συγκινητικό-πατέρας-θα-περπατήσει-2.000-χιλιόμετρα-για-να-σώσει-την-ζωή-της-κόρης-του-

Συγκινητικό: Πατέρας θα περπατήσει 2.000 χιλιόμετρα για να σώσει την ζωή της κόρης του. Αυτός ο μπαμπάς μας συγκινεί όλους!

Ένας γονιός μπορεί να φτάσει πολύ μακριά για την ευτυχία του παιδιού του. Οι γονείς αγαπούν τα παιδιά τους δίχως όρια και γι’ αυτό είναι ικανοί να ξεπεράσουν τον εαυτό τους όταν πρόκειται να τους προσφέρουν ευτυχία, αγάπη, πληρότητα και καλή υγεία.

Αυτό μας το αποδεικνύει και ο μπαμπάς της σημερινής μας ιστορίας. Αυτός ο μπαμπάς με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για την πολυαγαπημένη κόρη του θα περπατήσει 2.000 χιλιόμετρα. Η ιστορία του έκανε τον γύρο του διαδικτύου προκαλώντας συγκίνηση. Διαβάστε παρακάτω:

Η ιστορία

Ο μπαμπάς της σημερινής μας ιστορίας είναι ο 41χρονος Chris Brannigan από την Βρετανία. Αυτός ο μπαμπάς έχει ξεκινήσει ήδη μία πορεία με τα πόδια, την οποία θα την διανύσει ξυπόλητος. Συγκεκριμένα θα περπατήσει 2.000 χιλιόμετρα από το Μέιν μέχρι την Βόρεια Καρολίνα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Ο λόγος είναι διότι αυτός ο μπαμπάς θέλει να συγκεντρώσει χρήματα για την έρευνα όσων αφορά την γονιδιακή θεραπεία που χρειάζεται η κόρη του για να κρατηθεί στη ζωή.

«Εάν πάσχεις από κάτι σπάνιο, όπωΈνα κορίτσι εύχεται χρόνια πολλά στον μπαμπά της με σύνδρομο Down και μας συγκινείς η κόρη μου εν έχεις πολλές επιλογές, είσαι αναγκασμένος να παλεύεις διαρκώς με τα δεδομένα και τον χρόνο. Ειδικά όταν δεν υπάρχει χρηματοδότηση για την έρευνα αφορά την δική σου σπάνια περίπτωση, το βάρος πέφτει σε εμάς τους γονείς να παλέψουμε για τα παιδιά μας». λέει ο μπαμπάς.

Δείτε ακόμα Ένα κορίτσι εύχεται χρόνια πολλά στον μπαμπά της με σύνδρομο Down και μας συγκινεί

Η κόρη του είναι μόλις 9 ετών και πάσχει από το Σύνδρομο Κορηλία νε Λανγκ το οποίο προκαλεί μία σειρά από πολύ έντονα συμπτώματα που εντείνονται όσο το παιδί μεγαλώνει. Μερικά από τα συμπτώματα είναι οι επιληπτικές κρίσεις, οι γαστρεντερικές διαταραχές, οι καρδιαγγειακές ανωμαλίες, η απώλεια ακοής και άλλα.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά αφού η κόρη του ήρθε στην ζωή. Οι γονείς της παρατήρηση ότι κάτι δεν πήγαινε καλά μέχρι που έγιναν μάρτυρες της πρώτης επιληπτικής κρίσης του παιδιού. Παρόλα αυτά οι γιατροί δεν μπορούσαν να προχωρήσουν σε διάγνωση και το παιδί ταλαιπωρούνταν με διάφορους τρόπους για αρκετά χρόνια.

Όταν έγινε τεσσάρων ετών μία εξέταση έδειξε την ύπαρξη του συγκεκριμένου συνδρόμου όμως οι γονείς της ήθελαν να βεβαιωθούν. Ένας νέος διαγνωστικός κύκλος ξεκίνησε και μετά από δύο ολόκληρα χρόνια επιβεβαίωσαν τα κακά νέα.

Δείτε ακόμα Ένα κείμενο αφιερωμένο στους πατριούς που μας στάθηκαν σαν μπαμπάδες

Έκτοτε το παιδί κάνει καθημερινές θεραπείες και οι γονείς έχουν αναγκαστεί να γίνουν ειδικότεροι από τους ειδικούς σχετικά με το σύνδρομο του παιδιού τους. Ο Chris και η μητέρα του παιδιού έχουν μιλήσει με πολλούς γιατρούς και ερευνητές από όλο τον κόσμο.

Οι γονείς ζήτησαν από τους επιστήμονες να ασχοληθούν πιο εκτεταμένα με το συγκεκριμένο σύνδρομο αλλά και την γονιδιακή θεραπεία αλλά κατάλαβαν πως χωρίς χρήματα και χρόνο δεν μπορούν να καταφέρουν πολλά πράγματα.

Τότε λοιπόν ξεκίνησαν να ρωτούν τους εαυτούς τους, μέχρι που είναι ικανοί να φτάσουν οι ίδιοι για να σώσουν την ζωή του παιδιού τους. «Ως γονείς, δε νομίζω ότι είχαμε άλλη επιλογή», λέει ο Chris, «Δεν μπορείς να επιλέξεις να μη βοηθήσεις το παιδί σου».

Δείτε ακόμα Ο μπαμπάς μου που δεν είναι ποτέ κουρασμένος αλλά είναι…πάντα

Οι δύο γονείς λοιπόν ίδρυσαν μία φιλανθρωπική οργάνωση με το όνομα Hope for Hasti και αφού μίλησαν με γιατρούς και επιστημονικό προσωπικό για να οριστεί το ποσό που χρειάζονται για την έρευνα της γονιδιακής θεραπείας ξεκίνησαν να συγκεντρώσουν δωρεές υπέρ της συγκεκριμένης έρευνας.

Φυσικά κανείς δεν γνωρίζει με ακρίβεια ποια θα είναι τα αποτελέσματα. Οι επιστήμονες όμως ελπίζουν πως θα καταφέρουν να βρουν έναν τρόπο να μετριάσουν ή να καλυτερέψουν τα συμπτώματα. Ο μπαμπάς της μικρής από την άλλη είναι διατεθειμένος να τα παρατήσει όλα για την μικρή του και πλέον αποκαλεί τον εαυτό του “ξυπόλητο στρατιώτη”.

«Αποφάσισα να περπατήσω ξυπόλητος», εξηγεί, «επειδή όλα όσα είναι εύκολα για εμάς, είναι πολύ δύσκολα για την Hasti. Σκέφτηκα, λοιπόν, να κάνω κάτι απλό πολύ πιο δύσκολο όπως είναι και για εκείνη». Αυτός ο γλυκός μπαμπάς έχει ήδη πραγματοποιήσει μία μεγάλη πορεία σε βρετανικό έδαφος.

Δείτε ακόμα “Για σένα πατέρα του ογκολογικού, για όλα αυτά που έκανες δίπλα στο παιδί σου”

Συγκεκριμένα περπάτησε 1.100 χιλιόμετρα και παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε καθώς και τους τραυματισμούς έχει ρίξει όλη του την ψυχική δύναμη και ενέργεια για την επόμενη αποστολή του.

«Η Hasti είναι σαν όλα τα παιδιά, έχει ελπίδες και όνειρα κι εγώ θέλω να τα πραγματοποιήσει», λέει αποφασισμένος, «Της αξίζει να είναι ευτυχισμένη και υγιής μια μέρα». Εμείς με την σειρά μας ας ελπίσουμε να πάνε όλα καλά!

Photo cover via: goodmorningamerica.com

Διαβάστε όλα τα άρθρα για τον μπαμπά στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close