το-παιδί-έχει-αδυναμία-στον-μπαμπά-κι-εγώ-ζηλεύω-

Το παιδί μου έχει αδυναμία στον πατέρα του & ζηλεύω. Η αναγνώστρια ζητάει την συμβουλή μας.

Πολλά παιδιά έχουν μία αδυναμία στον έναν από τους δύο γονείς. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν αγαπούν και τον άλλον γονιό. Όμως πολλοί γονείς αναπτύσσουν ένα αίσθημα ζήλειας όταν βλέπουν πως το παιδί έχει αδυναμία στον έναν γονιό και όχι στον άλλον.

Αυτό φαίνεται πως συμβαίνει και με αυτή την μητέρα. Το παιδί της, έχει αδυναμία στον πατέρα του και αυτό αντί να την κάνει να χαίρεται, ζηλεύει. Θεωρούμε πως είναι ένα ανθρώπινο συναίσθημα που όμως θα πρέπει να φύγει σύντομα. Γι’ αυτό και ζήτησε την συμβουλή σας και θα χαρούμε πολύ να την δώσετε. Διαβάστε παρακάτω: 

Το παιδί μου έχει αδυναμία στον πατέρα του & ζηλεύω

Ονομάζομαι Δέσποινα και έχω ένα κ@ριτσάκι 2 ετών. Η μικρή μου ήρθε δύσκολα στον κόσμο αφού προσπαθούσαμε πολλά χρόνια για να γίνουμε γονείς χωρίς επιτυχία. Τελικά τα καταφέραμε με την μέθοδο της εξωσωματικής.

Φυσικά κι εγώ και ο άντρας μου είμαστε ευτυχισμένοι και στην σχέση μας και σαν γονείς. Μόνο που αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα και θέλω πολύ την συμβουλή σας, διότι ντρέπομαι να το πω στους δικούς μου ανθρώπους. Νομίζω πως τον τελευταίο καιρό ζηλεύω την σχέση της κόρης μου με τον άντρα μου.

το-παιδί-έχει-αδυναμία-στον-μπαμπά-κι-εγώ-ζηλεύω-

Για να καταλάβετε, πριν 3 μήνες πήρα προαγωγή και αυτό σημαίνει πως χρειάζεται να δουλεύω περισσότερες ώρες. Μάλιστα μερικές φορές χρειάζεται να δουλεύω και υπερωρίες. Ο άντρας μου από την άλλη είναι πιο τυχερός διότι είναι σε μία δουλειά με συγκεκριμένο ωράριο. Δουλεύει από τα χαράματα μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Δείτε ακόμα Με παράτησε για να ζήσει με την πρώην του και το παιδί τους στην Γερμανία

Τα πρωινά λοιπόν κρατάει την μικρή πότε η μάνα του πότε η μάνα μου και τα μεσημέρια αλλά και τα απογεύματα ή τα βράδια – ανάλογα την μέρα – ο άντρας μου ή εγώ με τον άντρα μου. Επειδή λοιπόν η κoρη μας, περνάει πολύ χρόνο με τον πατέρα της τον τελευταίο καιρό έχει αναπτύξει μία ιδιαίτερη σχέση μαζί του.

το-παιδί-έχει-αδυναμία-στον-μπαμπά-κι-εγώ-ζηλεύω-

Δεν είναι απλά ότι του έχει αδυναμία. Είναι ότι για οτιδήποτε συμβαίνει στην μικρή η μικρή απευθύνεται στον πατέρα της. Χτύπησε; Πεινάει; Διψάει; Θέλει βόλτα; Όλα στον μπαμπά. Στην αρχή δεν έδινα πολύ σημασία και χαιρόμουν και λίγο που οι δυο τους τα πάνε τόσο καλά.

Πλέον όμως αρχίζει και με στεναχωρεί και με κάνει να ζηλεύω. Ξέρω ότι οι κoρες έχουν αδυναμία στους μπαμπάδες τους, όμως είναι άλλο να έχει αδυναμία και είναι άλλο την θέση της μαμάς να την έχει πάρει ο μπαμπάς στην ζωή της.

Δείτε ακόμα Έμεινα έγκυος και ο άντρας μου με πιέζει να ρίξω το παιδί

Νιώθω τύψεις που πρέπει να δουλεύω τόσες ώρες αλλά δεν έχω άλλη επιλογή διότι οικονομικά δεν τα φέρνουμε εύκολα και αυτή η προαγωγή είναι μία ανάσα. Νιώθω ζήλεια που ο πατέρας της με αντικαθιστά και νιώθω άχρηστη μητέρα που περισσότερο υπολογίζει αυτόν από ότι εμένα.

το-παιδί-έχει-αδυναμία-στον-μπαμπά-κι-εγώ-ζηλεύω-

Φυσικά δεν το έχω συζητήσει με κανέναν. Στον άντρα μου ντρέπομαι να το πω όπως και σε όλους τους υπόλοιπους και φοβάμαι μην με παρεξηγήσουν.

Τις τελευταίες εβδομάδες κάνω προσπάθειες να την πλησιάσω όπως παλιά αλλά νιώθω ότι είναι μάταιος κόπος. Είναι φυσιολογικά αυτά που νιώθω ή με έχουν βαρέσει οι τύψεις και η κούραση στο κεφάλι;

All photos via: masandpas.com

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close