μετά-από-16-χρόνια-ο-γιός-μου-αποφάσισε-να-γνωρίσει-τον-βιολογικό-του-πατέρα-

Μετά από 16 χρόνια ο γιός μου θα γνωρίσει τον πατέρα του και είμαι έξαλλη. Αυτή η αναγνώστρια ζητάει την άποψη σας.

Υπάρχουν πατεράδες που φοβήθηκαν ή δεν ήταν σε θέση να αναλάβουν τις ευθύνες τους όταν έπρεπε. Πατεράδες που δεν στάθηκαν δίπλα στα παιδιά τους και άφησαν τις μητέρες να σηκώσουν όλα τα βάρη των ευθυνών πάνω τους.

Ένας τέτοιας πατέρας είναι και ο πατέρας της σημερινής μας ιστορίας. Η αναγνώστρια δεν στάθηκε τυχερή και έφερε στον κόσμο ένα αγ@ράκι που για ένα μεγάλο μέρος της ζωής του (όλη του τη ζωή δηλαδή) είχε έναν πατέρα απών. Αποφάσισε όμως να εμφανιστεί και ο γιός της αποφάσισε να του δώσει μία ευκαιρία. Διαβάστε παρακάτω: 

Δείτε ακόμα Η πεθερά μου δεν φωνάζει το παιδί με το όνομά του αλλά με το όνομα που ήθελε να του δώσουμε

Ονομάζομαι Δέσποινα και πριν 16 χρόνια έγινα μητέρα. Ήμουν μόλις 20 ετών και ο πατέρας δεν ανέλαβε τις ευθύνες του εξαρχής. Μου είπε ότι δεν είναι έτοιμος και ήθελε να το ρίξω. Εγώ φυσικά δεν τον άκουσα. Επειδή έμενα σε χωριό η μητέρα μου φοβόταν την κατακραυγή και με έστειλε στην Αθήνα.

Μέναμε μαζί με την μητέρα μου για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στην Αθήνα, μέχρι να γνωρίσω τον τωρινό μου σύζυγο. Ο άντρας μου μεγάλωσε τον γιό μου σαν να ήταν δικός του. Ακόμη και όταν γέννησα τον δεύτερο γιό μου, ο άντρας μου δεν ξεχώρισε ούτε μία στιγμή τα παιδιά του.

Ήμασταν μία ευτυχισμένη οικογένεια μέχρι που ο γιός μου ήρθε σε επαφή μέσα από το Instagram με κάτι ξαδέρφια του από το χωριό. Τα ξαδέρφια του από το σόι του πατέρα του, του έλεγαν για το πόσο καλός άνθρωπος είναι, για το πόσο πολύ έχει μετανιώσει γι’ αυτήν του τη συμπεριφορά.

Δείτε ακόμα Ο γιός μου παντρεύεται μητέρα τριών παιδιών και είμαι περήφανη γι’ αυτόν

Έπεισαν τον γιό μου να έρθει ξανά σε επαφή μαζί του μέσω του Facebook. Του έστειλε αίτημα φιλίας ο γιός μου, εκείνος το δέχτηκε και τότε μίλησαν στο τηλέφωνο και αποφάσισαν να ανέβει στο χωριό ο γιός μου και να τον γνωρίσει από κοντά.

Εγώ όταν το έμαθα έγινα έξαλλη. Καταρχάς ο πατέρας του από την πρώτη στιγμή δεν με στήριξε. Με χώρισε και απαίτησε να το ρίξω. Αν τον είχα ακούσει ο γιός μου δε θα ζούσε τώρα. Επίσης όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε ενδιαφερθεί να πάρει ένα τηλέφωνο ή να έρθει σε επικοινωνία μαζί μας.

Ήξερε που έμενα, ήξερε την ζωή μου σήμερα, αφού ανέβαινα συχνά στο δικό μου χωριό που βρίσκεται δίπλα στο δικό του και μεταξύ μας στα χωριά τα κουτσομπολιά κυκλοφορούν γρήγορα. Οπότε αυτά τα 16 χρόνια σίγουρα ήξερε αν όχι τα πάντα, τα βασικά.

Δείτε ακόμα Η νύφη μου με υποτιμάει επειδή δεν έβγαλα το σχολείο

Κι αν δεν ήξερε, θα μπορούσε να κινήσει γη και ουρανό και να μάθει. Παρόλα αυτά όμως, ακόμη και 16 χρόνια μετά ο γιός μου τυχαία βρήκε τα ξαδέρφια του και ο γιός μου ήταν αυτός που έκανε την πρώτη κίνηση να τον πλησιάσει.

Όλα αυτά τα χρόνια κι εγώ και ο πατριός του έχουμε γίνει θυσία. Στα χαρτιά το παιδί έχει αναγνωριστεί από τον πατριό του και όχι από τον πατέρα του. Επειδή έτυχε να έχει το DNA του αυτό σημαίνει ότι έχει δικαίωμα να τον βλέπει; Τώρα θυμήθηκε να το παίξει πατέρας;

Φοβάμαι. Εκτός από νεύρα μου δημιούργησε και φόβο όλο αυτό. Τι θα γίνει αν το παιδί στραφεί εναντίον μας; Αν ο πατέρας του, του βάλει λόγια και μετά άντε να τον πείσεις; Στην τελική ο πατέρας του ένα ρεμάλι είναι. Μάθαινα τα νέα του όποτε ανέβαινα στο χωριό. Από την μία γυναίκα στην άλλη να αμολάει ξώγαμα.

Δείτε ακόμα Αποφάσισα να κάνω μόνη μου παιδί μέσω εξωσωματικής

Τι πρότυπο είναι αυτό για το παιδί μου; Φυσικά προσπάθησα να μιλήσω στον γιό μου αλλά έγινε έξαλλος. Είναι και στην εφηβεία και δεν τολμάω να του πω κουβέντα. Μου λέει ότι έχει δικαίωμα να γνωρίσει τον πατέρα του και ότι δεν μπορώ να του τον στερήσω.

Εγώ; Εγώ του τον στέρησα; Αυτός αποφάσισε να φύγει! Επειδή μερικά ξαδέρφια που μέχρι 6 μήνες πριν δεν ήξερε καν την ύπαρξή τους, του είπαν ότι ήταν καλός άνθρωπος, εγώ έγινα η κακιά της υπόθεσης; Δεν θέλω ούτε να ανέβει στο χωριό, ούτε να τον γνωρίσει, ούτε να χάσω τον γιό μου επειδή αυτός αποφάσισε να το παίξει πατέρας.

Όλα αυτά τα χρόνια δεκάρα τσακιστή και δεν έχει δώσει για το παιδί. Δεν ήξερε πως μοιάζει εμφανισιακά, δεν ήξερε τι αρρώστιες έχει περάσει όταν ήταν μικρός, αν είναι καλός μαθητής, αν κάνει εύκολα ή δύσκολα φιλίες. Δεν ήξερε τίποτα. Κι αν ήθελα δε θα ήξερε καν ότι γεννήθηκε. Ποιος είναι αυτός;

Photo cover via: therapia.gr

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close