ο_άντρας_μου_έχασε_την_δουλειά_του_και_ξεκίνησε_να_πίνει_

Αναγνώστρια μοιράζεται μαζί μας το πρόβλημα της, από όταν έχασε ο άντρας της την δουλειά του.

Οι καιροί που διανύουμε είναι πολύ δύσκολοι όμως στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχουμε μάθει τόσο πολύ στις δυσκολίες, που αν οι καιροί αλλάξουν και γίνουν πιο εύκολοι, θα πάθουμε πολιτισμικό σοκ. Μπορεί να προσπαθούμε να πάρουμε τα πράγματα πιο χιουμοριστικά για να μην τρελαθούμε, όμως δεν είναι το ίδιο εύκολο για όλους.

Ο κορονοϊός δεν χτύπησε μόνο τους ασθενείς. Χτύπησε και τα εργασιακά δικαιώματα. Άνθρωποι έχασαν τις δουλειές τους λόγω της οικονομικής κρίσης που ξέσπασε εξαιτίας της καραντίνας. Κι ένας άνθρωπος που χάνει την δουλειά του, περνάει πολύ δύσκολα.

Δείτε ακόμα Ο άντρας μου έχει κατάθλιψη και αρνείται να κάνει θεραπεία

Στο σημερινό άρθρο θα μοιραστούμε την ιστορία μίας αναγνώστρια, που ο άντρας της έχασε την δουλειά του και από τότε ξεκίνησε να πίνει. Η αναγνώστρια περνάει δύσκολες στιγμές στο σπίτι της και ήθελε την γνώμη μας. Διαβάστε παρακάτω: 

Ονομάζομαι Κατερίνα και μένω στην Θεσσαλονίκη. Με τον άντρα μου είμαστε μαζί 20 χρόνια. Έχουμε μεγαλώσει τα παιδιά μας και μέχρι και πριν τον κορονοϊό νομίζαμε πως είχαμε βάλει τα πράγματα σε μία τάξη. Ο άντρας μου δούλευε εδώ και αρκετά χρόνια σε εργοστάσιο.

Δύσκολη δουλειά όμως τα είχε βρει πολύ με τους εργοδότες του και η αλήθεια είναι ότι πίστευε ότι θα βγει στην σύνταξη από εκεί πέρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο άντρας μου ποτέ δεν είχε απολυθεί από την δουλειά. Απλά έβρισκε κάτι καλύτερο και πήγαινε σε κάποια άλλη.

Δείτε ακόμα Υποψιάζομαι ότι ο άντρας μου είναι gay

Όλα όμως ανατράπηκαν στην δεύτερη καραντίνα. Η Θεσσαλονίκη αν θυμάστε ήταν από τις πρώτες – αν όχι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που μπήκε σε καραντίνα για δεύτερη φορά. Το εργοστάσιό του δεν είχε κλείσει στιγμή και στις δύο καραντίνες.

Έκαναν απλά από ένα μοριακό τεστ ανά τακτά χρονικά διαστήματα και αν βρισκόταν κάποιος θετικός έπαιρναν τα απαραίτητα μέτρα. Αυτή τη φορά όμως ο άντρας μου απολύθηκε. Το εργοστάσιο του είπε ότι προχωράει σε περικοπές προσωπικού λόγω της οικονομικής κρίσης που ξέσπασε εδώ και ένα χρόνο.

Πήρε την αποζημίωσή του και έφυγε. Αυτό έγινε τον Νοέμβριο. Από τότε ο άντρας μου ξεκίνησε να πίνει. Είναι 57 χρονών άνθρωπος οπότε καταλαβαίνετε ότι τα πάντα γύρω του, του μοιάζουν πολύ σκοτεινά από την στιγμή που έμεινε άνεργος.

Δείτε ακόμα Δεν μπορούμε να κάνουμε παιδί, του πρότεινα για εξωσωματική αλλά δεν θέλει

Στην αρχή έκανε προσπάθειες να βρει δουλειά όμως όλες οι πόρτες ήταν κλειστές. Ρωτήσαμε τους πάντες, βάλαμε λυτούς και δεμένους. Όμως οι μισές επιχειρήσεις ήταν κλειστές, οι άλλες μισές δεν προσλαμβάνανε αυτόν τον καιρό και όσες περίσσευαν, δεν έπαιρναν άνθρωπο σε τέτοια ηλικία.

Ο άντρας μου ποτέ δε τα πήγαινε καλά με το ποτό. Έπινε ένα ποτήρι κρασί μαζί με το φαγητό μερικές μέρες την εβδομάδα και μέχρι εκεί. Από τα νιάτα μας θυμάμαι όταν με έβγαζε στις ντίσκο τότε, νευρίαζε πολύ όταν εγώ έπινα κάτι παραπάνω και έκανα κεφάλι.

Μου έλεγε ότι το ποτό με κάνει να χάνω την προσωπικότητά μου. Μου φάνηκε λοιπόν πολύ παράξενο όταν ένα μήνα σχεδόν μετά την απόλυσή του, το ένα ποτήρι κρασί μερικές μέρες την εβδομάδα, έγιναν 3 και 4 ποτήρια κρασί μέσα στην μέρα, κάθε μέρα.

Δείτε ακόμα Είμαι άνεργος, μου έκοψαν 300 ευρώ πρόστιμο και δεν ξέρω πως να το πω στην γυναίκα μου

Στην αρχή δεν έδωσα πολύ σημασία. Ήξερα ότι είναι πιεσμένος και ήθελε να του δώσω τον χώρο του να αναπνεύσει. Λογικό δεν είναι, ένας άνθρωπος όταν περνάει δύσκολα να έχει ανάγκη κάτι για να ξεχαστεί; Μετανιώνω πολύ σήμερα που δεν του έβαλα ένα φρένο τότε.

Η ποσότητα του κρασιού αυξανόταν κάθε μέρα. Ο άντρας μου είχε κλειστεί στον εαυτό του. Όταν μεθούσε γινόταν νευρικός. Τον πείραζαν τα πάντα. Τον πείραζε το φαγητό που είχα μαγειρέψει, ο τρόπος που σιδέρωσα τα ρούχα, τα λεφτά που πήρα από την δουλειά μου.

Κάπου εδώ να πω ότι δουλεύω σαν μοδίστρα στο σπίτι. Πάλι καλά που έχουμε και αυτό και δεν έχουμε πεινάσει μέχρι σήμερα. Έχω σταθερή πελατεία όλα αυτά τα χρόνια, αφού όλη η γειτονιά έρχεται σε μένα και με συστήνουν και σε άλλους. Είμαι και φθηνή.

Δείτε ακόμα Απάτησα για πρώτη φορά τον άνδρα μου: O εραστής μου με άφησε και εγώ τον θέλω

Παρόλα αυτά ο άντρας μου, μου έλεγε συχνά και μέσα στα νεύρα ότι τα λεφτά που βγάζω δεν φτάνουν ούτε για ζήτω, ότι θα έπρεπε να ανεβάσω τις τιμές, ότι στην τελική δεν είναι και δουλειά αυτή που κάνω, ότι τώρα που έμεινε άνεργος θα πεινάσουμε. Με μείωνε διαρκώς.

Όταν ξεμεθούσε γινόταν άλλος άνθρωπος. Μου ζητούσε συγγνώμη, μου έλεγε να μην του δίνω σημασία και ότι θα προσπαθήσει να αλλάξει, αλλά μέσα σε λίγες ώρες φτου και από την αρχή. Το κρασί πλέον το έπινε σε νεροπότηρο, γεμισμένο μέχρι πάνω.

Προσπαθούσα να του μιλήσω όμως την μισή μέρα ήταν μεθυσμένος και φυσικά δεν μπορούσα να βγάλω άκρη και την άλλη μισή μέρα κοιμόταν, ήταν κλεισμένος στον εαυτό του και όταν του έπαιρνα καμία κουβέντα, μου έλεγε ότι είμαι υπερβολική, ότι είναι πιεσμένος και ότι θα αλλάξει. Ποτέ δεν άλλαζε.

Δείτε ακόμα Η γυναίκα μου με απάτησε τον πρώτο χρόνο της σχέσης και το έμαθα τώρα – Έχασα την εμπιστοσύνη μου

Άλλες φορές όταν μεθούσε τον έπιανε το παράπονο. Μου έλεγε ότι είναι άχρηστος, ότι δεν ήθελε να τρώω τα χέρια και τα μάτια μου πάνω από την ραπτική μηχανή μέχρι τα βαθιά μου γεράματα για να μας συντηρήσω. Μου ζητούσε συγγνώμη και έκλαιγε.

Η κατάσταση μέχρι και σήμερα δεν έχει αλλάξει. Πίνει συνέχεια και κοιμάται. Δεν τον αναγνωρίζω πια. Μερικές φορές ξυπνάει μέσα στον ιδρώτα γιατί από το ποτό λογικά έχει φουντώματα τα βράδια. Τα παιδιά μου ευτυχώς έχουν μεγαλώσει και έχουν φύγει από το σπίτι.

Όμως δεν είναι χαζά. Έχουν καταλάβει και ανησυχούν. Φοβούνται όμως και να του μιλήσουν γιατί δεν ξέρουν πως να διαχειριστούν τις εκρήξεις θυμού του, την στιγμή που είναι μεθυσμένος. Δεν θέλω να χωρίσω. Είμαστε μαζί τόσα χρόνια και είναι καλός άνθρωπος.

Δείτε ακόμα Ο άντρας μου είναι τεμπέλης – Τρώει τα έτοιμα κι εγώ δουλεύω όλη μέρα

Η ζωή του έδωσε μία κλωτσιά στα πίσω πίσω και τον έφτασε στα τάρταρα. Το θέμα είναι όμως ότι δεν μπορώ να τον αφήσω και αβοήθητο. Νιώθω ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχό μου. Νιώθω ότι κάθομαι άπραγη σε μία γωνία ανήμπορη να σταματήσω τις εξελίξεις. Τι να κάνω;

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Photo cover via: aytognosia.com

Close