ο-άντρας-μου-είναι-άνεργος-και-δεν-δέχεται-την-δουλειά-που-του-προσφέρει-ο-πατέρας-μου-

Ο άντρας μου είναι άνεργος 1 χρόνο και δεν δέχεται την δουλειά του πατέρα μου επειδή δεν του ταιριάζει. Η αναγνώστρια ζητάει την συμβουλή σας.

Η ανεργία είναι το πρόβλημα της εποχής. Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που έχουν μείνει άνεργοι αλλά δυστυχώς τα έξοδα συνεχίζουν να τρέχουν. Έτσι ψάχνουν μανιωδώς καινούρια εργασία και περιμένουν επιτέλους τα οικονομικά τους να ορθοποδήσουν και πάλι.

Ο άντρας της αναγνώστριας που μοιράστηκε την ιστορία της μαζί μας, είναι άνεργος εδώ και 1 χρόνο. Ενώ ο πατέρας της του προσφέρει δουλειά, εκείνος αρνείται να την πάρει διότι όπως λέει δεν είναι στο αντικείμενό του και δεν του ταιριάζει. Ποια είναι η γνώμη σας; Διαβάστε παρακάτω: 

Δείτε ακόμα Μετά από 16 χρόνια ο γιός μου θα γνωρίσει τον πατέρα του και είμαι έξαλλη

Με τον άντρα μου είμαστε παντρεμένοι 10 χρόνια και η αλήθεια είναι πως δεν τα πήγαινε ποτέ καλά με τους γονείς μου. Οι γονείς μου πίστευαν ανέκαθεν ότι αξίζω κάτι καλύτερο και ο άντρας μου πίστευε φυσικά ότι τον αδικούσαν.

Ο άντρας μου δούλευε σε μία εταιρία μάρκετινγκ καθώς είχε σπουδάσει επιχειρήσεις. Μετά από περικοπές όμως έμεινε άνεργος μαζί με άλλους 20 συναδέλφους. Η κατάσταση έχει γίνει πολύ άσχημη. Πάλι καλά δεν έχουμε δικά μας παιδιά αλλά εγώ είμαι καθηγήτρια Αγγλικών και μόνο από τα ιδιαίτερα δεν βγαίνει το μηνιάτικο.

Προσπαθούμε να μην γίνεται, όμως πολλές φορές αναγκαζόμαστε να τρώμε από τα έτοιμα για μερικούς λογαριασμούς ή για μερικά έξοδα που δεν είχαμε προβλέψει. Τα έτοιμα τελειώνουν όμως και όλη αυτή η κατάσταση όσο περνάει ο καιρός με αγχώνει όλο και περισσότερο.

Δείτε ακόμα Η πεθερά μου δεν φωνάζει το παιδί με το όνομά του αλλά με το όνομα που ήθελε να του δώσουμε

Τσακωνόμαστε συνέχεια διότι η ανεργία φέρνει γκρίνια και έχω και τους γονείς μου να με πρήζουν κάθε μέρα ότι είναι τεμπέλης επειδή δεν γίνεται 1 χρόνο να μην έχει βρει κάτι. Εκείνος λέει ότι δεν υπάρχουν θέσεις στο αντικείμενό του και αυτό με εκνευρίζει απίστευτα.

Καταλαβαίνω ότι θέλει να ασχοληθεί με κάτι που του αρέσει όμως όταν σφίγγουν οι πωποί και με τόση ανεργία γύρω μας, θεωρώ πως είναι πολυτέλεια να θες κάτι αποκλειστικά στο αντικείμενό σου. Ξεκινά να καταπιάνεσαι με ό,τι σου τύχει για να καλύψουμε μερικές τρύπες και συνεχίζεις την αναζήτηση ενώ έχεις όμως μία δουλειά από πίσω.

Της ίδιας άποψης φυσικά είναι και ο πατέρας μου ο οποίος διαθέτει μαγαζί με ψιλικά και είδη δώρων σε μία γειτονιά της Θεσσαλονίκης. Το μαγαζί έχει λίγο από όλα και η αλήθεια είναι ότι πάει πολύ καλά και έχει σταθερή πελατεία παρόλο που έχουν ανοίξει αλυσίδες καταστημάτων εκεί κοντά.

Δείτε ακόμα Ο γιός μου παντρεύεται μητέρα τριών παιδιών και είμαι περήφανη γι’ αυτόν

Αυτό συμβαίνει επειδή ο πατέρας μου είναι κοινωνικός και εξυπηρετεί πολλές φορές γείτονες με βερεσέδια. Αυτό η γειτονιά το εκτιμά οπότε κάθε φορά τον προτιμά. Πρότεινε λοιπόν στον άντρα μου να του δώσει το ψιλικατζίδικο.

Να του δείξει πως δουλεύει το μαγαζί, πως πρέπει να χειρίζεται τους γείτονες σχετικά με τα βερεσέδια και να το κρατάει από το μεσημέρι μέχρι τα βράδια. Ο πατέρας μου θέλει να το έχει από το πρωί μέχρι το μεσημέρι, διότι μεγαλώνει και κουράστηκε.

Τόσα χρόνια τον βοηθούσε και η μάνα μου αλλά και οι δύο δεν έχουν τα ίδια κουράγια. Του έταξε μάλιστα ότι αν τα πάει καλά, το μαγαζί θα το αφήσει σε εκείνον μέσω του ονόματός μου φυσικά. Θα το γράψει σε μένα και στην συνέχεια ο άντρας μου θα έχει δική του επιχείρηση με πολύ καλές βάσεις.

Δείτε ακόμα Η νύφη μου με υποτιμάει επειδή δεν έβγαλα το σχολείο

Ο άντρας μου όμως ανένδοτος. Δεν καταδέχεται λέει να γίνει ψιλικαντζής. Έχει φάει τα χρόνια του λέει στα θρανία για να σπουδάσει επιχειρήσεις και θα καταλήξει να πουλάει τσιγάρα, τσίχλες, τυχερές σακούλες και όζες; (μανό, συγγνώμη για την προφορά).

Φυσικά με αυτά που λέει επιβεβαιώνει και τους δύο μου γονείς οι οποίοι λένε ότι είναι τεμπέλης κι εγώ έρχομαι διπλή φορά σε δύσκολη θέση αφού από την μία αγχώνομαι για τα οικονομικά μας και από την άλλη δεν θέλω οι γονείς μου να έχουν κακή άποψη για τον άντρα μου.

Αλλά τι να σου κάνουν και αυτοί; Και ‘γω στην θέση τους το ίδιο θα έκανα. Τι να κάνω; Πως να τον πείσω να λογικευτεί και να δεχτεί την δουλειά; Έχω κουραστεί πια να δουλεύω 15 ώρες την ημέρα με τα ιδιαίτερα για να τα βγάζουμε πέρα και αυτός να κάθεται αγάς στον καναπέ και να περιμένει θέση σε εταιρία ενώ ο κόσμος πεινάει.

Photo cover via: newsbomb.gr

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close