ο-εγγονός-μου-είναι-κακομαθημένος-

Ο εγγονός μου είναι 17 χρονών και ο γιος μου τον έχει κακομάθει πολύ. Η αναγνώστρια θέλει την συμβουλή σας.

Πολλές φορές οι γονείς κακομαθαίνουν τα παιδιά τους. Κάτι που είναι φυσιολογικό αφού πολλές φορές δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε την αγάπη μας για τα παιδιά μας με τα όρια που πρέπει να τους θέσουμε. Αυτό συμβαίνει και με την αναγνώστρια της σημερινής μας ιστορίας.

Φαίνεται πως ο εγγονός της είναι 17 χρονών και αρκετά κακομαθημένος. Δεν ξέρει τι μπορεί να κάνει για να του θέσει όρια αφού σύμφωνα με την ίδια ο γιος της δεν μπορεί. Θα μοιραστεί την ιστορία της μαζί μας. Διαβάστε παρακάτω: 

Ο εγγονός μου είναι 17 χρονών και ο γιος μου τον έχει κακομάθει πολύ

Ο γιος μου είναι 47 χρονών και μένει εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην Αθήνα. Εκεί σπούδασε, εκεί βρήκε δουλειά, εκεί γνώρισε την γυναίκα του, εκεί έκαναν την ζωή τους. Εμείς με τον άντρα μου μένουμε σε ένα χωριό της Πελοποννήσου.

Δυστυχώς όταν ο εγγονός μου ήταν 5 ετών η μητέρα του έφυγε από την ζωή επειδή αρρώστησε με καρκίνο. Ο γιος μου ήταν πολύ νέος όταν έγινε όλο αυτό και η γυναίκα του, ήταν ο έρωτας της ζωής του. Εγώ ήθελα να ξαναφτιάξει την ζωή του όσο τίποτα άλλο.

ο-εγγονός-μου-είναι-κακομαθημένος-

Photo via: imommy.gr

Όχι μόνο επειδή ήθελα να τον δω να χαμογελάει και πάλι αλλά επειδή πραγματικά ήταν πολύ νέος. Και η ίδια δηλαδή, αυτό θα ήθελε αν ζούσε Θεός σχωρέστην. Όμως ο γιος μου αποφάσισε να αφοσιωθεί στο παιδί. Σίγουρα είχε κάποιες περιστασιακές σχέσεις.

Δείτε ακόμα Νομίζω ότι ο άντρας μου με απατάει αλλά με βγάζει τρελή

Όμως δεν γνωρίζουμε τίποτα για αυτές ούτε εμείς σαν γονείς ούτε φυσικά το παιδί. Εμείς με τον εγγονό μας δεν είχαμε πολλές επαφές εξαιτίας της απόστασης. Μόνο τα Καλοκαίρια που ερχόταν μαζί με τον πατέρα του. Φέτος λοιπόν έγινε κάτι διαφορετικό.

Στις διακοπές του Πάσχα ο γιος μου, μας πήρε τηλέφωνο και μας ζήτησε να τον κρατήσουμε για 15 μέρες, μέχρι να ανοίξουν τα σχολεία. Ο ίδιος μου είπε ότι δεν μπορούσε να πάρει πολλές μέρες άδεια από την δουλειά και ο μικρός ήθελε να πάει διακοπές.

ο-εγγονός-μου-είναι-κακομαθημένος-

Photo via: Pinterest

Όταν έφτασε στο χωριό δεν τον αναγνώρισα. Εμείς είχαμε όλη την καλή διάθεση να τον υποδεχτούμε κι εκείνος με το ζόρι μας μιλούσε. Και όχι μόνο αυτό. Μας αντιμιλούσε συνέχεια, μου έλεγε ότι το φαγητό μου είναι χάλια, θέλει μόνο να παίζει παιχνίδια και κάνει ό,τι μπορεί για να μας μειώσει.

Δείτε ακόμα Η πρώτη συνάντηση με την πεθερά μου δεν πήγε καλά και δεν ξέρω πως να το διορθώσω

Το Πάσχα ήταν μαύρο. Μία φορά που ο παππούς του πήγε να τον βάλει λίγο στην θέση του, πήρε ο μικρός τον πατέρα του τηλέφωνο και του έκανε παράπονα. Πέρασαν οι μέρες γύρισαν πίσω αλλά εγώ από τότε είμαι προβληματισμένη.

Δεν ξέρω πως μπορεί ο γιος μου να κάνει τόσο λάθος με την ανατροφή του παιδιού. Δεν ήταν απλά καλομαθημένος. Ήταν αγενής, απότομος και χειριστικός. Μου φερόταν γλυκά μόνο όταν ήθελε χάρη και μετά αδιαφορούσε τελείως για εμάς στο σπίτι.

ο-εγγονός-μου-είναι-κακομαθημένος-

Photo via: psychologynow.gr

Δεν ξέρω τι να κάνω για να βοηθήσω το παιδί μου. Μου είπε ότι έχει χάσει τον έλεγχο αλλά οι παιδαγωγικοί μέθοδοι που του προτείνω δεν του αρέσουν επειδή λέει είναι αναχρονιστικοί. Αναχρονιστικοί ξεαναχρονιστικοί εγώ έχω ένα παιδί που σέβεται, αυτός όχι. Τι μπορώ να κάνω, δεδομένου και της απόστασης;

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close