονείς μου έχουν στερηθεί τόσα, για να καταλήξω να γίνω χαρωπή νοικοκυρά χωρίς σπουδές και πτυχία στα χέρια μου. Αφήνω ασχολίαστο το γεγονός ότι με την ζωή μου μπορώ να κάνω ο,τι θέλω εγώ. Ποτέ μου δεν έγινα χαρωπή νοικοκυρά.

Δείτε ακόμα Ο σύντροφός μου έχει παιδί από τον πρώτο του γάμο & το παιδί δεν με αποδέχεται! Αναγνώστρια ζητάει την συμβουλή μας

Δούλευα από την στιγμή που παντρεύτηκα και ακόμη και όταν κάναμε το πρώτο μας παιδί εγώ και ο σύζυγός μου δουλεύαμε κανονικά. Δεν χρειάζονται πάντα πτυχία για να βρεις δουλειά αδερφούλα! Τα χρόνια περνούσαν κι εγώ είχα φτιάξει πια δική μου οικογένεια.

Λίγα λόγια για εκείνη…

Εκείνη, διατηρεί δεσμό τα τελευταία χρονιά με έναν συνομήλικο της. Δεν το συζητούν για γάμους και παιδιά. Η αδερφή μου δεν νομίζω να είναι σε θέση να δείξει τόση αγάπη και τρυφερότητα, για όλη της τη ζωή σε έναν άνθρωπο. Ίσως το να μη θέλει να φέρει στον κόσμο παιδιά, να είναι η μόνη σοφή κίνηση που έχει κάνει μέχρι τώρα.

Ο σύντροφος της από την άλλη είναι συμπαθητικός άνθρωπος. Όσες φορές έχουμε συναντηθεί είναι ευγενικός μαζί μου και μάλιστα με το παιδί μου, τα πηγαίνει πολύ καλά γιατί παίζουν και οι δυο τα ίδια παιχνίδια στο Playstation! Εγώ με την αδερφή μου, κάνουμε μερικές φορές το τραπέζι η μια στην άλλη.

Έχουμε μόνο η μία την άλλη

Από την στιγμή που οι γονείς μας έφυγαν από την ζωή έχουμε μόνο η μια την άλλη. Παρόλα αυτά φαίνεται πως μόνο εγώ κάνω προσπάθειες για να διατηρήσουμε αυτή τη σχέση σε ένα σωστό επίπεδο. Στα τραπέζια λοιπόν, προσπαθούμε να διατηρήσουμε ένα πολιτισμένο κλίμα, αλλά σπάνια τα καταφέρνουμε.

Δεν έχουμε τσακωθεί ποτέ άσχημα, όμως αν πιει κάνα ποτηράκι παραπάνω ξεκινάει τις κακίες, που εγώ με τα βίας την ανέχομαι. “Έχεις παχύνει” “Δεν το μαγείρεψες σωστά το κατσικάκι. ΕΓΩ ΘΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΩ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ” “Δεν είναι σωστή η τάδε λέξη, αυτή είναι η σωστή, αλλά δεν έβγαλες κι ένα Πανεπιστήμιο για να ξέρεις” .

Όλα αυτά τα σχόλια δεν μπορείς να τα αντιμετωπίζεις πάντα χιουμοριστικά ή σαν να μην καταλαβαίνεις ότι δεν πρόκειται για αδερφικές συμβουλές αλλά για καρφιά. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι την προηγούμενη Κυριακή!

Το παιδί είχε κανονίσει να βγει με κάτι φίλους του και να μείνει στο σπίτι του ενός για το βράδυ. Έτσι, αποφασίσαμε μ ε τον σύζυγό μου να κάνουμε ένα αναθεματισμένο τραπέζι στην αδερφή μου και τον σύντροφό της. Έφτιαξα το αγαπημένο της φαγητό, έβαλα τα καλά μου και την υποδέχτηκα.

Νομίζω ότι η αδερφή μου με ζηλεύει και βάζει λόγια στον άντρα μου!

Αφού κάτσαμε όλοι μαζί στο τραπέζι και τα πράγματα κυλούσαν ανέλπιστα καλά, κάποια στιγμή κάπως πήγε το θέμα στους εφηβικούς μας ερwτες. Εγώ σαν έφηβη την έζησα τη ζωή μου. Είχα τα φλερτ μου, όμως ο πρώτος μου σε όλα ήταν ο σύζυγος μου!

Δείτε ακόμα Ο γαμπρός μου είναι βiαιος με το εγγόνι μου και η κoρη μου τον καλύπτει! Τι να κάνω;

Δεν ξέρω πως της ήρθε – ή μάλλον ξέρω, αλλά ας όψεται που δεν την έπιασα από το μαλλί εκείνη τη στιγμή – , σε ένα αγoρι που είχα γνωρίσει λίγο πριν τον σύζυγο μου. Σαν 18χρονη που δεν ήξερε τι ήθελε εκείνη τη περίοδο δεχόμουν τα πυρά από δυο ανθρώπους κι εγώ εν τελεί διάλεξα τον σύζυγο.

Παρόλα αυτά, πριν πάρω την τελική απόφαση. έβγαινα και με τους δυο. Δεν είχα κάνει κάτι και με τους δυο, αλλά δεν ήμουν φιλική και με κανέναν από τους δυο. Ήμουν 18 χρονών. Έκανα ένα λάθος για 1 μήνα. Τέλος. Ο σύζυγος μου αυτό δε το γνώριζε. Όταν λοιπόν έφτασε το θέμα εκεί έβλεπα ότι η αδερφή μου ήταν έτοιμη να τα αποκαλύψει όλα.

Εγώ από την μια δεν ενδιαφερόμουν γιατί θεώρησα ότι μετά από τόσα χρόνια δεν θα τον νοιάζει ούτε εκείνον. Από την άλλη όμως δεν ήξερα κατά πόσο ήμουν έτοιμη να δεχτό σκηνή ζηλοτυπίας για κάτι που έγινε τόσα χρόνια πριν! Φυσικά και τα ξεφούρνισε όλα όμως.

Νομίζω ότι η αδερφή μου με ζηλεύει και βάζει λόγια στον άντρα μου! Τι να κάνω;

Προσπάθησα να τα μπαλώσω αλλά δεν προσπάθησα και τόσο γιατί είδα ότι ο σύζυγος μου απογοητεύτηκε λίγο άλλα δεν έδωσε και βάση. Εντάξει σίγουρα του είχα χαλάσει αυτήν την ρομαντική εικόνα που είχε για μένα στις αρχές αλλά ήμασταν και οι δυο 18. Είμαι σίγουρη ότι κι εκείνος δεν ήταν απόλυτα ειλικρινής μαζί μου από τις πρώτες μέρες.

Η στάση του όμως μετά από αυτό το τραπέζι άλλαξε. Φυσικά πίστεψα ότι είχε να κάνει με εκείνη την είδηση. Όμως φαίνεται πως δεν ήταν αυτό.

Γιατί όταν τον έπιασα να του μιλήσω και να του εξηγήσω ότι κάνει σαν παιδί  που σκέφτεται κάτι που εδώ και καιρό έχει θαφτεί, μου είπε ότι είναι διαφορετικό να βγαίνω ραντεβού, και διαφορετικό να το παίζω…παρθένα ενώ δεν ήμουν!

Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν σχήμα λόγου. Οπότε δεν απάντησα γρήγορα. Όμως μετά μου είπε ότι έμαθε από την αδερφή μου, ότι ο πρώτος μου ήταν αυτός και όχι ο σύζυγός μου. Και ότι στη συνέχεια διάλεξα τον σύζυγό μου επειδή ο σύζυγός μου, με κέρδισε παραπάνω. Αλλά επειδή φοβήθηκα λέει να του πω την αλήθεια του το έπαιξα…παρθένα!

Τι να κάνω;

Δεν το πιστεύω κοτζάμ γυναίκα να κάθεται να λέει τέτοια πράγματα για μένα στον άντρα μου. Φυσικά και δε θα ξανά πατήσει το πόδι της εδώ μέσα και φυσικά με τον σύζυγο μου τα λύσαμε. Του εξήγησα, του ορκίστηκα και φαίνεται καλύτερα τώρα. Που και που μου πετάει μερικές σπόντες αλλά μέχρι εκεί.

Δεν ξέρω τι να κάνω. Θέλω με κάποιον τρόπο να πάρω το αίμα μου πίσω και δεν ξέρω με ποιον. Πιστεύετε ότι αξίζει να ασχοληθώ ή απλά να ξεκόψω;

Cover photo via: boro.gr

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

Close