τα_κρατάμε_όλα_για_αργότερα_και_ξεχνάμε_ότι_αργότερα_οι_άνθρωποί_μας_μπορεί_να_μην_είναι_εδώ_

Τα κρατάμε όλα για αργότερα ενώ μπορεί αργότερα οι άνθρωποι να μην είναι μαζί μας. Ένα κείμενο που θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε ότι το να αδράξουμε την ευκαιρία με τους ανθρώπους που αγαπάμε είναι αναγκαίο.

Ο Χρόνης Μίσσιος είχε γράψει “Έτσι, μ’ αυτήν την κωλοεφεύρεση που τη λένε ρολόι, σπρώχνουμε τις ώρες και τις μέρες σα να μας είναι βάρος, και μας είναι βάρος, γιατί δε ζούμε, κατάλαβες;’ Όλο κοιτάμε το ρολόι, να φύγει κι αυτή η ώρα, να φύγει κι αυτή η μέρα, να έρθει το αύριο, και πάλι φτου κι απ’την αρχή.

Χωρίσαμε τη μέρα σε πτώματα στιγμών, σε σκοτωμένες ώρες που θα τις θάβουμε μέσα μας, μέσα στις σπηλιές του είναι μας, στις σπηλιές όπου γεννιέται η ελευθερία της επιθυμίας, και τις μπαζώνουμε με όλων των ειδών τα σκατά και τα σκουπίδια που μας πασάρουν σαν “αξίες”, σαν “ηθική”, σαν “πολιτισμό”.

Δείτε ακόμα Το σύνδρομο της ραγισμένης καρδιάς: Τι είναι και πότε συμβαίνει.

Κάναμε το σώμα μας ένα απέραντο νεκροταφείο δολοφονημένων επιθυμιών και προσδοκιών, αφήνουμε τα πιο σημαντικά, τα πιο ουσιαστικά πράγματα, όπως να παίξουμε και να χαρούμε μεταξύ μας, να παίξουμε και να χαρούμε με τα παιδιά και τα ζώα.

Με τα λουλούδια και τα δέντρα, να κάνουμε έρ@τα, να απολαύσουμε τη φύση, τις ομορφιές του ανθρώπινου χεριού και του πνεύματος, να κατεβούμε τρυφερά μέσα μας, να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και τον διπλανό μας…

Όλα, όλα τα αφήνουμε για το αύριο που δε θα ‘ρθει ποτέ…
Μόνο όταν ο θάνατος χτυπήσει κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο πονάμε, γιατί συνήθως σκεφτόμαστε πως θέλαμε να του πούμε τόσα σημαντικά πράγματα, όπως πόσο τον αγαπούσαμε, πόσο σημαντικός ήταν για εμάς … Όμως το αφήσαμε για αύριο … Για να πάμε που;

Δείτε ακόμα Φρόντισε την ψυχή σου και δώσ’της αγάπη. Μόνο έτσι θα παραμείνει αγνή και γαλήνια…

Αφού ανατέλλει, δύει ο ήλιος και δεν πάμε πουθενά αλλού, παρά μόνο στο θάνατο, και μεις οι μαλάκες, αντί να κλαίμε το δειλινό που χάθηκε άλλη μια μέρα απ’ τη ζωή μας, χαιρόμαστε.

Μέχρι και σήμερα το συγκεκριμένο απόσπασμα από τον Χρόνη Μίσσιο αγαπιέται πολύ. Οι άνθρωποι λοιπόν συνειδητοποιούν ότι οι προτεραιότητες που έχουμε είναι πολύ λάθος. Αφήνουμε για αργότερα ένα “σ’ αγαπώ” στα παιδιά μας, διότι αυτή τη στιγμή δουλεύουμε.

Αφήνουμε για αργότερα ένα κομπλιμέντο στον καλύτερό μας φίλο, επειδή αυτή την στιγμή βαριόμαστε. Δεν εξωτερικεύουμε τα συναισθήματά μας όταν το θέλουμε αλλά όταν βρούμε χρόνο. Γιατί θεωρούμε ότι οι άνθρωποι που έχουμε δίπλα μας θα είναι δίπλα μας και αργότερα.

Δείτε ακόμα Αν δεν αγαπήσεις εσύ πρώτος τον εαυτό σου, τότε πως μπορεί να σε αγαπήσει ο άλλος;

Δυστυχώς όμως η ζωή παίζει άσχημα παιχνίδια. Μέσα σε ένα λεπτό μπορεί να ανατραπούν τα πάντα. Ένα λεπτό αρκεί για να συνειδητοποιήσεις ότι αργότερα, μπορεί και να μην είναι δίπλα σου αυτοί που αγαπάς. Και δεν τους το είπες. Γιατί το άφησες για αργότερα. Το άφησες για αύριο.

Ο κλινικός ψυχολόγος Δημήτριος Ι. Πετρούνιας μοιράστηκε μαζί μας ένα κείμενο μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook, υπενθυμίζοντας στους αναγνώστες του, να μην αφήνουν ποτέ για “αύριο” αυτό που μπορούν να κάνουν και να πουν σήμερα. Διαβάστε παρακάτω: 

Ξέρεις γιατί;
Γιατί η μέρα μας είναι φορτωμένη με οδύνη, αντί να είναι μια περιπέτεια, μια σύγκρουση με τα όρια της ελευθερίας μας..”

Δείτε ακόμα Ανακαλύπτοντας τον εαυτό σου θα διώξεις μακριά τη σκοτεινή σου πλευρά

Αργότερα ! Αργότερα !
Θα σου μιλήσω αργότερα.
Θα σε πάρω αργότερα.
Τα λέμε αργότερα.

Θα πάμε για βόλτα αργότερα.
Θα σου πω πώς νιώθω αργότερα.
Αργότερα θα καταλάβεις πόσο σημαίνεις για μένα.
Αργότερα, ίσως θα σε αγαπώ και ίσως σε ξεχάσω

Τα κρατάμε ολα για αργότερα και ξεχνάμε ότι ′′ αργότερα ′′ δεν είναι δικό μας!
Ότι οι άνθρωποι ′′ αργότερα ′′ μπορεί να μην είναι πλέον μαζί μας.
′′ Αργότερα ′’ μπορεί να μην τους ακούσουμε πια, να μην τους βλέπουμε.

Δείτε ακόμα Η ζωή μας είναι οι επιλογές που κάνουμε! Ας επιλέξουμε την ευτυχία και την αγάπη λοιπόν!

Ότι τα παιδιά ′′ αργότερα ′′ δεν είναι πλέον παιδιά και ότι οι γονείς είναι απλώς μια ανάμνηση.
Αυτή η ‘′ μεταγενεστερη′′ ημέρα μετατρέπεται σε νύχτα, νύχτα σε ανημποριά , χαμόγελο σε πόνο και ζωή στη μνήμη.

′′ Αργότερα, θα είναι πολύ αργά! ”
Να είσαι τώρα!
~ Εξήντα δευτερόλεπτα~
Web

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την ψυχολογία στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close