σώμα_για_παραλία_ο_λόγος_που_δεν_υπάρχει_

Το σώμα για παραλία είναι ένας μύθος και επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία μας. Διαβάστε τους λόγους.

Τα τελευταία χρόνια η κοινωνία προσπαθεί να αλλάξει προς το καλύτερο. Προσπαθεί να απαρνηθεί στερεότυπα του παρελθόντος που είχαν οδηγήσει ομάδες ανθρώπων στην μελαγχολία, στην κατάθλιψη και στην περιθωριοποίηση.

Ένα από αυτά ήταν και τα πρότυπα ομορφιάς όσων αφορά το γυναικείο σώμα. Σίγουρα κάθε χρόνο λίγο πριν το Καλοκαίρι ή λίγο πριν τον Αύγουστο θα έβλεπες άρθρα με τους εξής τίτλους “Η δίαιτα που θα σε κάνει να αποκτήσεις το τέλειο σώμα για το Καλοκαίρι”, “Δίαιτα για να αποκτήσεις το σώμα για παραλία”.

Δείτε ακόμα Είμαστε όλες ακομπλεξάριστες: Το βίντεο που θα σε κάνει να αγαπήσεις το σώμα σου

“Δείτε με ποιον τρόπο μπορείτε να αποκτήσετε το ιδανικό σώμα για παραλία σε μόλις 2 εβδομάδες”. Τέτοια άρθρα ήταν συνηθισμένα και μάλιστα είχαν μεγάλη θεαματικότητα. Φυσικά αυτά υπήρχαν και στην ελληνική τηλεόραση.

Και φυσικά όλα αυτά τα αφιερώματα ομορφιάς αφορούσαν αποκλειστικά τις γυναίκες. Γιατί για τους άντρες δεν υπάρχει το σώμα για παραλία ή το σώμα για Καλοκαίρι. Άντρας με κοιλίτσα σαν καραμελίτσα, σωστά; Αντιθέτως όμως για τις γυναίκες οι ραγάδες, τα περιττά κιλά, η κυτταρίτιδα ήταν απαγορευμένα στην παραλία.

Όμως το σώμα για παραλία και το σώμα για Καλοκαίρι ξεκινάει σιγά σιγά να απομυθοποιείται. Επιτέλους. Στο παρακάτω άρθρο θα δούμε για ποιον λόγο το σώμα για Καλοκαίρι δεν υπάρχει και πως οι γυναίκες που πιστεύουν σε αυτό επηρεάζονται αρνητικά στην ψυχολογία τους. Διαβάστε παρακάτω: 

Πρέπει να απολαμβάνουμε την θάλασσα και το Καλοκαίρι ανεξάρτητα από το σώμα μας.

Είτε έχουμε ένα αδύνατο σώμα, είτε έχουμε ένα παχουλό σώμα, είτε έχουμε κυτταρίτιδα και ραγάδες, είτε τίποτα από τα δύο, είτε ένα από τα δύο, είτε έχουμε στραβά πόδια, είτε ολόισια. Οποιοδήποτε σωματότυπο κι αν έχουμε είναι όμορφος.

Διότι κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και η διαφορετικότητά του πρέπει να αγαπιέται. Σίγουρα σε κάποιους θα αρέσεις λιγότερο και σε κάποιους περισσότερο. Όμως αυτό συμβαίνει και θα συμβαίνει ανεξάρτητα με το αν πληροίς τα πρότυπα ομορφιάς ή όχι.

σώμα_για_παραλία_ο_λόγος_που_δεν_υπάρχει_

Δεν υπάρχει σώμα για παραλία και σώμα για Καλοκαίρι. Ό,τι σώμα κι αν διαθέτεις οφείλεις να απολαύσεις το Καλοκαίρι σου και την θάλασσα αν σου αρέσει.

Δείτε ακόμα Δείτε την 72χρονη που κατάφερε να έχει το σώμα των ονείρων της σε αυτή την ηλικία

Υπάρχουν γυναίκες που δεν πηγαίνουν για μπάνιο επειδή δεν έχουν το “σώμα για παραλία”. Μην τους κάνεις την χάρη να περιθωριοποιείσαι. Ας περιθωριοποιηθούν αυτοί που πιστεύουν τέτοια πράγματα.

σώμα_για_παραλία_ο_λόγος_που_δεν_υπάρχει_

Η υγεία μας πάνω από όλα!

Υπάρχουν γυναίκες που έχασαν την ζωή τους σε όλο τον κόσμο εξαιτίας των διατροφικών διαταραχών. Έχασαν την ζωή τους από νευρική ανορεξία ή παχυσαρκία. Γιατί ναι, η κοινωνία μέχρι χθες στεναχωριόταν για την νευρική ανορεξία αλλά χλεύαζε τα παχύσαρκα άτομα. Λες και αυτά δεν πάσχουν από διατροφικές διαταραχές.

Ο μόνος λόγος για να χάσεις ή να πάρεις κιλά λοιπόν πρέπει να είναι η υγεία σου. Και φυσικά είτε θες να πάρεις είτε να χάσεις θα πρέπει να συμβουλευτείς έναν γιατρό, έναν γυμναστή κι έναν διατροφολόγο.

σώμα_για_παραλία_ο_λόγος_που_δεν_υπάρχει_

Μην χάσεις ή πάρεις κιλά απλά και μόνο για να πληροίς τα πρότυπα ομορφιάς. Γιατί τα πρότυπα αλλάζουν και το σώμα σου έχει ανάγκη αγάπη και όχι αυτομαστίγωμα. Μην το ταλαιπωρείς με εξαντλητικές δίαιτες και βουλιμικές κρίσεις. Επίσης αν πάσχεις από διατροφικές διαταραχές εμπιστεύσου έναν ψυχολόγο.

Δείτε ακόμα 10 κόλπα που θα βοηθήσουν το παιδί να μην έχει ανασφάλειες με το σώμα του

Υπάρχουν γυναίκες που πάσχουν από διατροφικές διαταραχές, επειδή τόσα χρόνια η κοινωνία τις πίεζε σχετικά με το σώμα τους. Για να έχουν το ιδανικό σώμα για παραλία έπαθαν νευρική ανορεξία κι επειδή αγχώνονταν συνεχώς για τα κιλά τους, ξεκίνησαν αντιδραστικά να τρώνε πολύ και ουσιαστικά να ζουν για να τρώνε και όχι να τρώνε για να ζουν.

σώμα_για_παραλία_ο_λόγος_που_δεν_υπάρχει_

Ήρθε η ώρα να πάμε την κοινωνία ένα βήμα μπροστά!

Έχουμε βαρεθεί να ακούμε άλλους ανθρώπους να μας λένε “θέλω να χάσεις κιλά γιατί νοιάζομαι για την υγεία σου” “θέλω να χάσεις κιλά γιατί είσαι νέα κοπέλα και δεν είναι ωραίο”. Ποια υγεία μου; Με γνώρισες μισή ώρα πριν, πότε πρόλαβες να νοιαστείς για την υγεία μου;

Κι αν σου δείξω τις αιματολογικές μου εξετάσεις και με βρεις υγιέστατη, θα σταματήσεις να θες να χάσω κιλά; Και τι σημαίνει “είμαι νέα κοπέλα;”. Συνεχίζω να είμαι νέα κοπέλα και με παραπάνω κιλά και μάλιστα μία όμορφη κοπέλα.

σώμα_για_παραλία_ο_λόγος_που_δεν_υπάρχει_

Σταματήστε να ασχολείστε και να κατακρίνετε το γυναικείο σώμα. Οι γυναίκες νιώθουν κόμπλεξ για τις ρυτίδες, τις ραγάδες, τα παραπάνω κιλά, την κυτταρίτιδα, την κοιλίτσα και όλα αυτά δεν τα απέκτησαν μόνες τους. Κάποιος τους τα δημιούργησε.

Δείτε ακόμα 20 γυναίκες που κατέρριψαν τα πρότυπα ομορφιάς

Η παραλία είναι για όλους και το σώμα για παραλία φτιάχτηκε σαν έννοια από ανθρώπους που ήθελαν για άλλους λόγους να πείσουν τις γυναίκες ότι μόνο αδύνατες και αψεγάδιαστες έχουν δικαίωμα να ζουν και να υπάρχουν.

σώμα_για_παραλία_ο_λόγος_που_δεν_υπάρχει_

Τα πρότυπα ομορφιάς όμορφα καίγονται. Και επειδή τα πρότυπα αλλάζουν το σώμα μας δεν είναι άφθαρτο για να σας κάνουμε την χάρη να το αδυνατίζουμε και να το παχαίνουμε σύμφωνα με τα δικά σας πρότυπα. Το σώμα μας, είναι το όχημα που μας ταξιδεύει. Θέλει αγάπη και φροντίδα.

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την ψυχολογία στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close