γράμμα-για-την-γυναικοκτονία-

Πώς να το χωρέσω αυτό το Καλοκαίρι; Ένα σπαρακτικό μήνυμα για την 17χρονη που βρέθηκε νεκρή. Ένα σπαρακτικό μήνυμα για την 17χρονη που βρέθηκε νεκρή από τον σύντροφό της.

Οι γυναικοκτονίες στην Ελλάδα τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί δραματικά. Προσωπική μας άποψη είναι ότι πάντα συνέβαιναν αλλά κανείς δεν έδινε την απαραίτητη προσοχή, διότι η πατριαρχία και η έμφυλη βία δεν είναι νέο φαινόμενο στην χώρα μας δυστυχώς.

Όπως και να ‘χει ακόμη και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν ότι οι γυναικοκτονίες είναι αβάσιμος όρος. Γυναικοκτονία λοιπόν δεν χαρακτηρίζουμε μία δολοφονία που το θύμα της ήταν γυναίκα. Γυναικοκτονία χαρακτηρίζουμε μία δολοφονία, που έγινε, επειδή το θύμα ήταν γυναίκα.

Δείτε ακόμα Οι γυναικοκτονίες που καταγράφηκαν τα τελευταία 4 χρόνια δείχνουν γιατί μιλάμε για γυναικοκτονία

Επειδή ζήλευε, επειδή “στράβωσε η φάση”, επειδή θεωρούσε ότι όλες οι γυναίκες είναι π@@άνες, επειδή θεωρούσε ότι η γυναίκα που είχε στο πλάι του ήταν κτήμα του. Επειδή, υπάρχει η πατριαρχία. Μία 17χρονη βρέθηκε νεκρή πριν λίγες μέρες.

Την σκότωσε ο σύντροφός της. Ο σύντροφος που η 17χρονη πίστευε ότι την αγαπούσε. Μία 17χρονη λοιπόν είναι ακόμη ένα θύμα γυναικοκτονίας, αφού ο σύντροφός της, είπε ότι την σκότωσε επειδή ήθελε να τον χωρίσει. Διαβάστε παρακάτω το σπαρακτικό μήνυμα που αναδημοσίευσε η Μάγδα Καλορίτη παρακάτω: 

Πώς να το χωρέσω αυτό το Καλοκαίρι; Ένα σπαρακτικό μήνυμα για την 17χρονη που βρέθηκε νεκρή

Όταν είσαι 17 χρονών, μπορεί να ξενερώνεις όταν σκέφτεσαι ότι έχεις ακόμη μια τάξη Λυκείου μπροστά σου. Όταν είσαι 17 χρονών, μπορεί να κλάψεις επειδή έβαψες μόνη τα μαλλιά σου και από ροζ, βγήκαν πορτοκαλί.

Όταν είσαι 17 χρονών, πιθανόν να την κοπανήσεις απ’ την τελευταία ώρα του φροντιστηρίου, γιατί το αγόρι σου παίζει τελικό ποδοσφαίρου και θες να είσαι εκεί. Όταν είσαι 17 χρονών, ενδέχεται να προβληματίζεσαι για το πώς θα χωρέσουν τα παρεό στη βαλίτσα, για τις πρώτες μόνη με τις φίλες σου διακοπές.

γράμμα-για-την-γυναικοκτονία-

Όταν είσαι 17 χρονών, μπορεί να σιχτιρίζεις γιατί σε έχωσε ο πατέρας σου να δουλέψεις καλοκαιριάτικα στην οικογενειακή επιχείρηση. Γενικά, όταν είσαι 17 χρονών μπορείς να κάνεις όλα αυτά που σε δέκα χρόνια οριακά θα θυμάσαι, δεν μπορείς όμως να βρεθείς γυμνή με μώλωπες σε πρόσωπο και σώμα.

Δείτε ακόμα Β- Safe: Το βραχιόλι πανικού που έφτιαξαν μαθητές λυκείου με αφορμή τις γυναικοκτονίες

γράμμα-για-την-γυναικοκτονία-

Ένα ανήλικο κορίτσι, νεκρό στο σπίτι του στο Περιστέρι σήμερα τα μεσάνυχτα, με τον σύντροφο της να αγνοείται. Όσο η κοινωνία να το δει αρνείται, άλλη μια γυναίκα δολοφονείται.

γράμμα-για-την-γυναικοκτονία-

Όσο αντρικές τηλεπερσόνες βολοδέρνουν στα παράθυρα φέροντας έναν μόνο για τους ίδιους βαρύγδουπο τίτλο και ελαφρά τη καρδία σνομπάρουν την πραγματικότητα με ατάκες τύπου “όποιος θέλει να φύγει, είναι ελεύθερος να φύγει”, κάθε πρωί θα ξυπνάμε με μια αδερφή μας να λείπει.

Κυριολεκτικά. Κάθε μέρα. Και πες μου εσύ, που να το χωρέσω αυτό το καλοκαίρι. Το κείμενο το έχει γράψει η Χρύσα Λύκου
Πριν λίγο βρήκα τι όνομα της από μια φίλη και το συμπληρώνω.

All photos via: facebook.com

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

Close