Ο πρώην άντρας μου θεωρεί την κουμπάρα μου αίτια διαζυγίου και δεν την αφήνει να βλέπει το παιδί

Ο πρώην άντρας μου θεωρεί την κουμπάρα μου αίτια διαζυγίου και δεν την αφήνει να βλέπει το παιδί. Ο πρώην άντρας της αναγνώστριας δεν αφήνει το παιδί να βλέπει την κουμπάρα της αναγνώστριας και νονά του παιδιού, επειδή την θεωρεί αιτία για το διαζύγιό τους.

Πολλά είναι τα ζευγάρια που παίρνουν διαζύγιο. Ενώ όλοι θέλουμε και ευελπιστούμε, τουλάχιστον το διαζύγιό τους να είναι πολιτισμένο, φαίνεται πως δεν καταφέρνουν όλα τα ζευγάρια να κρατήσουν τα προσχήματα, έστω για χάρη των παιδιών.

Ο πρώην άντρας της αναγνώστριας που μοιράστηκε μαζί μας την ιστορία της, φαίνεται πως επειδή θεωρεί την πρώην κουμπάρα τους και νονά του παιδιού τους υπεύθυνη για το διαζύγιό τους, δεν αφήνει το παιδί να βλέπει την νονά του. Ποια είναι η άποψή σας; Διαβάστε παρακάτω: 

Ο πρώην άντρας μου θεωρεί την κουμπάρα μου αίτια διαζυγίου και δεν την αφήνει να βλέπει το παιδί

Ονομάζομαι Ολυμπία και έχω μία κ@ρη 11 χρονών. Με τον άντρα μου χωρίσαμε οριστικά πριν από 5 μήνες κι ενώ εγώ έχω όλη την καλή διάθεση να έχουμε ένα συναινετικό διαζύγιο και έναν πολιτισμένο χωρισμό, εκείνος κάνει ό,τι μπορεί για να βρεθούμε στα μαχαίρια.

Με τον άντρα μου ποτέ μας δεν ταιριάξαμε. Καυγάδες και εντάσεις υπήρχαν από τους πρώτους μήνες της σχέσης. Τώρα θα μου πείτε, γιατί τον παντρεύτηκα και έκανα και ένα παιδί μαζί του. Ε ήμουν ερωτευμένη. Πίστευα ότι όλες αυτές οι εντάσεις και οι καυγάδες ήταν δείγματα δυνατού πάθους.

ο-πρώην άντρας-μου-δεν-αφήνει-το-παιδί-να-βλέπει-την-νόνα-του-

Δεν ήξερα σε εκείνη την ηλικία ότι η ασυμφωνία χαρακτήρων όντως υφίσταται και δεν είναι απλά μία δικαιολογία, όταν δεν θες να απαντήσεις για τον λόγο που χώρισες. Ο λόγος που με τον άντρα μου δεν τα πηγαίναμε καλά είναι ότι μαζί ήμασταν πολύ τοξικοί ο ένας με τον άλλον.

Δείτε ακόμα Θες να χωρίσεις γιόκα μου και περιμένεις από μένα καταφύγιο; Δεν θα το κάνω ποτέ αυτό

Εκείνος ήταν πάντα ένα μωρό παιδί που δεν ήξερε να εκφράσει μία άποψη, προσπαθούσε να διεκδικήσει το δίκιο του αλλά με λάθος τρόπους και ακόμη και στους καυγάδες μας, προσπαθούσε πάντα να βγει από πάνω, χωρίς να ακούει αυτά που του λέω.

Δεν έπαιρνε πρωτοβουλίες, ήταν πάντα κάπως πιο ανώριμος ενώ εγώ είμαι πιο δυναμική και αποφασιστική με την ζωή μου. Μαζί λοιπόν ήμασταν πολύ τοξικοί, αφού εγώ προσπαθούσα να του επιβάλλω διαρκώς τι να κάνει, αφού αυτός δεν έπαιρνε πρωτοβουλίες κι αυτός ένιωθε πιεσμένος αλλά δεν μου το έλεγε γιατί…φοβόταν.

ο-πρώην άντρας-μου-δεν-αφήνει-το-παιδί-να-βλέπει-την-νόνα-του-

Η κουμπάρα μου από την άλλη είναι η καλύτερη μου φίλη από το Δημοτικό. Από τότε είχαμε πει πως θα γίνουμε κουμπάρες, οπότε όταν έμεινα έγκυος δεν υπήρξε δεύτερη σκέψη για το ποια θα γίνει η νονά του παιδιού.

Δείτε ακόμα Χώρισα με την γυναίκα μου και το παιδί μου δεν θέλει να με βλέπει

Η κολλητή μου και κουμπάρα μου πάντα συμπαθούσε τον άντρα μου, όμως πάντα μου έλεγε ότι δεν κάνει για μένα, ότι είμαστε τοξικοί ο ένας για τον άλλον και πως όλο αυτό αν δεν λήξει σύντομα θα έχει κακή κατάληξη.

Όταν έπρεπε να υποστηρίξει τον άντρα μου υποστήριζε τον άντρα μου ενώ όταν είχα εγώ δίκιο, μου έλεγε πως να το χειριστώ. Ποτέ λοιπόν δεν προσπάθησε να μπει εμπόδιο στην ευτυχία μου και ούτε είχε κάτι προσωπικό με τον άντρα μου. Απλά έλεγε μία άποψη.

Λίγο πριν τον χωρισμό τα πράγματα είχαν φτάσει στο αδιαχώρητο. Μέχρι που διάβασα κατά λάθος κάτι σαν λεύκωμα της κ@ρης μου, που έλεγε ότι δεν μπορεί να μας ακούει άλλο να μαλώνουμε και πως θα ξεκινήσει να πηγαίνει πιο συχνά στον κολλητό του και ίσως και να κοιμάται κι εκεί για να μην μας βλέπει.

Δείτε ακόμα Φωτεινή Μπαχατούρη: Η συγκλονιστική ιστορία της- το μόνο που μπορώ να κινήσω είναι τα βλέφαρά μου

Τότε κατάλαβα πόσο κακό κάναμε στο παιδί μας και μετά στους εαυτούς μας. Εκεί λοιπόν είπα στον εαυτό μου “Ολυμπία σοβαρέψου. Δεν είσαι 20 χρονών πια, να μεταφράζεις τα πάντα όπως σε συμφέρουν. Είστε ανυπόφοροι ο ένας για τον άλλον κι αν συνεχίσεις έτσι το παιδί σου θα θέλει ψυχολόγο. Χώρισε”. Και χώρισα.

ο-πρώην άντρας-μου-δεν-αφήνει-το-παιδί-να-βλέπει-την-νόνα-του-

Ο άντρας μου όμως δεν το δέχτηκε στιγμή αυτό. Ήμουν η πρώτη του εμπειρία σε όλα και είναι κάτι σαν εμμονικός μαζί μου. Ακόμα με πιέζει να τα ξαναβρούμε. Μου λέει πως με αγαπάει, πως θα αλλάξει ενώ μερικές φορές γίνεται πιο επιθετικός και με βρίζει από τα μηνύματα.

Τελευταία έχει ξεκινήσει και ένα καινούριο μπαϊράκι που μου λέει ότι η κολλητή μου, μου έβαλε λόγια επειδή μας ζήλευε και πως δεν θέλει το παιδί μου να βλέπει την νονά του διότι αυτή ήταν η αιτία του διαζυγίου και που ξέρει αυτός ότι δεν θα βάλει λόγια και στο παιδί. Είμαι έξαλλη. Έχει το δικαίωμα να κάνει κάτι; Πώς μπορώ να κινηθώ;

All photos via: Pinterest

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close