πήρα-διαζύγιο-τα-παιδιά-μου-μεγαλώνουν-και-νιώθω-πως-θα-μείνω-μόνη-

Πήρα διαζύγιο, τα παιδιά μου μεγαλώνουν και φοβάμαι ότι θα μείνω μόνη μου. Η αναγνώστρια πήρε πρόσφατα διαζύγιο, τα παιδιά της μεγαλώνουν και ανεξαρτητοποιούνται και φοβάται πως θα μείνει μόνη της. Ποια είναι η γνώμη σας;

Το διαζύγιο δεν είναι μία εύκολη διαδικασία. Όσο πολιτισμένα κι αν χωρίσεις, το κλείσιμο ενός κύκλου που πίστευες ότι θα κλείσει με τον θάνατο, είναι πάντα κάτι δύσκολο και σε πολλές περιπτώσεις οδυνηρό. Βγαίνουν οι ανασφάλειες στην επιφάνεια και δεν ξέρεις πως να το διαχειριστείς.

Η αναγνώστρια φαίνεται πως αντιμετωπίζει το διαζύγιό της και η ψυχολογία της έχει πέσει με τον φόβο ότι θα μείνει μόνη της. Τα παιδιά της ανεξαρτητοποιούνται και αυτό την φοβίζει ακόμη περισσότερο. Ζητάει την συμβουλή και την στήριξή μας. Διαβάστε παρακάτω: 

Πήρα διαζύγιο, τα παιδιά μου μεγαλώνουν και φοβάμαι ότι θα μείνω μόνη μου

Πριν 3 μήνες χωρίσαμε με τον άντρα μου. Ακόμη δεν έχει βγει το διαζύγιο όμως είναι οριστικό. Με παράτησε για άλλη οπότε ακόμη κι αν γύριζε δεν ξέρω κατά πόσο είμαι σε θέση να τον δεχτώ πίσω. Με πονάει πολύ που δεν τον έχω στη ζωή μου παρόλα αυτά.

Η αλήθεια είναι πως ο γάμος μας δεν ήταν σε καλή φάση τα τελευταία χρόνια όμως πάντα το πάλευα και πάντα ήθελα αυτό να πάει καλά. Και πίστευα πως παρόλα τα ελαττώματά του και τους καυγάδες μας, με αγαπούσε και στο τέλος της ημέρας θα βρίσκαμε πάντα μία λύση.

πήρα-διαζύγιο-τα-παιδιά-μου-μεγαλώνουν-και-νιώθω-πως-θα-μείνω-μόνη-

Photo via: tlife.gr

Είμαι από τους ανθρώπους που μ’ αρέσει να έχω ανθρώπους δίπλα μου. Μπορεί να μην βγαίνω συχνά αλλά δεν μπορώ να διαχειριστώ εύκολα το αίσθημα της μοναξιάς. Νιώθω πως μετά το διαζύγιο δεν μπορώ να διαχειριστώ την μοναξιά μου. Νιώθω μόνη μου.

Δείτε ακόμα Παντρεύομαι και τα πεθερικά μου στήνουν τον γάμο ΜΟΥ όπως τους αρέσει

Έχω δύο παιδιά στο μεταξύ. Το ένα στα 15 το άλλο 22. Δεν θέλω να γαντζωθώ από πάνω τους όμως μου βγαίνει από ανασφάλεια. Τα βλέπω να κανονίζουν βόλτες, διακοπές, να βγαίνουν ραντεβού και σκέφτομαι πως σε λίγα χρόνια θα φύγουν και τα δύο. Κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό.

πήρα-διαζύγιο-τα-παιδιά-μου-μεγαλώνουν-και-νιώθω-πως-θα-μείνω-μόνη-

Photo via: bovary.gr

Όμως εγώ; Θα γυρίζω μετά την δουλειά σε ένα σπίτι με τέσσερα ντουβάρια; Το ξέρω πως θα μου πείτε πως σε λίγα χρόνια μπορεί να γνωρίσει κι εγώ έναν άνθρωπο και το πράγμα να πάει καλά. Όμως έχω φτάσει 49 χρονών και δεν ξέρω αν έχω την όρεξη και το κουράγιο να βάλω κι άλλον άνθρωπο στη ζωή μου.

Είναι άλλο να έχω έναν άνθρωπο που να ξέρω ότι θα μ’ αγαπάει, όπως τα παιδιά μου ή τα αδέρφια μου και είναι άλλο να ρισκάρω για άλλη μία φορά να πληγωθώ εμπιστευόμενη έναν άνθρωπο που μπορεί να με κοροϊδεύει. Όμως και τα αδέρφια μου έχουν τις δικές τους οικογένειες.

Δείτε ακόμα Η μητέρα μου θέλει να παίρνει αυτή τις αποφάσεις για την ζωή μου και με καταπιέζει

Νιώθω μία αποτυχία. Πως έκανα ό,τι μπορούσα για να κρατήσω αυτόν τον γάμο αλλά στο τέλος δεν φάνηκα αρκετή. Το ξέρω πως δεν είναι ολοκληρωτικά δικό μου το λάθος, όμως δεν μπορώ να σκεφτώ τα δικά του λάθη στην προκειμένη.

πήρα-διαζύγιο-τα-παιδιά-μου-μεγαλώνουν-και-νιώθω-πως-θα-μείνω-μόνη-

Photo via: vita.gr

Δεν ξέρω τι μπορώ να κάνω για να νιώσω καλύτερα. Πιο δυναμική, λιγότερο μόνη και περισσότερο από όλα, να μην γαντζωθώ από τα παιδιά μου. Το φυσιολογικό είναι να φύγουν και να κάνουν τις δικές τους ζωές και δεν θέλω οι δικές μου ανασφάλειες να τα κρατήσει πίσω. Τί να κάνω;

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close