οι-λόγοι-που-οι-σημερινοί-μπαμπάδες-είναι-πιο-καλοί-

Οι λόγοι που οι σημερινοί μπαμπάδες είναι περισσότερο “κολώνες” για την οικογένεια. Οι σημερινοί μπαμπάδες είναι περισσότερο “κολώνες” από παλιά και αυτοί είναι οι λόγοι.

Γενικότερα δεν πιστεύουμε σε αυτήν την έκφραση διότι θεωρούμε πως σε ένα σπίτι και οι δύο σύντροφοι αποτελούν “κολώνες”. Παρόλα αυτά έχουμε δει πολλές φορές οι παλαιότεροι άνθρωποι να θεωρούν ότι οι σημερινοί άντρες και κατά συνέπεια “μπαμπάδες” δεν είναι τόσο “κολώνες” όσο παλιά.

Δείτε ακόμα Συγκινητικό: Πατέρας θα περπατήσει 2.000 χιλιόμετρα για να σώσει την ζωή της κόρης του

Βασιζόμενοι λοιπόν σε αυτό το πατριαρχικό στερεότυπο που θέλει τον άντρα “κολώνα του σπιτιού” θα απαντήσουμε, για ποιον λόγο θεωρούμε ότι οι σύγχρονοι μπαμπάδες είναι περισσότεροι “κολώνες” από παλιά. Διαβάστε παρακάτω:

Βρίσκονται στο πλευρό της μαμάς από την αρχή της εγκυμοσύνης μέχρι και τον τοκετό.

Οι παλαιότεροι μπαμπάδες δεν αναλάμβαναν καμία ευθύνη κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και στον τοκετό δεν ήταν παρόντες. Πίστευαν ότι οι μπαμπάδες είναι για να φέρνουν τα λεφτά στο σπίτι και να εξασφαλίζουν την γυναίκα και τα παιδιά τους και από εκεί και πέρα όλα τα άλλα ήταν “γυναικείες” δουλειές.

Οι σύγχρονοι άντρες ξέρουν ότι μία εγκυμοσύνη κι ένας τοκετός δεν είναι αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση, αφού σίγουρα το παιδί είναι και δικό τους. Έτσι στηρίζουν την γυναίκα τους ή την σύντροφό τους από την αρχή της εγκυμοσύνης σε ό,τι κι αν χρειαστεί και κατά την διάρκεια του τοκετού είναι δίπλα τους και μοιράζονται συναισθήματα και εμπειρίες.

οι-λόγοι-που-οι-σημερινοί-μπαμπάδες-είναι-πιο-καλοί-

Photo via: 30seconds.com

Βοηθούν με το βρέφος.

Όπως είπαμε οι παλιότεροι μπαμπάδες δεν είχαν σχεδόν καμία συμμετοχή στην ανατροφή του παιδιού και δεν βοηθούσαν σχεδόν καθόλου την μαμά ακόμη και τους πρώτους μήνες του νεογέννητου βρέφους.

Δείτε ακόμα Μπαμπάς έκανε τατουάζ την ουλή της κόρης του για να της συμπαρασταθεί

Πλέον οι μπαμπάδες μοιράζονται τις αρμοδιότητες. Βοηθούν την γυναίκα ή την σύντροφό τους ψυχολογικά, ξυπνούν το βράδυ για να τα ταΐσουν ή να τα αλλάξουν και επικοινωνούν κι αυτοί με τους παιδιάτρους όπως οφείλουν.

Μοιράζονται τις δουλειές του σπιτιού.

Κι εκτός από τις υποχρεώσεις τους όσων αφορά το νεογέννητο βρέφος έχουν συνειδητοποιήσει ότι οι δουλειές του σπιτιού είναι υποχρέωση και των δύο γονιών. Πλένουν πιάτα, μαγειρεύουν, σκουπίζουν, σφουγγαρίζουν και γενικά μοιράζονται τις δουλειές με την γυναίκα τους.

οι-λόγοι-που-οι-σημερινοί-μπαμπάδες-είναι-πιο-καλοί-

Photo via: bellybelly.com.au

Στέκονται στο πλευρό του παιδιού τους όπως ακριβώς και η μαμά.

Παλιότερα οι μητέρες αναλαμβάναν αποκλειστικά την ανατροφή αλλά και την ψυχολογική στήριξη των παιδιών στα δύσκολα ενώ ο μπαμπάς έφερνε απλώς τα λεφτά στο σπίτι. Οι σύγχρονοι μπαμπάδες, στηρίζουν τα παιδιά τους στις ερωτικές τους απογοητεύσεις, στους τσακωμούς με τους φίλους, στα μαθήματα και θέτουν κανόνες ανατροφής όπως και οι μαμάδες.

οι-λόγοι-που-οι-σημερινοί-μπαμπάδες-είναι-πιο-καλοί-

Photo via: mammenellarete.nostrofiglio.it

Photo cover via: r101.it

Διαβάστε όλα τα άρθρα για τον μπαμπά στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close