ο-αδερφός-μου-είναι-24-και-τον-χαρτζιλικώνουν-ακόμη-οι-γονείς-

Ο αδερφός μου είναι 24 χρονών και ακόμη τον χαρτζιλικώνουν οι γονείς μας. Ο αναγνώστης ζητάει την άποψή μας.

Πολλές φορές οι γονείς κακομαθαίνουν τα παιδιά τους και ειδικά στην Ελλάδα που δεν αφήνουμε τα παιδιά μας να απογαλακτιστούν με τίποτα. Νομίζουμε ότι το κάνουμε για το καλό τους, όμως τους κάνουμε παραπάνω κακό παρά καλό.

Ένας αναγνώστης αποφάσισε να μοιραστεί ένα πρόβλημα αλλά και ένα παράπονο μαζί μας. Ο αδερφός του είναι 24 χρονών και τον χαρτζιλικώνουν ακόμη οι γονείς του σύμφωνα με τον αναγνώστη. Ποια είναι η δική σας άποψη; Διαβάστε παρακάτω: 

Ο αδερφός μου είναι 24 χρονών και ακόμη τον χαρτζιλικώνουν οι γονείς μας

Ονομάζομαι Βαγγέλης και είμαι 36 ετών. Έχω μεγάλη διαφορά ηλικίας με τον αδερφό μου και ήταν και ο λόγος που πάντα ένιωθα πως πρέπει να τον προστατεύσω και είχαμε ανέκαθεν μία άριστη σχέση. Μπορεί οι γονείς μας να τον ξεχώριζαν αλλά επειδή το έκαναν πολύ χαριτωμένα δεν έδινα σημασία και τους δούλευα κιόλας όταν το έκαναν.

Όμως πλέον ο αδερφός μου έχει φτάσει 24 ετών και ξεκινάει να με εκνευρίζει η συμπεριφορά του. Αρχικά ήταν πάντα το μικρό και το καλομαθημένο της οικογένειας. Βγήκε για καφέδες και κοκτέιλ πιο νωρίς από τα άλλα παιδιά διότι είχε εμένα που τον έπαιρνα μαζί.

ο-αδερφός-μου-είναι-24-και-τον-χαρτζιλικώνουν-ακόμη-οι-γονείς-

Του αγόρασαν οι γονείς μου μηχανάκι στα 18 ενώ εγώ το πήρα μόνος μου στα 22. Πάντα είχε το θράσος να λέει και να κάνει πράγματα που οι γονείς μου σε εμένα δεν θα ανεχόντουσαν και γενικότερα τον καλομαθαίναμε όλοι μαζί, όχι μόνο εκείνοι.

Δείτε ακόμα Νομίζω πως ερωτεύομαι τον κολλητό της κoρης μου

Πλέον όμως η συμπεριφορά του νομίζω ξεπερνάει τα όρια. Είναι 24 ετών, ακόμη “σπουδάζει” και δεν έχει δουλέψει ποτέ στην ζωή του. Κάθεται και παίρνει από την μαμά και τον μπαμπά 20αρικα για να βγαίνει ραντεβού και βόλτες και δεν ντρέπεται.

ο-αδερφός-μου-είναι-24-και-τον-χαρτζιλικώνουν-ακόμη-οι-γονείς-

Εγώ στα 24 έκανα ήδη δύο δουλειές. Εντάξει το ξέρω ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και υπάρχει μεγάλη ανεργία. Δεν έψαξε όμως και ποτέ για να πω ότι είναι άλλο ένα θύμα της ανεργίας στην χώρα. Μία φορά δούλεψε για 5 μέρες σαν εξωτερικός πωλητής περιοδικού και κάτι έγινε.

Του πληρώνουν τις διακοπές του, τα ρούχα του, τους καφέδες και τις βόλτες τους. Δεν έχει κανένα στόχο για το μέλλον. Δεν τον ενδιαφέρει να μείνει μόνος του αφού θα χάσει την βόλη του και όσο μεγαλώνει νομίζω ότι γίνεται όλο και πιο κακομαθημένος και μαμάκιας.

Δείτε ακόμα Το παιδί μου έχει αδυναμία στον πατέρα του και ζηλεύω

Προσπάθησα αρκετές φορές να του μιλήσω. Θέλω το καλό του. Προσπάθησα να του εξηγήσω για ποιον λόγο πρέπει να είμαστε ανεξάρτητοι, ότι η μαμά και ο μπαμπάς είναι πλέον συνταξιούχοι και έχουν πολλά προβλήματα στο κεφάλι τους για να έχουν και το οικονομικό βάρος του αδερφού μου.

Του είπα ότι όλα τα παιδιά της ηλικίας του θέλουν να μείνουν μόνα τους, να κάνουν τρέλες, να ανεξαρτητοποιηθούν. Αυτός μου λέει συνεχώς ότι εγώ δεν ξέρω και δεν καταλαβαίνω και πως δεν πρόκειται να δουλέψει σαν σερβιτόρος για πενταροδεκάρες.

Όταν βέβαια του λέω ότι μπορεί να ασχοληθεί τουλάχιστον με αυτή την σχολή που δεν θα την τελειώσει ποτέ όπως πάει μου αλλάζει θέμα ή δεν μιλάει. Αγχώνομαι γι’ αυτό το παιδί σαν να ήταν γιος μου. Όταν μιλάω στους γονείς μας πετούν χαρταετό.

ο-αδερφός-μου-είναι-24-και-τον-χαρτζιλικώνουν-ακόμη-οι-γονείς-

Δείτε ακόμα Με παράτησε για να ζήσει με την πρώην του και το παιδί τους στην Γερμανία

Νομίζουν ότι ο μικρός είναι ακόμη μικρός. Βλέπουν εμένα που κοντεύω τα 40 και εκείνον και νομίζουν ότι είναι ακόμη μωρό. Δεν καταλαβαίνουν όμως ότι με αυτόν τον τρόπο τον καταστρέφουν. Δεν ξέρω τι να κάνω πια αλλά με απασχολεί πολύ το ζήτημα…

All photos via: Pinterest

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close