η_κόρη_μου_κάνει_παρέα_με_Αλβανίδα_

Η ιστορία μίας μητέρας που την ενοχλεί η κòρη της να κάνει παρέα με Αλβανούς.

Ο ρατσισμός είναι ένα μεγάλο αγκάθι της ελληνικής κοινωνίας. Φυσικά και δεν το συναντάμε μόνο στην Ελλάδα, όμως είναι αδιανόητο το πόσο εύκολα ένας λαός ξεχνάει την ιστορία του. Οι περισσότεροι από εμάς, προερχόμαστε από προσφυγικές οικογένειες.

Αν δεν προερχόμαστε από προσφυγικές οικογένειες, σίγουρα στο παρελθόν ο παππούς ή προπάππους μας, έχουν πάει μετανάστες στην Γερμανία, στην Αμερική ή στην Αυστραλία. Ενώ λοιπόν είμαστε κι εμείς ένας βασανισμένος λαός που γνώρισε τον ρατσισμό και ξέρει τι σημαίνει “επιβίωση”, ξεχνάμε.

Δείτε ακόμα Μαμά ξεσπά: Βλέπουν το παιδί μου και απομακρύνουν τα δικά τους

Έτσι η σημερινή μαμά λέει ότι επειδή η κòρη της κάνει παρέα με Αλβανίδα κοπέλα, δεν της αρέσει και θέλει την συμβουλή μας… για να το αλλάξει αυτό. Εμείς θα μοιραστούμε την ιστορία της μαζί σας και αφήνουμε σε εσάς την φωνή της λογικής. Διαβάστε παρακάτω:

Η ιστορία

Η κóρη μου είναι 20 χρονών και τα τελευταία χρόνια μένει στην Αθήνα για σπουδές. Ακόμη και στην καραντίνα δεν ήρθε να μας δει, διότι έλεγε ότι δεν υπάρχει λόγος να κάνει ταξίδια. Προερχόμαστε από πλούσια οικογένεια οπότε προσφέρουμε στο παιδί από μικρή ηλικία ό,τι θέλει.

Δεν είχαμε πρόβλημα με το γεγονός ότι δεν έρχεται συχνά να μας δει. Προσωπικά αντιλαμβάνομαι την ανάγκη της να ζήσει την φοιτητική ζωή και την ανεξαρτησία, ακόμη κι αν εξαιτίας της καραντίνας την πέρασε μέσα στο σπίτι.

Η κóρη μου είναι ένα πάρα πολύ κοινωνικό παιδί. Μάλιστα στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο ήταν από τις διάσημες μαθήτριες του σχολείου. Όταν όμως πέρασε στην Αθήνα άλλαξε. Απομακρύνθηκε από της παρέες της λέγοντάς μου ότι τις θεωρεί ρηχές. Δεν θέλει λέει να ασχολείται μόνο με ρούχα και παπούτσια.

Δείτε ακόμα Η απαράδεκτη παρατήρηση που έκανε μια γειτόνισσα σε μαμά με αυτιστικό παιδί!

Στην Αθήνα άλλαξε παρέες. Συγκεκριμένα ξεκίνησε να βγαίνει με δύο αγòρια. Συμπαθητικά παιδιά, από ένα χωριό της Ευβοίας. Ήταν ξαδέρφια και είχαν φύγει μαζί για Αθήνα για να δουλέψουν. Γνωρίστηκαν από ότι μου είπαν σε ένα πάρτι της σχολής που τα παιδιά είχαν έρθει ως καλεσμένοι.

Δεν είχα κανένα πρόβλημα με αυτό. Μέχρι που πριν κάνα χρόνο ένας από αυτούς τα έμπλεξε με μία Αλβανίδα. Την έφερε στην παρέα για να γνωρίσει τους φίλους του και έδεσε αμέσως με την κòρη μου. Σύμφωνα με το παιδί μου, η Αλβανίδα είναι πολύ μορφωμένη.

Σπουδάζει στην Νομική Αθηνών και οι γονείς της στερήθηκαν πολλά για τα φροντιστήρια. Πλέον η κοπέλα δουλεύει σέρβις μαζί με τους φίλους της κòρης μου για να βγάλει τα λεφτά των σπουδών κι εκεί γνώρισε και τον κολλητό της κòρης μου.

Δείτε ακόμα Απίστευτο περιστατικό: 6χρονα χτυπούν παιδάκι στην παιδική χαρά επειδή είναι μαύρο

Με την κòρη μου έχουμε άριστη επικοινωνία. Ανέκαθεν μου τα έλεγε όλα. Όταν λοιπόν μου είπε λεπτομέρειες για την Αλβανίδα και πως γνωρίστηκαν και πόσο καλό παιδί είναι και τέτοια εμένα με έπιασε μία ταραχή. Δεν είμαι ρατσίστρια αλλά με τους συγκεκριμένους ανθρώπους έχω πρόβλημα.

Δεν έχουν και την καλύτερη φήμη. Δεν είναι τυχαίο ότι χρησιμοποιούμε την λέξη Αλβανός για να βρίσουμε κάποιον. Δέχομαι ότι είναι ένα παιδί καλό, που σπουδάζει και είναι αριστούχα και όλα τα καλά του εύχομαι. Δεν καταλαβαίνω όμως τι δουλειά έχει με την κòρη μου.

Θα την φέρει η κòρη μου λέει διακοπές στο εξοχικό που έχουμε στον Βόλο. Θα την βάλει μέσα στο εξοχικό μας χωρίς καλά καλά να την γνωρίσουμε εμείς οι ίδιοι; Φυσικά προσπάθησα να της μιλήσω αλλά μου είπε ότι δεν είναι σωστό να έχω τέτοια πιστεύω και ότι δεν πρέπει να κρίνω τους ανθρώπους από την φυλή τους.

Δείτε ακόμα Πώς να μιλήσετε στα παιδιά για τη διαφορετικότητα

Ρομαντικά πιστεύω της ηλικίας. Αν είχε δει αυτά που έχω δει θα έλεγε τα ίδια. Όπως και να ‘χει δεν της πηγαίνω πολύ κόντρα επειδή δεν θέλω τώρα που λείπει να μου θυμώσει και να χάσουμε επικοινωνία. Τι μπορώ να κάνω για την απομακρύνω από αυτήν όμως;

Σχόλιο από το Daddy-Cool

Να μην κάνεις τίποτα για να τις χωρίσεις. Θα έπρεπε να είσαι περήφανη που το παιδί σου δεν κρίνει τους ανθρώπους από την φυλή αλλά από τον χαρακτήρα τους. Η φίλη της είναι μία προκομένη κοπέλα που προσπαθεί όπως όλοι να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον για εκείνη. Ας αφήσουμε τις δικές μας προκαταλήψεις μακριά από τις ψυχές των παιδιών.

Photo cover via: youngpeople.gr

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close