ο_άντρας_μου_με_ζηλεύει_παθολογικά_

Μία αναγνώστρια μας εξιστορεί για ποιους λόγους πιστεύει ότι ο άντρας της την ζηλεύει παθολογικά και ζητάει την άποψή μας.

Η ζήλεια είναι κακό πράγμα. Σίγουρα μέσα σε ένα ζευγάρι μερικές χαριτωμένες σκηνές ζηλοτυπίας είναι όμορφες. Όμως όταν αυτή η ζήλεια ξεπερνάει τα όρια, τότε η κατάσταση γίνεται τοξική και ένας από τους δύο καταπιέζεται. Μπορεί να σας ενδιαφέρει να δείτε τα σημάδια που δείχνου ότι κάποιος σας ζηλεύει πέρα από το φυσιολογικό.

Στην σημερινή μας ιστορία μία αναγνώστρια αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας το πρόβλημά της. Ο άντρας της φαίνεται πως σύμφωνα με την ίδια την ζηλεύει παθολογικά και πλέον η ίδια δεν μπορεί να το διαχειριστεί. Ζητάει την άποψή μας. Διαβάστε παρακάτω: 

H ιστορία

Με τον άντρα μου είμαστε παντρεμένοι μόλις 3 χρόνια. Είμαι 25 χρονών και πριν παντρευτούμε βγαίναμε μόλις 6 μήνες. Όμως στους 6 μήνες έμεινα έγκυος και αποφασίσαμε να το κρατήσουμε. Το ξέρω ότι πολλοί θα με πείτε ανεύθυνη και απερίσκεπτη.

Όμως η αλήθεια είναι πως ο άντρας αυτός με έκανε να νιώθω μεγάλη ασφάλεια. Ίσως επειδή εγώ τότε ήμουν 22 κι αυτός 31. Δεν είχα μπλέξει ποτέ με κάποιον μεγαλύτερό μου και οι προθέσεις του φαινόντουσαν ξεκάθαρες από την αρχή.

Με ήθελε πολύ, ήθελε να το παλέψουμε για κάτι πιο σοβαρό και σίγουρα δεν ήταν σαν τα παιδιά της ηλικίας μου που παίζουν και δεν ξέρουν τι θέλουν να κάνουν με την ζωή και τις σχέσεις τους. Όταν με έβαλε στο σπίτι του για πρώτη φορά, τον πρώτο καιρό που βγαίναμε, ένιωσα μία απίστευτη ασφάλεια.

Δείτε ακόμα Ο άντρας μου με κυνηγάει να έχουμε συνέχεια επαφές και γω δεν μπορώ άλλο! Τι να κάνω;

Σαν να ήξερα μέσα μου, ότι αυτός ο άντρας θα με σημαδέψεις. Ότι ήρθε για να μείνει. Έχουμε λοιπόν ένα παιδί 3 ετών. Ένα αγòράκι. Η αλήθεια είναι πως ο άντρας μου είναι κατά τα άλλα ένας υπέροχος άνθρωπος. Σοβαρός, μετρημένος, με μία καλή δουλειά και από καλή οικογένεια.

Και σαν πατέρας είναι πραγματικά αξιοζήλευτος. Όμως από την αρχή της σχέσης μας υπήρχαν κάποια σύννεφα που φυσικά τον πρώτο καιρό δεν τους έδωσα σημασία. Μετά τον ερχομό του παιδιού ξεκίνησε να γίνεται πιο κτητικός.

Στην αρχή η κτητικότητα του εκδηλώθηκε με την μορφή τρυφερότητας. Μου έλεγε ότι δεν θέλει να δουλεύω γιατί πρέπει να μείνω στο σπίτι με το παιδί και ότι αυτός θα με φροντίζει. Όταν του είπα ότι θέλω να είμαι ανεξάρτητη οικονομικά, μου είπε ότι δεν είναι ανάγκη να το σκέφτομαι έτσι, αλλά φυσικά κι αν θέλω μπορώ να το κάνω.

Δείτε ακόμα Ο άντρας μου έχασε την δουλειά του και ξεκίνησε να πίνει

Απλά, μου αιτιολόγησε, ότι ο ερχομός ενός παιδιού θα με κουράσει και σίγουρα τα βάσανα δε θα είναι ίδια για εμένα όσο γι’ αυτόν. Οπότε καλύτερο για μένα θα ήταν να μη φορτώνω το κεφάλι μου με επιπλέον υποχρεώσεις, εφόσον αυτός μπορούσε να μας συντηρήσει και τους τρεις.

Τα λόγια του τότε μου είχαν φανεί τρυφερά και ένιωσα ασφάλεια. Τα βρήκα απόλυτα λογικά και σκέφτηκα ότι αυτό θα κρατήσει τον πρώτο καιρό και όταν το παιδί μεγαλώσει λίγο θα βρω και γω μία δουλειά. Μπορεί να μην σπούδασα αλλά κάτι θα έβρισκα να κάνω.

Ο καιρός περνούσε, το παιδί μεγάλωνε και όταν πια έφτασε 2 ετών, του είπα ότι πλέον μπορούμε να το γράψουμε σε έναν παιδικό σταθμό και να ξεκινήσω κι εγώ να εργάζομαι. Ξεκίνησε τότε να μου τα μασάει. Μου έλεγε ότι για ποιο λόγο θέλω να μπω στα βάσανα, αφού μέχρι σήμερα μία χαρά είχαμε βολευτεί.

Δείτε ακόμα Ο άντρας μου έχει κατάθλιψη και αρνείται να κάνει θεραπεία

Μου είπε ότι το παιδί είναι μικρό ακόμη για παιδικό σταθμό και όταν εγώ του πρότεινα την baby sitter μου είπε ότι δεν είναι ωραίο να βάζουμε ξένες γυναίκες μέσα στο σπίτι μας. Λίγο μετά ξέσπασε η καραντίνα οπότε κάθε ιδέα για δουλειά μου έφυγε αφού έκλεισε η αγορά.

Δεν πρόλαβα ούτε να συγχυστώ μαζί του ούτε να το τραβήξω παραπάνω. Κάπου εδώ πρέπει να ξέρετε κάτι που δεν σας ανέφερα, επειδή καταπιάστηκα με το ζήτημα της δουλειάς. Ο άντρας μου ανέκαθεν ήταν ζηλιάρης και κάπως παλαιών αρχών.

Δεν με άφηνε να φοράω μίνι, να βάφω τα νύχια μου με έντονο χρώμα και να βάφομαι γενικά υπερβολικά. Στην αρχή μου έλεγε ότι είμαι μικρή και δεν έχω ανάγκη τόσο έντονα χρώματα για να με αναδείξουν. Ότι τα έντονα τα διαλέγουν γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας που προσπαθούν να δείχνουν πιο όμορφες.

Δείτε ακόμα Ο πρώην άντρας μου ξεχωρίζει τα παιδιά μας – Τι να κάνω;

Μετά μου έλεγε ότι ζηλεύει. Ότι δεν θέλει να βγαίνω έξω και να με κοιτάν όλοι. Επειδή ήμουν πολύ ερ@τευμένη μαζί του, παρόλο που οι φίλες μου, μου έλεγαν ότι αυτά που λέει δεν είναι φυσιολογικά, τους έλεγα ότι εμένα μ’ αρέσουν και ότι έτσι την βρίσκουμε εμείς.

Τους έλεγα ότι δεν καταπιεζόμουν κάπου και ότι αν τα σταματήσει αυτά μπορεί και να μην μου αρέσει τόσο. Πραγματικά τα πίστευα τότε αλλά πλέον νομίζω ότι κορόιδευα τον εαυτό μας. Γιατί ειδικά όταν ήρθε το παιδί στην ζωή μας, εγώ πλέον δεν μπορούσα  να κάνω πείσματα σαν σχολιαρόπαιδο. Έπρεπε να σοβαρευτώ.

Στην καραντίνα λοιπόν, ξεκίνησα να ασχολούμαι περισσότερο με την τεχνολογία όταν το παιδί κοιμόταν. Δεν είχα τι άλλο να κάνω και σε πολλές περιπτώσεις μιλούσα με τις φίλες μου στο Messenger. Η αλήθεια είναι πως λίγο το παιδί και η οικογένεια λίγο ο άντρας μου, που μου έλεγε ότι μία παντρεμένη δεν έχει καμία δουλειά να ξενυχτάει με τις ελεύθερες είχαμε χαθεί.

Δείτε ακόμα Ο άντρας μου είναι τεμπέλης – Τρώει τα έτοιμα κι εγώ δουλεύω όλη μέρα

Στην καραντίνα λοιπόν που είχαν πολύ ελεύθερο χρόνο εκείνες, ξεκινήσαμε να μιλάμε περισσότερο. Ο άντρας μου ξεκίνησε από ένα σημείο και μετά να γίνεται έξαλλος. Δεν πίστευε ότι μιλάω με φίλες, έψαχνε το κινητό μου, μου έκανε καυγάδες ακόμη και μπροστά στο παιδί γιατί πίστευε ότι σβήνω μηνύματα.

Μάταια προσπαθούσα να του εξηγήσω τα αυτονόητα. Ήμασταν όλη μέρα μαζί μέσα στο σπίτι και πάλι πίστευε ότι ξενοκοιτάω κάτω από την μύτη του. Μάλιστα μου έλεγε ότι τόσα χρόνια εκμεταλλευόμουν το γεγονός ότι έλειπε τόσες ώρες στην δουλειά και τώρα που είναι σπίτι δεν μπορώ να δικαιολογήσω τα μηνύματα που χτυπάνε συνέχεια.

Όταν ήρθε το Καλοκαίρι η κατάσταση έγινε ακόμη χειρότερη. Δεν πήγαμε διακοπές δήθεν για οικονομικούς λόγους αν κι εγώ πιστεύω ότι απλά δεν ήθελε να με κυκλοφορήσει μην με δει κανένας άλλος και με κλέψει. Γενικότερα δεν μπορώ να τον ψυχολογήσω.

Δείτε ακόμα Υποψιάζομαι ότι ο άντρας μου είναι gay

Είναι σαν μετά τα πολλά μηνύματα και την επικοινωνία που είχα με φίλους να του ξύπνησαν όλες οι ανασφάλειες μαζεμένες. Φυσικά για ποτό δεν έχουμε βγει και όταν πάμε καμία βόλτα τώρα που καλοκαίριασε είναι σε κάτι ταβερνάκια που μόνο γέροι μαζεύονται. Δεν αντέχω άλλο. Να χωρίσω;

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.  

Photo cover via: astro-live.gr

Close