Η πρώτη συνάντηση με την πεθερά μου δεν πήγε καλά και δεν ξέρω πως να το διορθώσω

Η πρώτη συνάντηση με την πεθερά μου δεν πήγε καλά και δεν ξέρω πως να το διορθώσω. Η αναγνώστρια ζητάει την άποψή σας.

Πολλές φορές οι νύφες δεν τα πάνε καλά με τις πεθερές. Ακόμη και μέσα στο 2022 υπάρχει αυτή η άτυπη κόντρα που ακόμη δεν μπορούμε ακριβώς να καταλάβουμε που οφείλεται. Όπως και να ‘χει, η συγκεκριμένη αναγνώστρια αντιμετωπίζει θέματα με την μελλοντική της πεθερά.

Η πρώτη τους γνωριμία δεν πήγε καλά και ψάχνει λύσεις να το διορθώσει από εμάς. Η αλήθεια είναι πως η πρώτη γνωριμία είναι πολύ σημαντική για να διαμορφώσει κάποιος μία άποψη, όμως μπορούμε και να την αναστρέψουμε. Ή μήπως όχι; Διαβάστε παρακάτω: 

Η πρώτη συνάντηση με την πεθερά μου δεν πήγε καλά και δεν ξέρω πως να το διορθώσω

Ονομάζομαι Άννα και έχω σχέση εδώ και 8 μήνες με τον Στέφανο. Είμαστε πολύ καλά μαζί και από την αρχή είχαμε πει ότι θέλουμε μία σοβαρή σχέση και όχι απλά να περνάμε καλά. Γι’ αυτόν τον λόγο ξεκινήσαμε να συγκατοικούμε από τους πρώτους έξι μήνες.

Άλλωστε ούτε εγώ ούτε εκείνος πιστεύουμε ότι η συγκατοίκηση είναι τόσο μεγάλο βήμα. Άμα δεν ταιριάξεις μαζεύεις τα ρούχα σου και γυρίζεις πίσω. Καλύτερα μία ώρα αρχύτερα, διότι σίγουρα τον πραγματικό χαρακτήρα του άλλου τον μαθαίνεις στην συγκατοίκηση.

Όμως εφόσον προχωρήσαμε σε αυτό το βήμα, αποφασίσαμε πως ήρθε η στιγμή να γνωρίσουμε και τους γονείς του καθενός. Διότι δεν γίνεται να μένω μαζί με τον Στέφανο και η μητέρα μου να μην τον ξέρει. Πώς θα έρχεται για καφέ; Φυσικά το ίδιο ισχύει και για την μητέρα του Στέφανου.

Δείτε ακόμα Ο αδερφός μου είναι 24 χρονών και ακόμη τον χαρτζιλικώνουν οι γονείς μας

Κανονίσαμε λοιπόν αρχικά ένα φαγητό με τους δικούς μου γονείς και τα πράγματα πήγαν ανέλπιστα καλά. Καταρχάς ο Στέφανος είναι αξιαγάπητος και έχει το στιλ του ανθρώπου που πάντα συμπαθούν οι γονείς και θέλουν να κάνει παρέα με τα παιδιά τους και να βγαίνει με τις κ@ρες τους.

δεν-έκανα-καλή-εντύπωση-στην-πεθερά-μου-

Photo via: infokids.gr

Επίσης οι γονείς μου είναι αρκετά καλόβολοι άνθρωποι και δύσκολα έχουν να πουν κακό λόγο για κάποιον και πόσο μάλλον για τις επιλογές μου. Επειδή η αρχή ήταν καλή, ήμουν αρκετά αισιόδοξη και για την γνωριμία μου με τους δικούς του γονείς.

Όμως τα πράγματα δεν πήγαν το ίδιο καλά. Η μητέρα του όταν με γνώρισε ήταν κάπως πικρόχολη και με πέρασε από κανονική ανάκριση. Δεν ήταν ερωτήσεις ενδιαφέροντος, αλλά κανονική ανάκριση. Μου πετούσε σπόντες ότι η δουλειά που κάνω απαιτεί πολύ χρόνο και δεν θα μπορώ να φροντίσω τον γιο της.

Δείτε ακόμα Δεν με παντρεύεται επειδή δεν θέλει να φύγει από το σπίτι της μάνας του

Μου έλεγε πως οι γυναίκες δεν κάνει να δουλεύουν και ίσως γι’ αυτό τα διαζύγια έχουν αυξηθεί, διότι πλέον οι γυναίκες κοιτάζουν περισσότερο την καριέρα τους παρά το σπίτι τους. Εγώ είμαι φεμινίστρια. Δεν είμαι φανατισμένη αλλά πιστεύω στην ισοτιμία.

δεν-έκανα-καλή-εντύπωση-στην-πεθερά-μου-

Photo via: Pinterest

Αυτό που μου άρεσε στον Στέφανο ήταν ακριβώς το ότι μοιραζόμαστε κοινές αντιλήψεις. Μοιραζόμαστε δουλειές, υποχρεώσεις, με σέβεται και γενικότερα με αντιμετωπίζει ισότιμα χωρίς στερεότυπα. Επίσης σαν άνθρωπος μου είναι δύσκολο να κρατάω το στόμα μου κλειστό σχετικά με τις απόψεις μου.

Το ξέρω ότι μερικές φορές καλό θα ήταν να το βουλώνεις και να δίνεις πιο διπλωματικές απαντήσεις. Η λογική μου, μου το λέει όμως στην πράξη δεν είμαι έτσι. Ξεκίνησα λοιπόν με ήρεμο τόνο να της εξηγώ ότι αυτές οι απόψεις δεν με βρίσκουν σύμφωνη.

Δείτε ακόμα Νομίζω πως ερωτεύομαι τον κολλητό της κoρης μου

Ότι έχουμε κοινά δικαιώματα και πως σίγουρα τα διαζύγια δεν έχουν αυξηθεί γι’ αυτό. Η πεθερά μου έκανε πως δεχόταν την απάντησή μου, μέχρι που ο πεθερός μου, μας είπε διακριτικά να αλλάξουμε θέμα. Όταν φύγαμε από εκεί είχα γλυκόπικρα συναισθήματα.

δεν-έκανα-καλή-εντύπωση-στην-πεθερά-μου-

Photo via: cnn.com

Από την μία, σκεφτόμουν ότι η ανάκριση ήταν φυσιολογική αφού αγαπάει πολύ τον γιο της. Από την άλλη σκεφτόμουν πως αν ξεκινήσαμε τόσο ψυχρά που θα καταλήξουμε. Ούτε μία στιγμή δεν σκέφτηκα ότι η συζήτηση που κάναμε θα επηρέαζε την σχέση μας.

Ήταν πραγματικά μία ανταλλαγή απόψεων χωρίς την παραμικρή ένταση από μεριάς μου και μάλιστα και ο Στέφανος σε πολλές περιπτώσεις συμφωνούσε και συμπλήρωνε. Οπότε ένιωσα ασφάλεια, ειδικά όταν ο Στέφανος γινόταν απόλυτος και ‘γω προσπαθούσα να κρατήσω πιο μετριοπαθή στάση για να μην παρεξηγηθώ.

Δείτε ακόμα Το παιδί μου έχει αδυναμία στον πατέρα του και ζηλεύω

Την επόμενη μέρα όμως, μου είπε ο Στέφανος ότι η μητέρα του διαμόρφωσε πολύ λάθος άποψη για μένα εξαιτίας αυτής της συζήτησης. Δεν της άρεσε που δεν συμφώνησα και που είχα άποψη και θεωρεί ότι με μένα ο γιος της θα παραγγέλνει συνεχώς απέξω και θα κυκλοφορεί με λερωμένα ρούχα και ασιδέρωτα πουκάμισα.

δεν-έκανα-καλή-εντύπωση-στην-πεθερά-μου-

Photo via: Pinterest

Στεναχωρήθηκα πολύ όταν μου το είπε αν και ο Στέφανος μου είπε ότι δεν πρέπει να το σκέφτομαι και να αγχώνομαι. Ότι μ’ αγαπάει και ότι δεν θα κάνουμε την χάρη στην μάνα του να χαλάσουμε αυτό που έχουμε επειδή είναι 100 χρόνια πίσω. Εγώ όμως θέλω να με συμπαθεί και δεν ξέρω τι μπορώ να κάνω για να της αλλάξω άποψη. Τί να κάνω;

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close