Το όνομα του παιδιού μου δεν άρεσε στην πεθερά μου και θέλει να του αλλάξει όνομα

Το όνομα του παιδιού μου δεν άρεσε στην πεθερά μου και θέλει να του αλλάξει όνομα. Έχουμε ακούσει και έχουμε διαβάσει πολλές ιστορίες για επεμβατικές πεθερές και μητέρες που δεν σέβονται τις επιθυμίες του ζευγαριού, όσων αφορά τα παιδιά τους και όχι μόνο.

Μία τέτοια ιστορία είναι και η σημερινή. Μόνο που αυτή την ιστορία δεν την έχουμε ξανά ακούσει. Φαίνεται πως μία αναγνώστρια αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την πεθερά και το παιδί της. Δεν άρεσε το όνομα που έδωσε το ζεύγος στο παιδί κι εκείνη αποφάσισε να του το…αλλάξει.

Διαβάστε την ιστορία που μοιράστηκε μαζί μας ανώνυμα η αναγνώστρια και μοιραστείτε την άποψή σας μαζί μας. Πάντα με ευγένεια. Μην ξεχνάτε να μοιράζεστε κι εσείς τα προβλήματά σας μαζί μας. στέλνοντας ιδιωτικό μήνυμα στην επίσημη σελίδα του Daddy-Cool.gr στο Facebook. Διαβάστε παρακάτω:

Με τον άντρα μου αποκτήσαμε ένα υγιέστατο αγoράκι πριν 1 χρόνο. Είναι ο καρπός του έρ@τά μας και ο λόγος που ζούμε πλέον. Θεωρώ ότι είμαι μία πολύ ευτυχισμένη γυναίκα και ιδιαίτερα τυχερή. Έχω μία πολύ ευτυχισμένη οικογένεια με τον σύζυγό μου. Ό,τι πρόβλημα έχουμε το αντιμετωπίζουμε αργά ή γρήγορα με ενότητα και αγάπη.

Δείτε ακόμα Ο γιoς μου θέλει να μείνει μόνος με την κοπέλα του αλλά εγώ δεν είμαι έτοιμη να τον αποχωριστώ

Όλα τα προβλήματα, εκτός από αυτά που αντιμετωπίζουμε με την παρεμβατική μου πεθερά. Η αλήθεια είναι πως από την αρχή της σχέσης μας δεν είχα και την καλύτερη άποψη για την συγκεκριμένη γυναίκα. Από τους πρώτους κιόλας μήνες, προτού καλά καλά την γνωρίσω από κοντά.

Ο σύζυγός μου βλέπετε, από τον πρώτο κιόλας καιρό που βγαίναμε με εμπιστεύτηκε και πολύ συχνά μου κατηγορούσε την οικογένειά του. Μου έλεγε ότι τον αδικούσαν, ότι τον εκμεταλλεύονταν. Ότι έβαζαν πιο πάνω τις επιθυμίες των αδερφών τους και όχι τις δικές του.

Μπορεί να είχε παράπονα από τις τρεις αδερφές και τον πατέρα του, αλλά φαίνεται πως το μεγαλύτερο πρόβλημα τον είχε με την μητέρα του. Μου περιέγραφε έναν άνθρωπο τοξικό, χειριστικό, που δεν ήταν καθόλου ώριμος και κοιτούσε ως επί το πλείστον το συμφέρον του.

Φυσικά τον πρώτο καιρό δεν σχολίαζα τίποτα. Ποια ήμουν εγώ να κρίνω την οικογένειά του; Το μόνο που έκανα ήταν να προσπαθώ να τον ηρεμήσω και να τον συμβουλεύω ότι όποτε νιώθει ότι τον αδικούν καλά θα κάνει να μιλάει. Ήρεμα και πολιτισμένα.

Από ένα σημείο και μετά όμως σταμάτησα να ασχολούμαι, διότι με εκνεύριζε το γεγονός ότι ο σύζυγός μου, παραπονιόταν διαρκώς, χωρίς όμως να κάνει το οτιδήποτε για να το αλλάξει! Έτσι είχα αποφασίσει για μεγάλο χρονικό διάστημα να μην ανησυχώ και να μην ασχολούμαι με τα οικογενειακά του δράματα.

Θεωρούσα ότι απλά είναι γκρινιάρης. Νόμιζα ότι περισσότερο τον ένοιαζε να γκρινιάξει για κάτι παρά να το λύσει. Όταν όμως αποφασίσαμε να συγκατοικήσουμε τα προβλήματά του έγιναν και δικά μου. Η πεθερά μου ξεκίνησε να μπαινοβγαίνει στο σπίτι μας συχνά.

Ήθελε να μας βοηθήσει με τις δουλειές. Να γνωριστούμε και καλύτερα. Από τις πρώτες κιόλας μέρες όμως κατάλαβα ότι δε θα τα πηγαίναμε καλά. Καταρχάς ήταν πολύ επικριτική και αγενής με τις δουλειές του σπιτιού. Κάπου εδώ να υπογραμμίσω κάτι σημαντικό.

Όταν συγκατοίκησα με τον άντρα μου ήμουν μόλις 23 χρονών. Παρόλα αυτά, προέρχομαι από μία οικογένεια, όπου η μητέρα μου ήταν με την καλή έννοια “τρελή” με την καθαριότητα και της έμοιασα αρκετά. Το σπίτι έλαμπε διαρκώς γιατί δεν μπορώ να μείνω σε ένα βρώμικο και ακατάστατο περιβάλλον.

Μπορώ να πω ότι ο άντρας μου είναι κακομαθημένος και ανοικοκύρευτος και όχι εγώ. Φαντάζεστε λοιπόν πόσο μου κακοφάνηκε όταν η πεθερά μου ξεκίνησε να γίνεται επικριτική μαζί μου σχετικά με το πόσο καθαρό κρατάμε το σπίτι. Όταν της είπα με ευγένεια ότι εγώ προσπαθώ αλλά ο γιoς της δεν βοηθάει ιδιαίτερα, εκείνη μου είπε ότι το φαντάστηκε.

Το φαντάστηκε ότι ο γιoς της θα ήταν ακατάστατος αλλά είναι δουλειά της γυναίκας να κρατά το σπίτι της νοικοκυρεμένο. Τώρα θα έλεγα καμιά βαριά κουβέντα αλλά έχε χάρη που απευθύνομαι σε site. Καταρχάς τι αναχρονιστικές απόψεις είναι αυτές;

Και δεύτερον, είχα βρεθεί αρκετές φορές στο σπίτι της με τον σύζυγο μου όταν ακόμη βγαίναμε και δεν μπορώ να πω ότι έμεινα έκπληκτη με την νοικοκυροσύνη της! Μετά ξεκίνησε να λέει πικρόχολα σχόλια για την σχέση μας και την δουλειά μου.

Επειδή δουλεύω μέσω διαδικτύου από το σπίτι θεωρεί ότι δεν κάνω φυσιολογική δουλειά και δεν κουράζομαι. Οπότε θεωρεί ότι είμαι τεμπέλα. Αλλά δεν με νοιάζει αυτό. Δεν με ένοιαζαν τίποτα από όλα αυτά. Απλά αδιαφορούσα.

Όταν ήρθε το παιδί στον κόσμο αποφασίσαμε με τον άντρα μου να του δώσουμε ένα ουδέτερο όνομα. Δεν θέλαμε να κάνουμε τις δύο οικογένειες να τσακωθούν και πιστεύουμε ότι αυτές οι παραδόσεις είναι αναχρονιστικές. Οπότε του δώσαμε το αγαπημένο όνομα και των δυο: Ορέστης.

Φυσικά αυτό δεν το δέχτηκε η πεθερά μου αλλά δεν με ένοιαζε ιδιαίτερα. Τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν ξεκίνησε να συστήνει το παιδί σαν Γιώργος στους φίλους και στους γνωστούς της. Όταν δεν ήμασταν μπροστά και απλά έδειχνε τις φωτογραφίες του παιδιού.

Αυτό το κατάλαβα όταν συναντήσαμε μία φίλη της τυχαία στο σπίτι της και μας είπε “Αααα ο μικρός ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ” . Φυσικά έγινα έξαλλη. Εκείνη μου είπε τότε ότι δεν πρόκειται να δεχτεί το όνομα Ορέστης, διότι δεν έχει καμία σχέση με την οικογένεια και όσο περνάει από το χέρι της το παιδί θα λέγεται Γιώργος στην δική της οικογένεια.

Έγινα έξαλλη και με την πεθερά μου και τον άντρα μου. Ξεκίνησε να γελάει και να μου λέει ότι δεν χρειάζεται να της δίνω σημασία και ότι ξεκίνησε απλά να λέει χαζομάρες πάλι. Τι χαζομάρες; Γίνεται αυτή η γυναίκα να είναι τόσο προκλητική με κάτι που αφορά εμένα και τον άντρα μου;

Τι να κάνω; Βαρέθηκα να εξηγώ στο σόι του άντρα μου ότι το παιδί λέγεται Ορέστης και με κούρασαν πολύ αυτά τα καπρίτσια της.

Photo cover via: alfavita.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη 

Close