παιδιά_βλέπουν_για_πρώτη_φορά_συγκινητικό βίντεο_

Ένα συγκινητικό βίντεο κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, με παιδιά που βλέπουν για πρώτη τους φορά. Οι αντιδράσεις τους είναι συγκλονιστικές.

Η όραση για πολλούς από εμάς είναι μία αυτονόητη αίσθηση. Όμως όχι για όλους. Πολλοί άνθρωποι δεν βλέπουν και παρόλα αυτά κατάφεραν να επιβιώσουν, να ζήσουν μία αξιοπρεπής ζωής και να επιτύχουν στις καριέρες που επέλεξαν.

Παρόλα αυτά μερικοί από αυτούς ίσως και να ήθελαν για μία έστω φορά στην ζωή τους να δουν.  Σίγουρα όμως όταν βλέπεις ένα παιδάκι που για λόγους υγείας δεν έβλεπε και οι γιατροί κατάφεραν να βρουν τον τρόπο να δει για πρώτη φορά η αντίδρασή σου είναι τα δάκρυα.

Δείτε ακόμα Συγκινητικό: Μητέρα αποχαιρετά την μεγάλη της κόρη λίγο πριν την γέννα

Βρήκαμε στο διαδίκτυο ένα βίντεο που κατέγραψε και συγκέντρωσε τις πρώτες αντιδράσεις παιδιών όταν είδαν για πρώτη φορά. Οι αντιδράσεις τους, είναι υπέροχες και θα σου προκαλέσουν δάκρυα αλλά και χαμόγελο αισιοδοξίας.

Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε τέτοια βίντεο ίσως να μας δώσουν ελπίδα για το μέλλον. Γιατί το μέλλον είναι τα παιδιά και όταν τα κάνουμε να χαμογελούν κάτι έχουμε κάνει καλά σαν ανθρωπότητα. Διαβάστε παρακάτω:

Λίγα λόγια για το βίντεο

Το βίντεο το βρήκαμε τυχαία στο διαδίκτυο και μας συγκίνησε πολύ. Στο βίντεο βλέπουμε αποσπάσματα από παιδιά που γεννήθηκαν χωρίς όραση. Οι γιατροί κατάφεραν να επαναφέρουν την όρασή τους ή να βρουν τρόπους τα παιδιά αυτά να δουν καλύτερα.

Τα παιδιά λοιπόν είναι λίγων μηνών ή λίγων χρόνων και η αντίδρασή τους όταν βλέπουν για πρώτη φορά τα χρώματα, τα έπιπλα, την μαμά και τον μπαμπά τους είναι συγκλονιστική. Γελάνε, τρομάζουν, κλαίνε, χαζεύουν μαγεμένα.

Η όραση μπορεί να είναι μία αυτονόητη αίσθηση για πολλούς όμως όχι για όλους. Η επιστήμη κατάφερε παρόλα αυτά να βοηθήσει ανθρώπους χωρίς όραση είτε να ξαναδούν είτε να ζήσουν μία αξιοπρεπή ζωή ακόμη και χωρίς την όρασή τους.

Δείτε ακόμα Βίντεο για τα παιδιά ΑμεΑ: Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στο παιχνίδι

Ένα παιδί αξίζει πάντα ένα καλύτερο αύριο. Ο κόσμος που έχουμε φτιάξει γι’ αυτά δεν είναι ο ιδανικός. Καμένα δάση, δολοπλοκίες, πολιτικές που δεν σκέφτονται τον λαό αλλά τους έχοντες εξουσίας και χρημάτων, περιβαλλοντική καταστροφή, ψέμα, ανταγωνιστικότητα, φτώχια, αδικία.

Παρόλα αυτά όταν βλέπεις πως μερικοί άνθρωποι κατάφεραν να κάνουν αυτά τα παιδιά να χαμογελούν, μία λάμψη αισιοδοξίας ξυπνάει μέσα σου. Οι άνθρωποι με όσα μέσα διαθέτουν μπορούν να κάνουν τον κόσμο καλύτερο. Για τα παιδιά. Γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον.

Το βίντεο κατάφερε να συγκεντρώσει χιλιάδες σχόλια, likes και προβολές και όχι άδικα. Σίγουρα αν το δείτε θα συγκινηθείτε, όπως και με το συγκινητικό βίντεο για παιδιά με ΔΕΠΥ, αλλά με όλα αυτά που έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό καλύτερα να κλάψουμε και για κάτι ευχάριστο. Το βίντεο υπάρχει στο τέλος του άρθρου.

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close